Actualitate

Convorbire oficială a conducerii MApN cu amiralul Robert P. Burke, comandantul JFC Napoli, cu prilejul aniversării HQ MND-SE

  • Discuțiile oficiale au avut loc în marja împlinirii a cinci ani de la înființarea Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est.
Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut joi, 3 septembrie, o convorbire oficială în sistem videoconferință cu amiralul Robert P. Burke, comandantul Comandamentului NATO al Forțelor Întrunite (Joint Force Command – JFC) de la Napoli.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la situația de securitate din regiunea Mării Negre, la contribuția țării noastre în cadrul Alianței Nord-Atlantice, cu accent pe realizările în domeniul securității și apărării, precum și referitoare la importanța acordată de România operațiilor, misiunilor și activităților aliate la care țara noastră participă constant.

Astfel, ministrul apărării naționale a reiterat determinarea României de a contribui activ la consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO în regiune, prin implementarea măsurilor și proiectelor subsumate prezenței avansate adaptate (tFP) în toate domeniile. De asemenea, ministrul Ciucă a subliniat „importanța întăririi prezenței aliate pe teritoriul național, în vederea contracarării amenințărilor și stabilizării situației volatile de securitate din zona Mării Negre”.

Totodată, ministrul apărării naționale i-a mulțumit amiralului Burke pentru sprijinul permanent oferit de JFC Napoli în procesul de operaționalizare a Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est de la București (HQ MND-SE), precum şi în cel de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est (HQ MNC-SE), care va avea sediul la Sibiu.

Discuțiile oficiale au avut loc în marja împlinirii a cinci ani de la înființarea Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, una dintre structurile multinaționale aliate înființate pe teritoriul României, cu rol în întărirea capacității de comandă și control a arhitecturii regionale a NATO.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

14 ani de când armata nu mai este obligatorie în România!

23 Oct 2020 621

Doliu în armata română. A murit un cunoscut general. A lucrat la Batalionul 341 Constanța. Avea 50 de ani. Date din CV

18 Oct 2020 3846

„Înalte calități morale și profesionale“ 80 de ani de la înființarea Subsecretariatului de Stat al Marinei

16 Oct 2020 810

Șeful Statului Major al Apărării, la startul „Ștafetei Veteranilor”

15 Oct 2020 468

„Întotdeauna, în această instituție a avut loc pregătirea de elită a societății“ 97 de ani de la punerea pietrei de temelie a Colegiului Mircea cel Bătrân, din Constanța

13 Oct 2020 4816

Doliu în armata Dobrogei

11 Oct 2020 1264

MApN Întâlniri cu șefi ai categoriilor de forțe din Armata SUA. Ce s-a discutat

09 Oct 2020 685

MApN Secretarul de stat Simona Cojocaru, la Forumul ”Disrupted Future, Shared Purpose”

23 Sep 2020 665

Ministrul Nicolae Ionel Ciucă, întâlnire cu reprezentanții mai multor structuri asociative ale pensionarilor militari. Ce s-a discutat

22 Sep 2020 664

Ziua Artileriei şi Rachetelor Antiaeriene. Unde sunt unități militare de profil în județul Constanța

19 Sep 2020 1483

Șeful Statului Major al Apărării, la Comitetul Militar al NATO

18 Sep 2020 417

Șeful Gărzii Naționale a Statului Alabama, în vizită la șeful Statului Major al Apărării

07 Sep 2020 547

Au semnat un acord la nivel guvernamental în domeniul cooperării tehnico-militare Convorbiri oficiale ale miniștrilor român și ucrainean, la sediul MApN

05 Sep 2020 590

Știați că… Sâmbătă, se împlinesc 16 de la moartea celebrului matematician român Grigore Gheba?

05 Sep 2020 287

Șeful Statului Major al Apărării din Polonia, în vizită la MApN. Ce s-a aflat pe agenda discuțiilor

03 Sep 2020 500