Actualitate

Contract de peste 6,1 milioane de lei Confort Urban SRL cumpără servicii privind plata parcării prin SMS (document)

Societatea Confort Urban SRL cumpără servicii privind plata parcării prin SMS. În acest sens, a fost anunţată organizarea şi desfăşurarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Servicii privind plata parcării prin SMS“, în valoare estimată de 6.195.582,3 lei.
 
Ofertele de participare la această licitaţie pot fi depuse până pe data de 13.07.2018, ora 15.00, urmând ca acestea să fie deschise în aceeaşi zi. Termenul-limită până la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire este de maximum 15 zile înainte de data-limita de depunere a ofertelor. Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare în a zecea zi premergătoare termenului-limită stabilit pentru depunerea ofertelor.
 
În vederea eficientizării activităţii parcărilor publice, cu taxare, din municipiul Constanţa, inclusiv a celor din staţiunea Mamaia, şi creşterii veniturilor din această activitate, este oportună şi necesară achiziţionarea de servicii şi sisteme moderne de taxare pentru plata parcării. Dintre mijloacele moderne de plată şi control al parcării, se evidenţiază, în prima fază, sistemul de plată a parcării cu ajutorul telefonului mobil. Prin implementarea acestui sistem de plată a parcării, se are în vedere scăderea numărului de agenţi de taxare din parcări, ceea ce conduce la o reducere a cheltuielilor interne aferente personalului folosit în activitatea de taxare.
 
Totodată, implementarea sistemului de plată cu telefonul mobil, faţă de celelalte sisteme de plată, necesită cele mai mici investiţii financiare şi se poate realiza în cel mai scurt timp, în teren fiind necesară doar montarea panourilor de informare pentru parcare cu plată. Locul de executare este municipiul Constanţa, inclusiv staţiunea Mamaia.
Durata contractului, a concesiunii, a acordului-cadru sau a sistemului dinamic de achiziţii este de 24 de luni.
 

Responsabili de atribuirea contractului 

Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante implicate în procedura de achiziţie publică sunt: Claudiu George Rădulescu - preşedinte al Consiliului de Administraţie/director tehnic, Daniel Darea - membru al Consiliului de Administraţie, Elena Vlad - membru al Consiliului de Administraţie, Marcela-Mariana Frigioiu - membru al Consiliului de Administraţie, Constantin-Florian Andrei - membru al Consiliului de Administraţie/director general, Brânduşa Mădălina Mărgărit - director economic/membru comisie, Ana Cristina Drăghici - economist viză CFP, Adrian Căpăţână - şef Birou de Sistematizare şi Siguranţă Rutieră / membru comisie, Gheorghe Bumbac - şef Birou Parcări / membru comisie, Monica Vodă - şef Birou Achiziţii / membru comisie, Lucia Andrei - şef Serviciu Tehnic - rezervă pentru preşedinte comisie, Laura Cobzaru - inginer achiziţii publice - membru rezervă comisie.
 

Condiţii pentru ofertanţi

 
Valoarea medie a cifrei de afaceri anuale globale pentru ultimii trei ani trebuie să fie de cel puţin 3.000.000 de lei. Ofertantul trebuie să facă dovada, la data-limită de depunere a ofertei, că a prestat, în ultimii trei ani, servicii similare (de ex: servicii de plată prin SMS pentru: parcare, roviniete, amenzi) în valoare cumulată de minimum 3.000.000 de lei.
 
Date din caietul de sarcini 
Oferta trebuie să cuprindă un program informatic şi echipament aferent modalităţii de plată a taxei pentru ocuparea unui loc de parcare prin intermediul mesajului text (SMS) trimis de pe telefonul mobil, gestionarea acestor plăţi într-o bază de date şi operarea amenzilor pentru neplata parcării. Sistemul va fi compus din: serviciu SMS, licenţe aplicaţie mobilă, operaţiune monitorizare activitate echipe de control în teren, înregistrare, evidenţă şi rapoarte, note de constatare, procesare note de constatare. Prin zonă se înţelege delimitarea teritorială pentru oraşul Constanţa şi staţiunea Mamaia, fiecare având coduri de zonă diferire, evidenţiate pe panourile: Parcare cu plată; spre exemplu: o oră - 194 - număr de înmatriculare pentru staţiunea Mamaia şi o oră - 621 - număr de înmatriculare pentru municipiul Constanţa.
 

Sistem implementat în septembrie 2017 

Reamintim că în luna septembrie 2018 se împlineşte un an de când Primăria Constanţa a implementat sistemul de plată a parcării prin SMS sau prin aplicaţia gratuită Tpark. Potrivit societăţii Confort Urban SRL, în municipiul Constanţa au fost incluse în sistemul de taxare prin SMS următoarele parcări: parcarea Grand de pe bulevardul Ferdinand, parcarea Romtelecom de la Poşta mare, parcarea de pe bulevardul Tomis, parcarea de la Sala Sporturilor, parcarea Beta de pe strada Ştefan cel Mare, parcarea de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ de pe aleea parcului Teatrulului „Oleg Danovski“, parcarea de la Circa Financiară de pe strada Mircea, parcarea de la Piaţa Griviţei, parcarea de pe strada Ştefan Mihăileanu/strada Constantin Brătescu, parcarea de pe strada Jupiter, parcarea de la Policlinica cu plată de pe strada Ştefan cel Mare, parcarea de la Piaţa Gorbaciov de pe strada Eliberării, parcarea din incinta pieţei Tomis 3.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de participare la această licitaţie.
 
Citeşte şi:
 
Ce sumă a încasat Confort Urban din plata parcării prin SMS? Veniturile, în creştere. Plata prin SMS, extinsă la alte parcări

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Parcarea Verde“ din zona Spitalului Județean Constanța va fi închisă

23 Apr 2019 537

Atenție șoferi! Mai multe parcări din Constanța care înainte erau deservite de taxatori au devenit parcări prin SMS

19 Apr 2019 802

O nouă parcare va fi amenajată în Tomis III. Terenul fusese cedat cu titlu de folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului (document)

17 Apr 2019 1433

Marcaje rutiere efectuate în cursul nopții pe bulevardul Tomis, între strada Poporului și bulevardul Alexandru Lăpușneanu (galerie foto)

11 Apr 2019 458

O nouă parcare este amenjată în cartierul Inel II din municipiul Constanța în locul unor garaje demolate (galerie foto)

09 Apr 2019 417

Primăria Constanța anunță terminarea lucrărilor de pe strada Păun Pincio. Decebal Făgădău s-a întâlnit cu locuitorii din zonă

09 Apr 2019 561

Marcaje rutiere pe strada Ștefăniță Vodă din Constanţa, arteră recent asfaltată

06 Apr 2019 606

200 de locuri de parcare noi în Constanţa. Anunţul făcut de primărie. Unde sunt amplasate

04 Apr 2019 757

Noi treceri de pietoni înființate în municipiul Constanța. În ce zone sunt situate (galerie foto)

02 Apr 2019 977

Constanţa. Continuă lucrările de amenajare a unor noi locuri de parcare în locul garajelor

27 Mar 2019 509

Confort Urban cumpără mini-încărcător multifuncțional de la societatea Ircat Co SRL (document)

23 Mar 2019 534

Atenţie şoferi! La noapte se vor trasa marcaje rutiere pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța

21 Mar 2019 809

Continuă lucrările de asfaltare a străzilor din Constanța

20 Mar 2019 802

Noi locuri de parcare pe strada Tulcei din Constanța

19 Mar 2019 553

Şapte autoturisme parcate neregulamentar, ridicate de Poliţia Locală în ultimele trei zile

19 Mar 2019 872