Copiii fără acte de identitate vor avea acces la sistemul educațional

Klaus Iohannis a promulgat, luni, potrivit Monitorului Justiției, Legea prin care copiii fără acte de indentitate să poată fi înscriși în sistemul educațional.
 
În plus, reprezentanții unităților de învățământ la care se solicită înscrierea vor demara procesul de înregistrare și eliberare a unui certificat și cod numeric personal.
 
„În curând vom sărbători aniversarea a 30 de ani de la adoptarea Convenției cu Privire la Drepturile Copilului și mă bucur să putem să spunem că facem un pas către normalitate, deși procesul a fost anevoios și îndelungat. Deși dreptul la educație este prevăzut legal și egal pentru toți cetățenii, copiii care nu au CNP și implicit nu au documente de naștere sau identitate nu pot beneficia de acesta. Avem cazuri frecvente în care copii nu pot merge la școală din cauza unor situații de care nu sunt vinovați și pe care nu le pot rezolva singuri. Prin această lege remediem o încălcare repetată a unui drept garantat de Constituție și oprim perpetuarea unei probleme sistemice, prin responsabilizarea tuturor celor implicați”, declară deputata independentă Bâzgan, inițiatoare a proiectului. 

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.