Controale din partea Protecției Consumatorului Constanța, în perioada sărbătorilor pascale


 
Astăzi, 10.04.2023, a avut loc şedinţa Colegiului Prefectural în sala Remus Opreanu unde a avut loc prezentarea măsurilor specifice pentru perioada sărbătorilor pascale 2023.

La declarații au  participat reprezentanți din IPJ Constanța, ISU Dobrogea, IJJ Constanța, GJM Constanța, Garda de Coastă, DSP Constanța, DSVSA Constanța, CJPC Constanța.

Din partea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Constanța comisarul şef adjunct, Ecaterina Scînteie ne informează următoarele:

 “În perioada 03.04.-13.04.2023, în conformitate cu programul de control aferent trimestrului II 2023 al Autorității, se desfăşoară tematica de control privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea, şi modul de etichetare, prezentare publicitară şi comercializare a produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale respectiv:

-carne preambalată, ouă, vopsea de ouă, ciocolată şi produse din cacao ( tablete şi figurine pe bază de cacao şi grasimi vegetale), produse de patiserie (cozonac, pască, chec, fursecuri ...), vin.


“Pentru produsele din carne preambalată se urmăresc starea ambalajelor, încadrearea în cantitatea netă declarată de producător, încadrearea produselor în data durabilității minimale, data limită de consum stabilită de producător”.

În cadrul ședinței, comisarul şef adjunct a menționat că:

“Pentru ouăle de consum trebuie să aibă la locul unde se comercializează afișate următoarele informații: categoria de calitate,categoria de greutate, o indicație a metodei de creștere a găinilor,  data de valabilitate minimă.

Vopseaua de ouă este cea la care se verifică starea ambalajelor, încadrarea în cantitatea netă declarată de producător, trebuie să dețină încadrarea termenului de valabilitate, încadrearea coloranților în lista celor admiși conform Regulamentului european 1333/2008.”
Pentru produse de patiserie (cozonac, pască, chec, fursecuri... ) se verifică caracteristicile organoleptice, starea ambalajelor, încadrearea în cantitatea netă.


Pentru ciocolată și produse pe bază de cacao, se urmăresc caracteristicile organoleptice, starea ambalajelor, încadrarea în cantitatea netă și încadrearea în data limită de consum stabilită de producător.

Vinul trebuie să aibă un buletin de analiză emis de producător. La vinul comercializat vrac se verifică respecatrea condițiilor de depozitare, existența unui buletin de analiză emis de producător, existența unei măsuri gradate pentru determinarea volumului comercializat.”

La cel ambalat se verifică starea ambalajelor și modul de etichetare.”

„De asemeni în datele de 14.07.2023 şi 17.04.2023 se va asigura serviciul de permanenţă telefonic şi o echipă de control în cazul apariţiei unor solicitări sau evenimente deosebite”, menționează Scînteie.

Comisarul CJPC recomandă ca reclamațiile să se facă pe site-ul ANPC la departamentul reclamații.
“Nu s-au intâmplat intervenții de urgență” Se poate suna  și la nr. de telefon 0241.554.557.

Citește și:

 Live VIDEO Cum sunt pregătite autoritățile constănțene pentru sărbătorile pascale din acest an?

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ANPC a închis de urgență încă trei săli de fitness World Class. S-a lăsat și cu amenzi în valoare de 28.000 lei

22 Feb 2024 539

Cum să fii în siguranță când faci cumpărături online. Ghidul ANPC

18 Feb 2024 559

Cum să alegi cadouri sigure și autentice de Sf. Valentin și Dragobete. Sfaturile Directorului ANPC

11 Feb 2024 604

Ce pregătesc Horia Constantinescu și Decebal Făgădău?

10 Feb 2024 1260

Controale și verificări ale ANPC în rețeaua magazinelor Mega Image din județul Constanța. Sancțiuni și opriri de la comercializare a unor produse (FOTO)

07 Feb 2024 727

O firmă din Năvodari, la judecată cu Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța

27 Jan 2024 760

Firma deținută de Adriana Strutinsky, fosta soție a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, la judecată cu Protecția Consumatorilor. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Constanța

27 Jan 2024 825

Președintele ANPC, Constantinescu, nu se consideră vinovat pentru tragicul incident de la Ferma Dacilor

26 Jan 2024 624

O firmă din Eforie Sud, la judecată cu CJPC Constanța și ANPC Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud – Est

21 Jan 2024 583

Reguli clare de colaborare pentru stoparea importurilor și comercializării mărfurilor neconforme pentru inspectorii vamali și comisarii ANPC

15 Jan 2024 531

Controale ale ANPC la principalii furnizori de legume-fructe ai marilor lanțuri de magazine din România (GALERIE FOTO)

12 Jan 2024 625

Mega Image și Lidl, sub lupa ANPC Verificări extinse asupra originii și calității produselor românești. Nereguli și opriri temporare (FOTO+VIDEO)

10 Jan 2024 751

ANPC a oprit temporar de la funcționare două supermarketuri Lidl și Mega Image din Bușteni (FOTO+VIDEO)

09 Jan 2024 712

ANPC Pentru grave abateri, a fost oprită temporar activitatea a șase operatori economici, în județul Gorj

07 Jan 2024 576

ANPC verifică dacă operatorii HORECA dețin toate autorizațiile obligatorii

05 Jan 2024 732