Cozi la benzinăriile din țară. Secretarul de stat în Ministerul Energiei, George Niculescu spune că nu există probleme cu stocurile și livrările de produse petroliere

  • Mai multe cozi de mașini s-au format la benzinăriile din țară, panica fiind stârnită de zvonuri pe rețelele de socializare privind creșterea bruscă a prețurilor la combustibil peste noapte precum și o posibilă penurie a carburanților
  • Nu putem vorbi de lipsă de benzină și de motorină în România la stațiile de alimentare cu carburant , anunțat Ministrul Energiei
  • Secretarul de stat în Ministerul Energiei, constănțeanul George Niculescu a anunțat că : „În contextul actualului conflict militar din Ucraina, reprezentanții KMG Internațional ne-au asigurat că nu există probleme cu stocurile și livrările de produse petroliere, chiar dacă in perioada 11 martie - 04 aprilie rafinăria Rompetrol își va sista activitatea pentru o revizie programată"
 
 

 
Mai multe cozi de mașini s-au format la benzinăriile din țară, panica fiind stârnită de zvonuri pe rețelele de socializare privind creșterea bruscă a prețurilor la combustibil peste noapte precum și o posibilă penurie a carburanților.

De asemenea, creșteri ale prețurilor de până la 11 lei au fost semnalate pe internet, deși nu este clar câte stații de alimentare aveau acest preț.
„Este complet nejustificat ceea ce se întâmplă. Nu putem vorbi de lipsă de benzină și de motorină în România la stațiile de alimentare cu carburant. Am discutat cu cei doi mari producători, Petrom și Rompetrol. Nu există niciun motiv să avem cozile acestea.

S-a creat o panică pe fondul unor prețuri care au apărut la niște benzinării de lângă granița româno-ungară. Acolo am văzut în poze un preț de 11 lei complet nejustificat. Românii trebuie să știe că în Ungaria guvernul a pus un plafon pe prețul benzinei și motorinei. Practic există o penurie de carburanți în țara vecină. Benzinăriile din țara vecină sunt deschise cu program, nu sunt deschise non-stop. Acest lucru probabil a început să influențeze prețurile la frontieră în benzinării independente.

Nu vorbim de lipsă de benzină și motorină.

Fac apel la români să nu stea la coadă că vor găsi benzină și motorină și mâine și poimâine și într-o săptămână și peste două săptămâni în benzinării, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Și secretarul de stat în Ministerul Energiei, constănțeanul George Niculescu a anunțat că : „În contextul actualului conflict militar din Ucraina, reprezentanții KMG Internațional ne-au asigurat că nu există probleme cu stocurile și livrările de produse petroliere, chiar dacă in perioada 11 martie - 04 aprilie rafinăria Rompetrol își va sista activitatea pentru o revizie programată.

În cadrul întâlnirii de lucru cu E.S. Nurbakh Rustemov, Ambasadorul Republicii Kazahstan, Azamat Zhangulov - reprezentant al KMG International și Abdibaitov Iskander - director General al Direcției Dezvoltare Strategică la care am participat alături de Virgil Popescu, ministrul Energiei, reprezentanții KMG Internațional și-au exprimat interesul de a continua să investească în sectorul energetic românesc, dar și de a se extinde pe piața energetică europeană", a anunțat Niculescu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Știrea care a declanșat isteria cozilor la benzinării în multe orașe din țară 11,10 lei pe litru, atât la benzină cât și la motorină

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitația pentru reamenajarea centrului istoric al municipiului - etapa II a fost contestată la CNSC. Acuzații grave la adresa Primăriei Constanța (DOCUMENTE)

10 Aug 2022 1222

O nouă companie cu profil construcţii clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale înmatriculată la Constanța

09 Aug 2022 538

După 2 ani de la alegerile locale, USR Constanța are în sfârșit un director la CT BUS

09 Aug 2022 2412

Consiliul Județean Constanța îşi măreşte parcul auto. Plănuiesc să cumpere și autoutilitare

09 Aug 2022 535

Programul Centrelor de evaluare din Constanța pentru pacienții confirmați cu Covid

07 Aug 2022 683

Europarlamentarele din 2009, primele alegeri pentru un mandat complet în Parlamentul European desfășurate în România

06 Aug 2022 597

O structură din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale își deschide birou la Constanța (DOCUMENTE)

05 Aug 2022 569

Primăria repară acoperișul fostei școli din Medeea. Întreaga clădire se află într-o stare deplorabilă

05 Aug 2022 648

Are o diplomă în jurnalism. Fostul parlamentar Marian Vasiliev și-a făcut o firmă de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune

05 Aug 2022 753

Urmașii a doi grei afaceriști ai Constanței, decedați în timpul pandemiei de Covid 19 au devenit parteneri de business

04 Aug 2022 2208

Piață volantă în Peninsulă. RAEDPP vrea să o amplaseze chiar lângă Edificul Roman cu Mozaic

04 Aug 2022 1126

Primăria vrea să cheltuiască peste 8 milioane de lei pentru întreținerea locurilor de joacă din Constanța

04 Aug 2022 438

Exclusiv. Primăria nu și-a exercitat dreptul de preempțiune. Hanul Balcan, clădire monument de referinţă a oraşului, are un nou proprietar!

03 Aug 2022 4974

„Nu voi permite sifonarea banului public la nivelul instituțiilor subordonate CJC“ LIVE. Președintele CJC, Mihai Lupu și vicepreședinții Stelian Gima și Petre Enciu prezintă situația județului, proiecte, invesții. (GALERIE FOTO)

03 Aug 2022 1348

Acționarii societății Bowel Processing SA, decizii importante în legătură cu un credit contractat de la Credit Agricole Bank România

03 Aug 2022 616