Contractul de delegare colectare şi transport deşeuri din Medgidia, constestat. CNSC a decis anularea raportului procedurii de atribuire

  • Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a adoptat o decizie important la contestaţia înregistrată de SC RER – Ecologic Service Rebu SA, cu sediul social în Bucureşti, împotriva raportului procedurii și a rezultatului procedurii de atribuire comunicat de Primăria Medgidia
  • Este vizată procedura de licitaţie deschisă organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect „Delegarea activităţilor de colectare şi transport deşeuri municipale de pe raza UAT Medgidia, ca parte componentă a serviciului de salubrizare”
  • CNSC a admis contestația și a obligat autoritatea contractantă la anularea raportului procedurii de atribuire, anularea adreselor de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire și reevaluarea ofertei depusă de SC IRIDEX Group Salubrizare SRL
  • Măsurile dispuse trebuie duse la îndeplinire în termen de 15 zile de la comunicarea deciziei


 
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a adoptat decizia nr. 1117/C4/947 la contestaţia înregistrată de SC RER – Ecologic Service Rebu SA, cu sediul social în Bucureşti, împotriva raportului procedurii nr. 9938/28.03.2023, precum și a rezultatului procedurii de atribuire comunicat de Primăria Medgidia.
 
Este vizată procedura de licitaţie deschisă organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect „Delegarea activităţilor de colectare şi transport deşeuri municipale de pe raza UAT Medgidia, ca parte componentă a serviciului de salubrizare”.
 
Firma constestatoare a solicitat următoarele: în temeiul art. 26 alin. (2) lit. a) din Legea 101/2016, anularea raportului procedurii de atribuire nr. 9938/28.03.2023, precum şi a oricăror alte acte interne anterioare şi/sau subsecvente şi conexe acestora emise de către autoritatea contractantă în cadrul procedurii de atribuire, sub aspectul reţinerii şi declarării ofertei depuse de către SC IRIDEX Group Salubrizare SRL ca fiind admisibilă şi câştigătoare, prin aplicarea criteriului de evaluare „cel mai bun raport calitate-preţ"; anularea adresei de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire nr. 9943/28.03.2023, prin care autoritatea contractantă a comunicat că oferta contestatoarei a fost declarată admisibilă, dar necâştigătoare; în temeiul art. 26 alin. (2) lit. b) din Legea 101/2016, obligarea autorităţii contractante la reevaluarea ofertei depusă de SC IRIDEX Group Salubrizare SRL, şi, pe cale de consecinţă, respingerea ca inacceptabilă şi neconformă a ofertei depusă de ofertantul IRIDEX Group
Salubrizare SRL; obligarea autorităţii contractante la continuarea procedurii de atribuire, conform cerinţelor din documentaţia de atribuire şi prevederilor legale şi emiterea unor noi comunicări privind rezultatul procedurii și declararea ofertei RER Ecologic Service București Rebu SA ca fiind câştigătoare, urmare a aplicării criteriului de atribuire „cel mai bun raport calitate-preţ", astfel cum acesta a fost statuat în documentaţia de atribuire.

În baza legii şi a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis să admită contestația formulată de SC RER – Ecologic Service Rebu SA în contradictoriu cu Primăria municipiului Medgidia și a obligat autoritatea contractantă la anularea raportului procedurii de atribuire nr. 9938/28.03.2023, la anularea adreselor de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire și reevaluarea ofertei depusă de SC IRIDEX Group Salubrizare SRL, conform considerentelor de mai sus.

Măsurile dispuse vor fi aduse la îndeplinire în termen de 15 zile de la comunicarea prezentei.

Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare.

Reamintim la începutul acestui an, Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, a mai adoptat și decizia nr. 2666/C7/2980 la contestația FN/02.12.2022, formulată de către UTILTRAILER SA, cu sediul în Ulmeni, șos. Olteniței nr. 41, județul Călărași, împotriva documentației de atribuire emisă de către Primăria Municipiului Medgidia, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de licitație deschisă, organizată în vederea încheierii acordului-cadru, având ca obiect „Acord-cadru privind delegarea serviciului de salubrizare al Municipiului Medgidia, județul Constanța”.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Delegarea serviciului de salubrizare al Municipiului Medgidia atacată la CNSC de o companie din Călărași. Ce verdict a primit?
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitația pentru pază la locațiile Drumuri Județene Constanța SA, contestată la CNSC!

18 Apr 2024 284

Primăria Constanța pune la bătaie pentru acest eveniment peste 400.000 euro fără TVA Delia, Elena Gheorghe, Motans și Iuliana Beregoi vor concerta la Zilele Constanței 2024!

17 Apr 2024 743

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 772

Primăria Constanța vrea să plătească 700.000 de euro pentru servicii veterinare pentru gestionarea animalelor fără stăpân din municipiu

13 Apr 2024 467

Chiriile cresc de la un an la altul. Care sunt prețurile la început de an 2024, în municipiul Constanța?

02 Apr 2024 1548

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă de firma familiei directorului RAR, Marian Butnaru! Despre ce este vorba?

30 Mar 2024 600

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

30 Mar 2024 536

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 517

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la conferința „Schimbarea dinamicii în regiunea extinsă a Mării Negre”

21 Mar 2024 346

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 623

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 622

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 604

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 612

Licitații publice Contract de peste 16 milioane de euro. Consiliul Județean Constanța a lansat o nouă licitație pentru lotul 3 de transport județean!

11 Mar 2024 1052

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 684