Corina Martin „Sunt posibile anulări ale sosirilor navelor de croazieră în Portul Constanţa, din cauza tensiunilor geopolitice“


Multe din sosirile navelor de croazieră maritime şi fluviale în Portul Constanţa din 2022 ar putea fi anulate din cauza tensiunilor geopolitice din bazinul Marii Negre, a transmis luni, 24 ianuarie, într-o postare pe Facebook, Corina Martin, preşedintele de onoare al Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa şi fost preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.



Corina Martin susține că  "multe din aceste sosiri vor fi, din păcate, anulate, în urma tensionării situaţiei geopolitice în bazinul Marii Negre. Circulaţia turistică şi turismul în general reprezintă o industrie extrem de sensibila la orice tensiuni politice".


Postarea de pe pagina de Facebook a Corinei Martin 


Aproape 40 de nave de croazieră maritime si fluviale și-au anunțat sosirea în Portul Constanța în anul 2022, pana acum, conform unui Comunicat al administratiei Port Constanta.


Prima dintre acestea, Serenissima, navă maritimă de croazieră, va ajunge la Constanța la în data de 24 aprilie. Ultimul vas care este programat să ajungă în Portul Constanța, în data de 04 noiembrie, este MS Satoshi, tot o navă maritimă.



Din totalul celor 39 de nave care vor avea escale în acest sezon în Portul Constanța, șapte sunt fluviale. Prima navă fluvială care va ajunge în Dana Pasageri a Portului Constanța va fi River Adagio. De altfel, aceasta are programate, în total, patru sosiri la Constanța.




Cu toate acestea, opinia mea, exprimata astazi catre Antena 3 si Primatv Romania , este ca multe din aceste sosiri vor fi, din pacate, anulate, in urma tensionarii situatiei geopolitice in bazinul Marii Negre.


O situatie care ne afecteaza major, inclusiv din perspectiva in care Portul Constanta ar fi avut sansa sa primeasca, din nou, in 2022, nave de croaziera, dupa ce ultimii doi ani ne-au afectat serios din acest punct de vedere

.
In orice conditii si in orice situatie, Compania nationala care administreaza Portul Constanta trebuie sa adere din start la Organizatia de Management de Destinatie Constanta-Mamaia, care se afla in stadiu de infiintare si sa contribuie cu mult mai mult decat a facut-o pana acum la dezvoltarea acestui produs turistic pentru Constanta si la promovarea brandului de Destinatie din care cu totii facem parte.



Reamintesc ca fiecare asemenea nava de pasageri aduce mii de turiști straini la Constanta, care devine astfel poarta de intrare in Romania, iar aceste mii de turisti consuma, in cele cateva ore de escala, servicii turistice ale judetului Constanta, intrucat noi, agentiile de turism specializate, intre care si agentia noastra, organizam tururi si excursii locale care pun in valoarea si promoveaza si "vand" Dobrogea turistica - Tur de Litoral, Defustrai de vinuri la Cramele dobrogene, Croaziera de o zi in Delta dunarii cu pranz pescaresc, Tur de Manastiri cu pranz gatit de calugari la manastirile dobrogene, Tururi antice si arheologice etc.



La noi, la Mistral Tours, avem 30 de ani de experienta in operarea navelor de croaziera din Portul Constanta si am derulat deja, servicii turistice si excursii locale pentru peste 100.000 de pasageri!


Sursa foto: facebook/ Corina Marin 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Corina Martin, reinvestită consul onorific al Republicii Kazahstan pentru o perioadă de încă cinci ani

05 Mar 2024 674

Corina Martin, reprezentant al patronatelor în turism „Vrem să facem turism , iar plaja este doar o componentă a acestui pachet turistic”

21 Feb 2024 644

Mai mulți pasageri urmau să decoleze la Constanța Toate zborurile Turkish Airlines sunt anulate în această seară!

01 Nov 2023 10781

Ju-Jitsu Sportivi de la CS Marina Constanța, participanți la Campionatul Mondial și la Cupa Mondială

18 Aug 2023 972

Conferință cu prilejul lansării „Black Sea Air Show“ ediția a-II-a, evenimentul aviatic al anului pe litoral, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu (FOTO)

26 Jun 2023 1722

Experiență de prânz pescăresc în Portul Tomis!

17 May 2023 1468

LIVE VIDEO-TEXT Voucherele de vacanță pentru salariații din mediul privat sunt dezbătute la Constanța (FOTO+VIDEO)

11 May 2023 2029

Polaris M Holding Un grup de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 8 Constanța, în vizită la stația de sortare și reciclare din Constanța (FOTO)

26 Apr 2023 1113

Asociația Resto Constanța organizează o nouă întâlnire cu managerii de restaurante

22 Apr 2023 1345

Prin Coridorul Mijlociu, va crește traficul maritim de marfă dintre Portul Constanța și Kazakhstan, Georgia și Azerbaidjan (VIDEO)

08 Apr 2023 1799

Oficial și definitiv! Asociaţia Litoral-Delta Dunării, obligată să achite Consiliului Județean Constanța 1,1 milioane de lei

07 Apr 2023 2733

LIVE TEXT Se lansează Zborurile Charter Tel Aviv – Constanța – Tel Aviv (FOTO)

29 Mar 2023 1931

Curtea de Apel va decide dacă CJC trebuie să primească 1,1 milioane de lei de la Asociaţia Litoral-Delta Dunării

14 Dec 2022 1798

Noul președinte RESTO este, de astăzi, Lucian Tudose, proprietar Restaurante și Ballroom Don Corleone

24 Nov 2022 2057

KazMunayGas va continua să furnizeze petrol rafinăriei sale din România

07 Oct 2022 1496