Actualitate

Copiii și femeile din zona afectată de incendiul de la Orăștie vor fi evacuați. A fost activat sistemul de alarmare a populaţiei

Copiii şi femeile care locuiesc în cele cinci blocuri situate în apropierea fabricii de vopsele din Orăştie, afectată de un puternic incendiu, vor fi evacuaţi în cursul serii la sala sporturilor din municipiu, potrivit unei decizii luate de autorităţile locale citate de Agerpres.ro. 
 
Măsura a fost decisă pentru a putea proteja populaţia din zonă de fumul gros degajat în atmosferă, din cauza arderii substanţelor din fabrica de vopsele.
 

"Autorităţile locale au decis evacuarea din zona periferică a municipiului Orăştie a copiilor şi femeilor. Oamenii vor fi transportaţi cu trei autocare la sala sporturilor din localitate", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

 
În cele cinci blocuri de locuinţe propuse pentru evacuare trăiesc circa 300 de persoane, însă majoritatea acestora au plecat deja la rude, conform autorităţilor.
 
Populaţia din municipiul Orăştie a fost sfătuită marţi seară să închidă uşile şi ferestrele locuinţelor şi să rămână în case pentru a evita inhalarea fumului degajat în atmosferă de incendiul care s-a produs la fabrica de vopseluri.
 

"În municipiul Orăştie a fost activat sistemul de alarmare a populaţiei. Oamenii sunt sfătuiţi să rămână în locuinţe până la stingerea incendiului", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

 
De asemenea, populaţia a fost rugată să evite deplasarea în zona în care se află hala de producţie în care s-a produs incendiul.
 
Hala cuprinsă de flăcări se află la marginea municipiului Orăştie, în partea de nord-est a oraşului, la o distanţă de circa 700 de metri de primele locuinţe ale oamenilor. Fumul negru poate fi observat din şoseaua care face legătura dintre Deva şi Orăştie.
 
Efectivele de pompieri mobilizate la faţa locului acţionează pentru stoparea propagării arderii la halele din apropierea locului incendiului. În sprijinul lor au fost solicitate echipaje de pompieri din judeţele Gorj, Alba şi Sibiu.
 
Incendiul declanşat marţi după-amiază la Orăştie se manifestă la o hală construită pe cinci niveluri, cu o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, în care se prelucrează vopseluri.
 
Sursa: Agerpres.ro 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Explozie urmată de incendiu violent la o fabrică de uleiuri din Orăștie. Cinci persoane au fost rănite

12 Sep 2017 686