Crăciun în pandemie Constanța. Sute de credincioși au venit la Catedrală (galerie foto+video)

  • La Constanța, mai mulți credincioși  au ales să celebreze sfânta sărbătoare de Crăciun prin mersul la biserică, imagini puteți vedea în secțiunile Galerie foto și Video ale materialului.
Sărbătorile au sosit dar, din păcate, anul acesta nu vor mai fi la fel. Aşa cum s-a întâmplat de Paşte, şi de Crăciun va trebui să ne bucurăm alături de familia restrânsă, fără a-i avea în preajmă pe toţi cei dragi.

Mai mulți constănțeni au ales să celebreze sfânta sărbătoare de Crăciun prin mersul la biserică.

La Catedrala Arhiepiscopală din Constanța s-au adunat peste 300 de credincioși.

 ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a dorit să transmită un mesaj cu prilejul sărbătorii de Crăciun, pentru constănţenii ortodocşi. Anul marcat de pandemie a fost unul care a pus la încercare populația, iar sărbătoarea Nașterii Domnului se va desfășura sub restricțiile carantinei, în municipiu.

Iată integral textul mesajului transmis de ÎPS Teodosie:
 
„Iubiți credincioși, întâmpinăm cu toții marea sărbătoare a Nașterii Pruncului Iisus, în peștera din Betleem. În fiecare an, acest moment este nou și proaspăt, pentru că sărbătorile nu sunt comemorări, ci sunt înnoiri ale unor evenimente excepționale. Iată, așadar, și în anul acesta, care a fost cu multe încercări, cu dureri, dar Dumnezeu ne-a ajutat să ajungem la Crăciunul anului 2020. Este sărbătoarea bucuriei, sărbătoarea familiei, sărbătoarea păcii și a dragostei. Astăzi, cu toții, trebuie să fim mângâiați pentru că pruncul Iisus ne aduce în sufletele noastre pacea Tatălui ceresc, ca noi să simțim sărbătoarea mai ales înăuntrul nostru. Să ne dăruim unii altora dragostea noastră.

Astăzi, noi trebuie să ne pregătim să ne întâlnim în familie. Ca ierarh, vă aștept la biserică. Fiecare biserică, de Crăciun este o familie, dar și fiecare familie, după tradiție, își primește pe cei dragi ai săi. Și anul acesta, am avut vestirea Nașterii prin misiunea preoților care au venit la casele dumneavoastră. Primiți-L pe cel ce se naște, prin înnoirea acelui moment din anul 1, când, iată, anii se numără de la Hristos. Bucurați-vă de această sărbătoare.

Dacă cerul se bucură, și îngerii ne vestesc bucuria cerului, cum să nu fim noi bucuroși, când toate se înnoiesc? Fiul lui Dumnezeu s-a făcut fiu al omului, ca pe noi să ne îndumnezeiască. De aceea, avem mare bucurie. Este sărbătoarea noastră, a tuturor. Familiile intră în armonie și toate familiile creștine alcătuiesc marea familie a bisericii. Am colindat și anul acesta. Și în biserici, și la casele dumneavoastră, cu mai multe restricții. Dar nu am abandonat colindul. Fără colind, Crăciunul nu e Crăciun.

Vă mulțumesc tuturor că ați colindat, că ați așteptat pe pruncul Iisus să vină din nou în ieslea sufletelor dumneavoastră. De aceea, vă dorim să primiți darurile cerești, împreună cu cântările îngerilor, cu bucuria părintelui ceresc care din dragostea înnoiește nașterea Fiului său din trup, cu Sfânta Fecioară Maria. Fiecare dintre noi să își înnoiească credința, să o întărească, să își înnoiească purtarea sa, să fim buni de Crăciuni, cum spune colindul, și după Crăciun.

Să avem bucuria că Dumnezeu nu ne-a lăsat, nu ne-a uitat, ci ne-a păzit și ne-a adus la acest Crăciun. Să ne înțelepțim, ca bunătatea lui Dumnezeu să fie mai bogată și mai statornică în sufletele noastre, în familiile noastre, în biserica noastră, în țara noastră. Sărbători frumoase, cu pace, cu bucurie și cu armonie! Crăciun fericit! La mulți ani, tuturor!”, a transmis ÎPS Teodosie.

Citește și: Mesajul de Crăciun al ierarhului Tomisului, ÎPS Teodosie. „Să ne dăruim unii altora dragostea noastră”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpăna Elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“, evoluții apreciate la ONSȘ, la tetratlon și pentatlon (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 603

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 930

Cumpărări directe Constanța Leader’s Jus SRL, contract de consultanță în domeniul achizițiilor cu Primăria Fântânele (DOCUMENT)

01 Apr 2024 526

Cumpărări directe Constanța O firmă din București oferă consultanță pentru implementarea unui proiect la Cobadin (DOCUMENT)

30 Mar 2024 650

Patru persoane arestate de Tribunalul Constanța, la cererea procurorilor DIICOT! (MINUTĂ)

28 Mar 2024 1398

Firme Constanța Modificări în acționariatul Easy Credit 4 All IFN SA

23 Feb 2024 642

Firme Constanța Noi decizii, adoptate de Easy Credit 4 All IFN - S.A.

21 Feb 2024 702

Firme Constanța Mandate prelungite pentru administratorii Progress Consulting SA

12 Feb 2024 671

Firma administrează Cimitirul Municipal Progress Consulting SA câștigă definitiv un proces împotriva Primăriei Constanța!

06 Feb 2024 883

Firme Constanța Modificări în conducerea Easy Credit 4 All IFN SA

05 Feb 2024 869

În Suedia Brazii de Crăciun,oferiți peștilor pentru protejarea mediului

14 Jan 2024 807

Vladimir Putin nu mai ține cont de sărbători. În ajunului Crăciunului pe rit vechi a transmis un mesaj războinic

07 Jan 2024 807

Crăciunul pe rit vechi, sărbătorit astăzi

07 Jan 2024 877

Astăzi este Ajunul Crăciunului pentru mii de români care sărbătoresc Nașterea Domnului de rit vechi!

06 Jan 2024 866

Armenii sărbătoresc Crăciunul în aceeași zi cu Boboteaza

05 Jan 2024 899