Contract pentru extragerea controlată a șacalilor din Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Șacali. Foto: Facebook/ARBDDAdministraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării anunță că s-a semnat noul contract pentru extragerea controlată a șacalilor din Rezervația Biosferei Delta Dunării. 

Potrivit unui comunicat postat pe pagina de Facebook a ARBDD, urmare a informărilor înaintate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor - autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare, privitor la situația actuală a șacalilor din cuprinsul Rezervației, s-a primit aprobarea pentru extragerea a 400 de exemplare din această specie în cursul anului 2023.

„A fost semnat deja Contractul de Servicii privind îndepărtarea/recoltarea controlată de șacali din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării cu Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Tulcea.
Având în vedere plângerile populației locale cu privire la pagubele provocate de exemplarele de șacali, studiile recente, cartarea distribuției și evaluările numerice, extragerea se va efectua atât în proximitatea localităților cât și în ecosistemele naturale aflate pe teritoriul administrativ al comunelor: Ceatalchioi, Pardina, Chilia Veche, C.A.Rosetti, Maliuc, Crișan, Sulina, Caraorman, Nufăru, Beștepe, Mahmudia, Murighiol, Sf. Gheorghe.
Extracția de șacali se va face conform unui program săptămânal, cu înștiințarea UAT-urilor unde se va efectua acțiunea, cu cel puțin 48 ore înainte. Pot participa și vânători cu toate documentele valabile (permis de armă, permis permanent de vânătoare, asigurare) care locuiesc în RBDD“ - mai transmite sursa citată.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imagini de impact! Vită ucisă de șacali în Deltă (VIDEO)

24 Feb 2023 1866

Tulcea Președintele AMDTDD, scrisoare deschisă către Guvernatorul ARBDD - „Este cel puțin hazardat să susții că șacalul nu reprezintă o problemă”

17 Aug 2021 1604

Șacali filmați în județul Tulcea. Video de excepție

09 Jan 2021 4790

Cine le-a pus gând rău șacalilor și mistreților din Deltă

12 Oct 2019 1610