Continuă lucrările de reabilitare a tramei stradale din municipiul Constanța. Borduri noi, pe bulevardul Mamaia

  • În ceea ce privește infrastructura pietonală, pe bulevardul Mamaia se amplasează borduri noi și pavele moderne pe tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Renașterii. Lucrări de modernizare a trotuarelor au loc și pe strada Aurora din cartierul Abator.
În această săptămână, continuă procesul de recondiționare a carosabilului și a zonei pietonale pe strada I.G. Duca, tronsonul delimitat de strada Țepeș Vodă și strada Maior Gheorghe Murea.

Lucrările de asfaltare se vor extinde și pe strada Artileriei și strada Gheorghe Murea, porțiunea cuprinsă între strada I.G. Duca și strada Mihai Viteazu.

În cartierul Coiciu, se decopertează zona carosabilă pe strada Merișor, între strada Fulgerului și strada Baba Novac, în etapa premergătoare asfaltării.

Pe străzile Tache Ionescu, Theodor Pallady, Camil Ressu, Putna și pe aleile Morilor și Sânzienelor din cartierele Palazu Mare și Baba Novac, continuă lucrările de reamenajare a carosabilului.

În ceea ce privește infrastructura pietonală, pe bulevardul Mamaia se amplasează borduri noi și pavele moderne pe tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Renașterii. Lucrări de modernizare a trotuarelor au loc și pe strada Aurora din cartierul Abator.

Pe strada Oleg Danovski, în zona blocului BM1, se consolidează infrastructura terenului și se montează bordurile care vor delimita suprafața destinată parcării autovehiculelor. În paralel, se construiesc zone pietonale în parcările situate pe terenul delimitat de aleea Magnoliei și aleea Cameliei din zona Dacia.

În pasajul subteran de la Gară continuă lucrările de recondiționare a finisajelor exterioare de tencuieli și de refacere a suprafeței pietonale.
 
Accesul către plaja Modern este îmbunătățit. Se reabilitează treptele prin turnarea unui strat de beton în cofrajele realizate din placaj.

Spațiile verzi din aliniamentele stradale sunt igienizate corespunzător.

Se curăță alveolele cu spațiu verde și se execută lucrări de întreținere a gardului viu.


Pentru creșterea vizibilității mijloacelor de semnalizare rutieră, se refac marcajele rutiere la trecerile de pietoni și în parcările asfaltate. În paralel, se montează indicatoare de informare și se recondiționează echipamentele de semaforizare în toate zonele din oraș.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere și pietonale. Ce zone sunt vizate

02 Dec 2020 1672

Primăria Municipiului Constanța continuă programul de reabilitare a tramei stradale

06 Jul 2020 1520

Primăria Municipiului Constanța continuă programul de reabilitare a tramei stradale

15 Jul 2019 1488

Consiliul Local Municipal Medgidia, convocat în şedinţă ordinară. Ce proiecte se află pe ordinea de zi

27 Mar 2019 2068

Străzi din cartierul Compozitorilor, în reabilitare. Confort Urban a primit răspuns de la APM Constanța

20 Aug 2018 3843

Aşteaptă oferte de preţ! Primăria Constanţa vrea să reamenajeze străzile, să creeze piste pentru biciclete şi să facă trotuare (documente)

03 Sep 2016 4466

Străzile Apusului şi Ceferistului, în reabilitare Angajaţii Termica Distribuţie Năvodari SRL lucrează la trama stradală

20 Mar 2015 2112