Creatori de noi universuri, SuperCoders by Orange își deschide larg porțile digitale pentru copiii din Constanța!

.

·    Cea de-a VIII-a ediție a concursului SuperCoders by Orange își așteaptă participanții!
·    Înscrierile se desfășoară până la data de 18 noiembrie 2021, la ora 23.59. Toți pașii pentru înscriere sunt detaliați pe pagina https://oran.ge/SuperCoders12
·    În cadrul programului, copiii sunt ajutați să își dezvolte gratuit abilitățile digitale și să se transforme în adevărați creatori de noi universuri digitale.
·    Câștigătorul locului I va primi un laptop Huawei MateBook D15 2021 i3 și un Router AX3!
·    Cristian Istrate, de 11 ani, din Constanța, este unul dintre câștigătorii SuperCoders din anul precedent și a descoperit cu bucurie modul în care poate folosi tehnologia pentru a da viață roboțeilor lego pe care îi creează.
·    Cu sprijinul experienței SuperCoders, și-a dat seama că vrea să devină arhitect lego și să codeze roboții născuți din propria-i imaginație.


Veste bună pentru toți copiii din Constanța și din țară pasionați de gaming, tehnologie, limbaje de programare, dar și pentru părinții acestora! O nouă ediție a programului SuperCoders by Orange își deschide larg porțile pentru a-i ajuta pe copii să își dezvolte gratuit abilitățile digitale și să se transforme în adevărați creatori de noi universuri digitale.

Concursul, ajuns acum la cea de-a VIII-a ediție, este gândit pentru copiii cu vârste între 10 și 14 ani din Constanța și din toată țara și este menit să convertească timpul petrecut de cei mici în fața ecranului în timp investit în viitorul lor, venind astfel și în întâmpinarea părinților ce au copiii pasionați de tehnologie.

Prima etapă a programului SuperCoders constă într-o serie de ateliere online gratuite pe parcursul cărora copiii vor afla mai multe despre diverse abilități digitale.


„Noutatea de anul acesta este spectrul mai larg de abilități pe care atelierele îl vor aborda, de la graphic design, până la game streaming și coding în Scratch. În plus, copiii pot participa la o serie de ateliere online de specialitate, susținute de cunoscuți ai mediului online, cum ar fi Creative Monkeyz, Edi Brandabura sau Sebastian Dobrincu. Ele vor putea fi urmarite online, pe pagina de YouTube Orange România“, spun organizatorii.


Înscrierile în concurs se pot face până la data de 18 noiembrie 2021, la ora 23.59, urmând ca în perioada 19 noiembrie – 8 decembrie să aibă loc evaluarea înscrierilor de către juriu. Publicarea câștigătorilor se va face pe data de 9 decembrie, iar pe data de 20 ianuarie 2022 începe Academia SuperCoders! Toți pașii pentru înscriere sunt detaliați pe pagina programului: https://oran.ge/SuperCoders12




Super premii și un modul avansat de programare


Pe lângă posibilitatea de a-și imagina propriile povești și animații, copiii vor putea câștiga unul dintre cele 50 de locuri în Academie, dar și super premii care îi apropie și mai mult de lumea digitală. În plus, cei 50 de câștigători ai Concursului național vor beneficia de 12 săptămâni de mentorat exclusiv online, timp în care vor aprofunda noțiunile unui limbaj de programare mai complex.

„Îndrumați de trainerii Simplon România, copiii vor învăța limbajul de programare JavaScript cu ajutorul activităților și proiectelor interactive, precum și ce înseamnă noțiuni ca: structuri de programe, bucle, variabile, testarea și corectarea erorilor“, explică organizatorii SuperCoders by Orange.


Cristian Istrate, câștigător SuperCoders, vrea să devină arhitect lego

Cristian Istrate, de 11 ani, din Constanța, este unul dintre câștigătorii SuperCoders din anul precedent și a descoperit cu bucurie modul în care poate folosi tehnologia pentru a da viață roboțeilor lego pe care îi creează. Cu sprijinul experienței SuperCoders, și-a dat seama că vrea să devină arhitect lego și să codeze roboții născuți din propria-i imaginație.

Este foarte pasionat de activități de logică, precum șahul și lego și tocmai de aceea își dorește să reușească să construiască un robot virtual din lego pe care să îl controleze cu un cod scris de el. În ultima perioadă, se familiarizează cu domeniul programării, încercând să învețe să codeze jocuri mai complexe.

Experiența Supercoders, de la ateliere până la academie, o privește ca pe una „foarte frumoasă și interesantă, care m-a ajutat să înțeleg mai bine ce trebuie făcut pentru a coda un joc creat de mine“, iar cel mai important lucru pe care l-a învățat a fost „cum să fac joculețe“. De altfel, unul dintre lucrurile care i-au plăcut până la finalul proiectului a fost „faptul că până la finalul experienței am învățat cum să programez un joc scurt“.

Experiența SuperCoders a contat mult pentru Cristian! Întrebat ce planuri de viitor are, acesta ne-a dezvăluit că „aș vrea să mă fac arhitect lego și să pot să codez lego, să fac roboței!“.

De asemenea, el spune că l-ar îndemna pe orice copil să împărtășească experiența SuperCoders: „L-aș sfătui pe orice copil să se înscrie în concurs, pentru că este o experiență bună! Mie mi-a plăcut! Cel mai mult mi-a plăcut la început, când ni s-a dat să facem o poveste și noi trebuia să ne gândim cum să o continuăm. Povestea mea se termina pe o planetă, după ce a fost salvată fata pierdută, eroii au fost prinși de extratereștri într-o cușcă, dar au reușit, în spațiu, să îi învingă!“.

„Folosirea responsabilă a tehnologiei în rândul tinerei generații“

Programul SuperCoders a început în 2014 la inițiativa Orange România, împreună cu Simplon România, cu scopul de a promova educația digitală și folosirea responsabilă a tehnologiei în rândul tinerei generații. Până acum, peste 3.300 de copii din toată țara au beneficiat de experiența participării în program, dintre care 900 doar în 2020.

Mai multe detalii despre calendarul atelierelor, înscrieri și concurs, dar și despre provocările adresate copiilor sunt disponibile aici.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Monica Eliana Constantin, director executiv la Direcția Județeană de Statistică, averea și interesele (DOCUMENTE)

12 Dec 2023 791

Societatea Orange Romania, amendată cu 150.000 lei de echipa de control a ANPC. Ce nereguli au fost depistate

02 Nov 2023 1037

Orange Romania, contract de 350.000 de euro cu Primăria Babadag. Fonduri europene (DOCUMENT)

26 May 2023 1438

Contract important semnat între Primăria Corbu și Orange România! (DOCUMENT)

13 Feb 2023 1162

Orange Romania, contract de peste 300.000 de euro cu Primăria Ceatalchioi, județul Tulcea, pentru Platforma Integrată de Servicii Electronice (DOCUMENT)

07 Feb 2023 1414

Orange România, contract important câștigat la Mahmudia (Tulcea) (DOCUMENT)

22 Jan 2023 1693

Pregătiri pentru online Școala Gimnazială din Hamcearca, județul Tulcea, dotată cu laptopuri și tablete. Primăria investește 26.000 de euro, față de 39.000, cât estimase (DOCUMENT)

12 Jul 2022 1560

Orange va construi rețeaua de telecomunicații din cartierul Palazu Mare, municipiul Constanța

12 Jul 2022 1910

Farul Constanța Ce obiectiv vor avea „marinarii“ în Superligă. Hagi - „Ușor nu va fi. Să nu creadă nimeni că suntem o echipă bogată“ (VIDEO)

11 Jul 2022 3340

Constanța Modificări la magazinul Orange din Casa Modei, de pe Ștefan cel Mare!

02 Jul 2022 1961

Internetul fix a câștigat teren în mediul rural. Sumele la care au ajuns principalii operatori de comunicații

17 May 2022 1279

Tablete, laptopuri și echipamente IT pentru elevii și profesorii din comuna Valu lui Traian (DOCUMENT)

13 Apr 2022 2816

CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a încheiat un nou contract de telefonie fixă voce și date (DOCUMENT)

02 Apr 2022 2950

Administrația Porturilor Constanța, contracte de câte 40.000 de euro pentru servicii de telefonie mobilă (DOCUMENT)

30 Mar 2022 2828

CT BUS, anunț despre serviciul de plată prin SMS

28 Mar 2022 5404