Costică Zelca a pierdut Năvodariul „Probabil că cei de la ABADL s-au speriat că au văzut DNA-ul prin curte și au vrut să fie mai catolici decât Papa“



Cu licitația pentru plajele din Năvodari încheiate, unul dintre marii perdanți ai „loteriei ofertelor“, Costică Zelca, este nemulțumit de respingerea ofertelor sale. Acesta a formulat deja contestații la Administrația Bazinală Dobrogea - Litoral și așteaptă rezultatele, întrucât consideră că a fost respins pe nedrept.
 
„Este pentru prima oară când particip la licitație și vreau să vă spun că este o situație anormală, pentru că, în primă fază, noi ne-am calificat“, a declarat Costică Zelca. Mai exact, el a spus că instituția contractoare s-ar fi legat de o „chichiță“ pentru a-i respinge o ofertă care, inițial, a fost admisă.
 
Întrebat dacă este de părere că „vizita“ procurorilor DNA Constanța la sediul Administrației Bazinale Dobrogea - Litoral în dosarul ce îl viza pe fostul director, George Andrei Papari, ar avea vreo legătură cu respingerea ofertelor sale, afaceristul constănțean a negat posibilitatea: „Nu cred că are nicio legătură“, a spus acesta, „probabil că cei de la ABADL s-au speriat că au văzut DNA-ul prin curte și au vrut să fie mai catolici decât Papa, dar nu cred că a zis DNA-ul să câștige unul sau altul la licitație“. Omul de afaceri a participat la licitația organizată de ABADL cu firmele Stop SRL, I.I. Zelca Ani-Ionela, dar și în asociere cu Olt Com SRL.
 
Subsectoarele de plajă pentru care a participat la licitaţie sunt: subsector 8 - Stop SRL (ofertă respinsă), subsector 9 - asociere cu Olt Com SRL (ofertă descalificată) şi subsector 21 - Stop SRL (ofertă respinsă).
 
Asocierea a fost descalificată, a declarat Costică Zelca, după ce partenerul său nu ar fi depus situația financiară. În ce privește restul firmelor, Zelca spune că nu este normal să fie declarați admiși inițial, iar la stabilirea punctajului, să fie respinși. „Noi eram deja calificați în etapa următoare, însă, când să se analizeze punctajul, ne-au respins. (…) Este o chestie de care nu s-a ținut cont niciodată, este o chichiță a celor de la ABADL“, a conchis Zelca.
 
În plus, el a adăugat că au făcut deja contestație la ABADL și că așteaptă răspunsul, neexcluzând posibilitatea să se adreseze instanței de judecată. „Au fost mai mulți agenți economici în aceeași situație ca a mea“, a mai spus afaceristul.
 
Amintim că societatea Stop SRL a construit celebrul complex Mamaia Summerland, unde Consiliul Judeţean Constanţa a cumpărat apartamente ca să-i cazeze pe medicii specialişti aduşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.


 
Aşa cum arătam şi în ediţia din data de 17 iunie, cu sediul social pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 202A, Stop SRL a fost înfiinţată în 1993. Capitalul social subscris, de 596.000 de lei, integral vărsat, este compus din 5.960 de părţi sociale. Firma este controlată de Silvia Zelca, născută pe 1.01.1959, în comuna Cogealac, cu 10% din capitalul social, şi Costică Zelca, născut pe 20.12.1963, în Slobozia, Ialomiţa, cu 90% din capitalul social. Administratorul societăţii este Costică Zelca. Precizăm că Stop SRL desfăşoară „activităţi de comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate”. Numele lui Costică Zelca mai apare şi în Romfish Marina SRL şi Stop Invest Constructii SRL.

 
Costică Zelca a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, alături de alţi 18 inculpaţi (persoane fizice şi juridice), în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român. Zelca este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată.
 
Rechizitoriu - Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Soare

28 Jun, 2016 23:08

poate verifica DNA si ANAF sui de unde are Zelca atatia bani sa construiasca atatea apartamente si sa investeasca in plaji si alte cele sa il ia asa de prin 1995 incoace sa verifice de la an la an ce afaceri a avut , ce profit a declarat si de unde provin banii investiti

Articole asemanatoare

O nouă investiție Alezzi, în zona Pescărie, din Constanța. Demersuri făcute la Agenția pentru Protecția Mediului

06 Feb 2024 981

Imobiliare Constanța Costică Zelca poate face modificările la Hotel Oxford! Răspuns pozitiv de la APM Constanța

17 Oct 2023 1652

Ce spune omul de afaceri Costică Zelca Primarul Constanței, autorizat de judecători să desființeze lucrările reclamate de la Primo Residence! Stop SRL face apel (FOTO)

27 Sep 2023 10421

Date din proiect. Modificări la Hotelul Oxford din Constanța. Ce dorește să facă firma Stop SRL? (DOCUMENT)

24 Sep 2023 1477

Delta Force Construction SRL ar putea intra în insolvență! Legături cu Sofra Turkish Restaurant și cu Costică Zelca, de la Stop SRL!

22 Jun 2023 1771

Costică Zelca de la Stop SRL supraetajează o clădire de la Hotel Oxford. Ce va amenaja?

07 Jun 2023 2337

Blocuri de 10 și 12 etaje, în municipiul Constanța, ridicate de Alezzi Beach Resort SRL

13 Mar 2023 5489

Stop SRL, firma familiei Zelca, supraetajează un bloc de la 1 la 8 etaje în zona Summerland

08 Mar 2023 4350

Costică Zelca de la Stop SRL ar trebui să desființeze ultimul etaj construit la blocurile din zona Primo

22 Feb 2023 8723

Asociat nou în firma Sofra Turkish Restaurant Constanța

29 Jan 2023 6690

Costică Zelca, răspuns negativ de la Primăria Constanța. „Lupta” se dă în instanță pentru blocurile de la Primo

22 Oct 2022 3223

Ce au decis judecătorii în dosarul deschis de Stop SRL, controlată de Costică Zelca, împotriva Primăriei Constanța

08 Jun 2022 2155

Compania Stop SRL, controlată de afaceristul Costică Zelca, la judecată cu Municipiul Constanța, pentru o autorizație de construire

10 Jan 2022 3260

Cum a „revigorat“ Curtea de Apel Constanța uraganul imobiliar născut din Dosarul Retrocedărilor! Hotărârea i-ar putea viza pe mai mulți proprietari ai terenurilor

26 Nov 2021 2453

Procesul ce ar putea „clătina“ recuperarea terenurilor din Dosarul Retrocedărilor a ajuns la Curtea de Apel Constanța!

29 Sep 2021 2914