Actualitate

Continuă campania online de adopție a câinilor fără stăpân, la Constanța. Cum se realizează

  • Adopția unui câine comunitar salvează o viață
  • Primăria Municipiului Constanța încurajează viitorii stăpâni să aleagă un animal de companie din rândul câinilor care ajung la adăpostul public situat pe strada Vârful cu Dor.
De la începutul anului și până în prezent, peste 500 de câini și-au găsit o familie iar 11 au fost revendicați de proprietar. De asemenea, aproximativ 200 de căței sunt disponibili pentru adopție.
 
Câinii fără stăpân se pot adapta vieții de familie, integrându-se cu ușurință în apartament sau la curte. Pentru a putea adopta un patruped, cei interesați vor fi consiliați de angajații Serviciului Gestionare Animale Abandonate.
 
Adopția câinilor se face gratuit.
 
Câinii sunt încredinţaţi  spre adopţie  numai după ce aceştia au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.
 
În această perioadă, campania „Adoptă un cățel” se desfășoară în mediul online,  programul cu publicul fiind suspendat. Adopția se realizează în următoarele condiții:
 
- Persoanele care văd pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța sau pe pagina de Facebook a municipalității câinele pe care vor să-l adopte pot trimite poza patrupedului pe adresa de email: animale.abandonate@primaria-constanta.ro. Cei care solicită adopția unui câine sunt rugați să lase în email și un număr de telefon pentru a fi contactați;
 
- Reprezentanții Serviciului Gestionare Animale Abandonate vor verifica dacă animalul este disponibil pentru adopție. În cazul în care patrupedul poate fi adoptat, doritorii pot trimite prin email documentele justificative necesare pentru adopție reprezentând: actul de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor, cartea de identitate și dovada deținerii resurselor financiare necesare pentru îngrijirea animalului;

- Formularele necesare adopției vor fi trimise de către angajații Serviciului Gestionare Animale Abandonate pe același email, pentru a fi completate și scanate(fotografiate);

- Cei interesați sunt chemați pentru a ridica animalul.

Serviciul de specialitate poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045213.


Accesul în incinta adăpostului este interzis iar adopțiile și revendicările se realizează cu respectarea normelor de distanțare socială și de igienă, purtarea măștilor de protecție și a mănușilor fiind obligatorie.

Reamintim că solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării. Câinii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001, a transmis Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

240 de câini fără stăpân din Adăpostul public pentru Animale Abandonate Constanța așteaptă să facă parte dintr-o familie!

20 Aug 2020 451

#DobrogeaDigitală – „Analele Dobrogei”, anul XVII (1936) Memento Grigore Sălceanu. Din dor de satiră fină

18 Jul 2020 2159

Constanța. 1883 de câini comunitari au fost adoptați

09 Jul 2020 657

Este Ziua Naţională pentru Adopţie. Mesajul DGASPC Constanța „Sunt copii extraordinari, de care suntem mândri – darnici care, din puținul lor, oferă mereu altora aflați în nevoie“

02 Jun 2020 2935

Constanța Iubitorii de animale pot demara procedura de adopție a unui cățel online

19 May 2020 854

#DobrogeaDigitala  In memoriam Grigore Sălceanu - dascăl, poet și dramaturg tomitan

23 Apr 2020 2261

Cum poți adopta un câine fără stăpân

06 Mar 2020 1129

Continuă campania de adopție a câinilor fără stăpân, la Constanța (galerie foto)

21 Feb 2020 920

Cățeii abandonați își caută stăpân Peste 150 de câini sunt disponibili pentru adopție, la Constanța

04 Feb 2020 1404

#DobrogeaDigitală 68 de ani de la moartea lui Alexandru Gherghel, avocat, poet și jurnalist dobrogean

21 Dec 2019 1782

Constanţa Sute de câini comunitari au fost adoptaţi de locuitorii oraşului

27 Sep 2019 894

Sute de câini, adoptați în Constanța

06 Sep 2019 1046

Un proiect privind implementarea unui sistem mai eficient pentru adopţii, în dezbatere publică la Ministerul Muncii

29 Jul 2019 777

Premierul Viorica Dăncilă „Este necesară o simplificare a adopţiei, să nu mai dureze atât de mult”

24 Jun 2019 815

Premierul Viorica Dăncilă solicită o anchetă în cazul ​fetiței din Baia de Aramă care a fost luată din locuința asistenților maternali și predată familiei adoptive

22 Jun 2019 907