Costea Musu "compune" un hotel fara de lege pe strada George Enescu

1215962493.jpg

Lucrarea pe care firma Imperial Grup SRL a pornit-o pe strada George Enescu, la numarul 50, nu numai ca deranjeaza locuitorii din zona, dar se pare ca sfideaza si majoritatea legilor in vigoare.Sambata, in jur de ora 13, excavatiile erau in toi pe strada George Enescu. Unii muncitori coborasera in groapa ce va avea rol de fundatie, iar altii stateau si ii priveau de sus.

Caldura toropitoare nu ii impiedica, totusi, sa-si continue munca pentru care fusesera platiti. O sticla de apa minerala, pe jumatate goala, suporta cu stoicism razele arzatoare ale astrului zilei. La aparitia reporterilor cotidianului ZIUA de Constanta, cei aflati "la subsol" s-au oprit pentru putin timp din munca. "Muncim pana pe la ora doua, apoi ne oprim", a raspuns un barbat grizonat, cu alura de sef, intrebarilor noastre. Nu a vrut sa-si spuna numele, nici macar in urma insistentelor. Explicatie: "nu vreau sa ma fac vedeta". Evident, urmatoarea intrebare a venit firesc: unde este placuta de pe care ar trebui sa fie identificat beneficiarul, autorizatia de constructie, obiectul lucrarii, dar si proiectantul. "Am inceput lucrarea de doua zile si placuta este data la facut. Inca nu este gata", a mai explicat seful de pe santier. Insa, a ridicat incurcat din umeri atunci cand i-a fost adus aminte ca legislatia prevede ca din prima clipa a inceperii lucrarilor de constructie, placuta trebuie sa fie montata pe santier: "Acum, asta este. Nu o avem inca. Dar ne-o aduc in cateva zile". Nici pentru cine lucreaza nu stia omul foarte clar: "Stiu pentru cine lucrez, dar nu stiu cum il cheama. Stati sa ma uit pe proiect". Si asa am aflat numele beneficiarului, firma SC Imperial Grup SRL. Societatea, cu sediul in comuna tulceana Vasile Alecsandri, ii are ca actionari pe Adam si Costea Musu. Firma are ca obiect principal de activitate comertul cu ridicata al bauturilor.

Placuta, unde-i placuta?

Seful de pe santier, care a refuzat constant sa-si dezvaluie identitatea ne-a mai oferit un singur detaliu. A spus ca termenul de finalizare al lucrarii este de 12 luni. Evident, stia ca vecinii s-au plans ca fac mult zgomot, ca lucreaza pana tarziu si ca au umplut zona de praf, insa a explicat ca nu are cum sa evite acest lucru. Si s-a oferit, pentru a ne lamuri mai bine, sa-si cheme seful pentru a da explicatii. Acesta nu a binevoit sa apara la fata locului, fiind foarte prins cu alte treburi. Insa, contactat telefonic, Stere Sunda, seful constructorilor a dat niste informatii putin modificate. "Am avut placuta, insa, am luat-o de acolo pentru ca nu aveam unde sa o punem. Daca vreti alte explicatii, sunati la domnul Musu, ca el este seful", a mai spus Sunda. Orice neavizat isi poate pune intrebari de bun simt in ceea ce priveste lucrarea de pe strada George Enescu de la numarul 50: oare beneficiarul SC Imperial Grup SRL are autorizatie de constructie sau a ascuns placuta tocmai din lipsa acesteia? De asemenea, pentru lucrarile din zona este necesar un aviz de arheologie. O alta intrebare fara raspuns, deocamdata: cum este posibil ca pentru noua cladire sa se sape o groapa cam cu doi metri sub nivelul fundatiei celei vecine, chiar langa zid, fara a fi protejata cea construita, si care ar putea fi afectata? Daca ar fi sa credem zvonurile cum ca Musu vrea sa construiasca un hotel cu sase etaje, si nu un imobil cu doar patru nivele asa cum sustin constructorii, ne intrebam unde va amenaja locurile de parcare. Poate, daca ar fi raspuns incercarii reporterilor cotidianului nostru de a-l contacta telefonic, Costea si Adam Musu ar fi reusit sa lamureasca situatia. Pana una-alta, credem ca aici ar trebui sa-si gaseasca de lucru Inspectoratul Teritorial de Stat in Constructii, Corpul de Control al Primariei, ITM-ul, Consiliul Judetean Constanta prin Comisia de Cultura si multe alte organisme ale statului.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contract semnat între Prosilva Serv SRL și Romsilva pentru servicii de împădurire în zona Măcin, județul Tulcea (DOCUMENT)

19 Apr 2024 202

Licitații Tulcea Elevii de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din Babadag vor primi, zilnic, pachete alimentare de la SC Complex Anelis SRL (DOCUMENT)

19 Apr 2024 217

Judecătoriile din Constanța și Tulcea ies din criza de judecători! Anunțul membrului CSM Alin Ene

19 Apr 2024 220

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 244

LIVE TEXT+VIDEO OMD Mamaia Constanța, Ministerul Economiei și Turismului și alte instituții din domeniu anunță debutul Sezonului Litoral - Delta Dunării 2024 (Galerie FOTO)

19 Apr 2024 420

MApNExercițiu de instruire cu termen scurt de notificare, în județul Tulcea

19 Apr 2024 210

Decizie a Curții de Apel Constanța în procesul dintre UAT Isaccea și JT Grup SRL

18 Apr 2024 468

ISU Delta Tulcea în doliu! Plutonierul major (r) Ștefan Cabaua s-a alăturat eroilor din ceruri

18 Apr 2024 526

Exercițiu militar de instruire cu termen scurt de notificare, în raioane din județul Tulcea

18 Apr 2024 400

Un transport agabaritic va circula pe drumuri din județele Constanța și Tulcea

18 Apr 2024 429

Prefectul din Tulcea, demers la Curtea de Apel Constanța pentru anularea unei hotărâri a Consiliului Local Măcin

18 Apr 2024 314

Cod Galben hidrologic pentru râuri din Dobrogea. Anunțul hidrologilor

18 Apr 2024 332

La finalul unui proiect de dezvoltare de doi ani, Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea își deschide porțile (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 695

În Tulcea Prima ediție a festivalului „Scrumbii de Florii”, în Satul Pescăresc Tradițional

17 Apr 2024 714

Atenție, șoferi! Transport cu depășiri pe ruta Valea Seacă-Tulcea

17 Apr 2024 489