Actualitate

Contract de peste 6,1 milioane de lei Confort Urban SRL cumpără servicii privind plata parcării prin SMS (document)

Societatea Confort Urban SRL cumpără servicii privind plata parcării prin SMS. În acest sens, a fost anunţată organizarea şi desfăşurarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Servicii privind plata parcării prin SMS“, în valoare estimată de 6.195.582,3 lei.
 
Ofertele de participare la această licitaţie pot fi depuse până pe data de 13.07.2018, ora 15.00, urmând ca acestea să fie deschise în aceeaşi zi. Termenul-limită până la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire este de maximum 15 zile înainte de data-limita de depunere a ofertelor. Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare în a zecea zi premergătoare termenului-limită stabilit pentru depunerea ofertelor.
 
În vederea eficientizării activităţii parcărilor publice, cu taxare, din municipiul Constanţa, inclusiv a celor din staţiunea Mamaia, şi creşterii veniturilor din această activitate, este oportună şi necesară achiziţionarea de servicii şi sisteme moderne de taxare pentru plata parcării. Dintre mijloacele moderne de plată şi control al parcării, se evidenţiază, în prima fază, sistemul de plată a parcării cu ajutorul telefonului mobil. Prin implementarea acestui sistem de plată a parcării, se are în vedere scăderea numărului de agenţi de taxare din parcări, ceea ce conduce la o reducere a cheltuielilor interne aferente personalului folosit în activitatea de taxare.
 
Totodată, implementarea sistemului de plată cu telefonul mobil, faţă de celelalte sisteme de plată, necesită cele mai mici investiţii financiare şi se poate realiza în cel mai scurt timp, în teren fiind necesară doar montarea panourilor de informare pentru parcare cu plată. Locul de executare este municipiul Constanţa, inclusiv staţiunea Mamaia.
Durata contractului, a concesiunii, a acordului-cadru sau a sistemului dinamic de achiziţii este de 24 de luni.
 

Responsabili de atribuirea contractului 

Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante implicate în procedura de achiziţie publică sunt: Claudiu George Rădulescu - preşedinte al Consiliului de Administraţie/director tehnic, Daniel Darea - membru al Consiliului de Administraţie, Elena Vlad - membru al Consiliului de Administraţie, Marcela-Mariana Frigioiu - membru al Consiliului de Administraţie, Constantin-Florian Andrei - membru al Consiliului de Administraţie/director general, Brânduşa Mădălina Mărgărit - director economic/membru comisie, Ana Cristina Drăghici - economist viză CFP, Adrian Căpăţână - şef Birou de Sistematizare şi Siguranţă Rutieră / membru comisie, Gheorghe Bumbac - şef Birou Parcări / membru comisie, Monica Vodă - şef Birou Achiziţii / membru comisie, Lucia Andrei - şef Serviciu Tehnic - rezervă pentru preşedinte comisie, Laura Cobzaru - inginer achiziţii publice - membru rezervă comisie.
 

Condiţii pentru ofertanţi

 
Valoarea medie a cifrei de afaceri anuale globale pentru ultimii trei ani trebuie să fie de cel puţin 3.000.000 de lei. Ofertantul trebuie să facă dovada, la data-limită de depunere a ofertei, că a prestat, în ultimii trei ani, servicii similare (de ex: servicii de plată prin SMS pentru: parcare, roviniete, amenzi) în valoare cumulată de minimum 3.000.000 de lei.
 
Date din caietul de sarcini 
Oferta trebuie să cuprindă un program informatic şi echipament aferent modalităţii de plată a taxei pentru ocuparea unui loc de parcare prin intermediul mesajului text (SMS) trimis de pe telefonul mobil, gestionarea acestor plăţi într-o bază de date şi operarea amenzilor pentru neplata parcării. Sistemul va fi compus din: serviciu SMS, licenţe aplicaţie mobilă, operaţiune monitorizare activitate echipe de control în teren, înregistrare, evidenţă şi rapoarte, note de constatare, procesare note de constatare. Prin zonă se înţelege delimitarea teritorială pentru oraşul Constanţa şi staţiunea Mamaia, fiecare având coduri de zonă diferire, evidenţiate pe panourile: Parcare cu plată; spre exemplu: o oră - 194 - număr de înmatriculare pentru staţiunea Mamaia şi o oră - 621 - număr de înmatriculare pentru municipiul Constanţa.
 

Sistem implementat în septembrie 2017 

Reamintim că în luna septembrie 2018 se împlineşte un an de când Primăria Constanţa a implementat sistemul de plată a parcării prin SMS sau prin aplicaţia gratuită Tpark. Potrivit societăţii Confort Urban SRL, în municipiul Constanţa au fost incluse în sistemul de taxare prin SMS următoarele parcări: parcarea Grand de pe bulevardul Ferdinand, parcarea Romtelecom de la Poşta mare, parcarea de pe bulevardul Tomis, parcarea de la Sala Sporturilor, parcarea Beta de pe strada Ştefan cel Mare, parcarea de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ de pe aleea parcului Teatrulului „Oleg Danovski“, parcarea de la Circa Financiară de pe strada Mircea, parcarea de la Piaţa Griviţei, parcarea de pe strada Ştefan Mihăileanu/strada Constantin Brătescu, parcarea de pe strada Jupiter, parcarea de la Policlinica cu plată de pe strada Ştefan cel Mare, parcarea de la Piaţa Gorbaciov de pe strada Eliberării, parcarea din incinta pieţei Tomis 3.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de participare la această licitaţie.
 
Citeşte şi:
 
Ce sumă a încasat Confort Urban din plata parcării prin SMS? Veniturile, în creştere. Plata prin SMS, extinsă la alte parcări

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Confort Urban şi-a achiziţionat buldoexcavator pentru frezări şi asfaltări

28 Dec 2018 349

Atenție. Se refac trotuarele de pe strada Cumpenei din municipiul Constanța (galerie foto)

14 Dec 2018 261

Se reabilitează trotuarele de pe strada Bărăganului din Constanța

13 Dec 2018 337

A început asfaltarea pe strada București din Constanța

12 Dec 2018 416

Proces pe bani Confort Urban şi-a chemat în instanţă patru foşti directori. Cum s-a terminat totul

12 Dec 2018 1397

A început asfaltarea trotuarului de pe partea dreaptă a bulevardului Tomis din Constanța

06 Dec 2018 809

Strada București din Constanța a intrat în proces de reabilitare și modernizare

04 Dec 2018 616

Confort Urban şi serviciul de plată parcare prin SMS, la „judecata“ Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor

04 Dec 2018 1070

Două societăţi s-au îndreptat împotriva Confort Urban. La mijloc - o licitaţie privind marcajele rutiere din Constanţa

27 Nov 2018 719

Confort Urban va amenaja strada Prelungirea Recoltei din cartierul Palazu Mare, municipiul Constanța (document)

26 Nov 2018 238

În atenția șoferilor Continuă lucrările de reabilitare pe strada Ștefăniță Vodă din Constanța

20 Nov 2018 363

Atenţie unde vă parcaţi maşinile! Continuă reabilitarea trotuarelor de pe bulevardul Tomis din Constanţa

15 Nov 2018 415

O importantă intersecție din Constanța va fi reabilitată. Traficul va fi închis în această noapte

31 Oct 2018 447

Indicatoarele rutiere deteriorate din Constanța vor fi înlocuite. În ce zone se acționează (galerie foto)

29 Oct 2018 587

Atenție șoferi. Traficul va fi restricționat pe strada Traian din Constanța. De ce a fost luată această măsură (galerie foto)

29 Oct 2018 677