Copil, pieton, accidentat în județul Tulcea


La data de 12 februarie a.c., un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Luncavița, județul Tulcea, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei I.C.Brătianu, județul Tulcea a accidentat o adolescentă în vârstă de 14 de ani, din județul Galați, care se deplasa pe marginea părții carosabile, în calitate de pieton.
 
În urma accidentului a rezultat rănirea adolescentei, care a fost transportată la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
 
Conducătorul auto poseda permis de conducere și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.
 
În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
 
Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.
 
Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere neplăcute, soldate cu vătămări corporale şi în vederea responsabilizării participanţilor la trafic, poliţiştii rutieri vă aduc în atenţie următoarele recomandări: 
  • Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
  • La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
  • Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!
  • Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
  • Când traversați prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.
  • Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.
  • Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști!
  • Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
  • Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
  • Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!
 

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul de la Băneasa! Un pieton a murit

14 Mar 2024 807

Accident rutier pe Șoseaua Mangaliei din Constanța

14 Mar 2024 948

Știri Constanța UPDATE. Accident rutier grav la ieșire din Băneasa către Ion Corvin! Un pieton a murit

13 Mar 2024 1456

Pieton accidentat pe un microbuz pe strada Păcii din municipiul Tulcea

12 Mar 2024 609

Știri Constanța UPDATE. Pieton lovit de mașină în Ovidiu!

07 Mar 2024 1292

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 2

07 Mar 2024 256

Delimitatoarele de plastic de la trecerea de pietoni din zona Doraly din Constanța, desprinse. „Ne este frică pentru siguranța noastră“ (FOTO+VIDEO)

06 Mar 2024 1617

Oficial de la IPJ Constanța despre evenimentul rutier în care a fost implicată o mașină de poliție (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Mar 2024 1613

Constanța Mașină de poliție implicată într-un accident rutier pe Șoseaua Mangaliei, zona Doraly Mall (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Mar 2024 4098

Femeie accidentată la Constanța de un șofer drogat!

29 Feb 2024 976

UPDATE Accident rutier în Constanța. Pieton lovit de mașină pe bulevardul Tomis

27 Feb 2024 1035

Ce spun șoferii implicați în accidentul de la Nicolae Bălcescu, județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 2414

UPDATE Accident rutier, în Constanța, cu un pieton implicat

19 Feb 2024 1157

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

14 Feb 2024 347

Accident cu două mașini implicate, la Medgidia. Intervin pompierii

09 Feb 2024 866