Actualitate

Copacii plantaţi în Ovidius Park din Constanţa au nevoie de apă! Dă şi tu o mână de ajutor! (galerie foto)

Copacii din Ovidius Park, din Campusul Universității „Ovidius“, suferă din pricina secetei care a lovit municipiul Constanţa. Este nevoie de o cantitate mare de apă pentru ca pomii să facă faţă căldurii.
 
Avocatul Cătălin Filişan, reprezentantul „Constanța Restart“, a făcut un apel către cei care au plantat copacii sau oricine altcineva care are timp să dea o fugă până în parc pentru a ajuta copacii să facă faţă căldurii excesive. O parte din copaci au fost udaţi, însă este nevoie de mai multe persoane pentru a uda toți copacii plantați în acest parc.
 
„În Ovidius Park este mare nevoie de apă. Am montat şi racordat un furtun de 100 m. Am udat o parte din copaci. Cine vrea/poate şi doreşte poate continua udatul. Trebuie doar să mute furtunul de la un copac la altul. Daca nu curge apă, vă rog să vorbiţi cu paznicul din parcare să deschidă robinetul. Sau puteţi deschide voi robinetul - caută capătul furtunului dinspre Universitate”, este mesajul transmis de către Cătălin Filişan pentru membrii „Constanţa Restart“.
 

Despre campania „Trees need people. Constanţa Restart“

 
Reamintim cititorilor ZIUA de Constanţa că prima acţiune din cadrul campaniei de plantare a copacilor a avut loc în data de 18 iunie 2018, când în parcul din zona Gării s-au strâns mai mulţi voluntari care au reuşit să monteze tutori la 50 de copăcei. Cea de-a doua acţiune a avut loc pe 30 iunie, în parcul din Tomis II. La eveniment au participat un număr dublu de voluntari faţă de cei prezenţi la acţiunea precedentă. Aceştia au reuşit să monteze în jur de 60 de tutori la copacii tineri.
 
Iniţiativa îi aparţine avocatului Cătălin Filişan şi are drept scop îmbunătăţirea calităţii aerului respirat de constănţeni, precum şi educarea populaţiei în spiritul protejării mediului înconjurător. „Sloganul acţiunilor a fost şi este «Fapte, nu Vorbe». Aceste acţiuni nu urmăresc o finalitate politică; nu facem politică şi nu dorim politizarea faptelor noastre. Iubim Constanţa, doar atât!“, a transmis avocatul Cătălin Filişan.
 
Sursă foto: Facebook (Cătălin Filişan)
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cătălin Filișan, fondator Constanța Restart - ”Rugăm toți sponsorii Ovidius Park să doneze acum banii către Spitalul de Boli Infecțioase”

19 Mar 2020 1300

Undă verde de la Primăria Constanța pentru Ovidius Park! Iată planurile de amenajare

29 Jan 2020 3867

Voluntarii „Constanţa Restart“, acţiune de întreţinere a copacilor plantaţi recent în Ovidius Park (galerie foto)

08 Jul 2019 1560

Ovidius Park Constanța beneficiază de cel mai modern sistem de irigat (galerie foto)

25 Apr 2019 1444

Primarul Decebal Făgădău, laude la adresa acţiunii de plantare de la Ovidius Park

28 Mar 2019 1459

Cum va arată Ovidius Park (parcul cu tei) de la Universitatea Ovidius (video)

24 Mar 2019 2190

LIVE VIDEO-TEXT UPDATE. Asociația Constanța Restart și Universitatea Ovidius Constanța pun astăzi bazele Ovidius Park (galerie foto+video)

23 Mar 2019 3374

Vino şi tu pe 23 martie! Voluntarii „Constanţa Restart“ au trasat zonele în care vor fi plantaţi cei 200 de copaci

04 Mar 2019 3412

Peste 400 de elevi de gimnaziu și liceu, angrenaţi în Constanța Streetplay 3x3 Schools Battle (galerie foto)

13 Oct 2018 1172

Ziua Europeana de Lupta Impotriva Traficului de Persoane

17 Oct 2013 1478

Acţiune caritabilă pentru Remus, un elev bolnav de leucemie

03 Mar 2012 1717

Adevărul de SearăUn pieton a fost izbit în plin de un Hyundai Accent, la Zodiac

18 Apr 2011 1068