Creatori de noi universuri, SuperCoders by Orange își deschide larg porțile digitale pentru copiii din Constanța!

.

·    Cea de-a VIII-a ediție a concursului SuperCoders by Orange își așteaptă participanții!
·    Înscrierile se desfășoară până la data de 18 noiembrie 2021, la ora 23.59. Toți pașii pentru înscriere sunt detaliați pe pagina https://oran.ge/SuperCoders12
·    În cadrul programului, copiii sunt ajutați să își dezvolte gratuit abilitățile digitale și să se transforme în adevărați creatori de noi universuri digitale.
·    Câștigătorul locului I va primi un laptop Huawei MateBook D15 2021 i3 și un Router AX3!
·    Cristian Istrate, de 11 ani, din Constanța, este unul dintre câștigătorii SuperCoders din anul precedent și a descoperit cu bucurie modul în care poate folosi tehnologia pentru a da viață roboțeilor lego pe care îi creează.
·    Cu sprijinul experienței SuperCoders, și-a dat seama că vrea să devină arhitect lego și să codeze roboții născuți din propria-i imaginație.


Veste bună pentru toți copiii din Constanța și din țară pasionați de gaming, tehnologie, limbaje de programare, dar și pentru părinții acestora! O nouă ediție a programului SuperCoders by Orange își deschide larg porțile pentru a-i ajuta pe copii să își dezvolte gratuit abilitățile digitale și să se transforme în adevărați creatori de noi universuri digitale.

Concursul, ajuns acum la cea de-a VIII-a ediție, este gândit pentru copiii cu vârste între 10 și 14 ani din Constanța și din toată țara și este menit să convertească timpul petrecut de cei mici în fața ecranului în timp investit în viitorul lor, venind astfel și în întâmpinarea părinților ce au copiii pasionați de tehnologie.

Prima etapă a programului SuperCoders constă într-o serie de ateliere online gratuite pe parcursul cărora copiii vor afla mai multe despre diverse abilități digitale.


„Noutatea de anul acesta este spectrul mai larg de abilități pe care atelierele îl vor aborda, de la graphic design, până la game streaming și coding în Scratch. În plus, copiii pot participa la o serie de ateliere online de specialitate, susținute de cunoscuți ai mediului online, cum ar fi Creative Monkeyz, Edi Brandabura sau Sebastian Dobrincu. Ele vor putea fi urmarite online, pe pagina de YouTube Orange România“, spun organizatorii.


Înscrierile în concurs se pot face până la data de 18 noiembrie 2021, la ora 23.59, urmând ca în perioada 19 noiembrie – 8 decembrie să aibă loc evaluarea înscrierilor de către juriu. Publicarea câștigătorilor se va face pe data de 9 decembrie, iar pe data de 20 ianuarie 2022 începe Academia SuperCoders! Toți pașii pentru înscriere sunt detaliați pe pagina programului: https://oran.ge/SuperCoders12
Super premii și un modul avansat de programare


Pe lângă posibilitatea de a-și imagina propriile povești și animații, copiii vor putea câștiga unul dintre cele 50 de locuri în Academie, dar și super premii care îi apropie și mai mult de lumea digitală. În plus, cei 50 de câștigători ai Concursului național vor beneficia de 12 săptămâni de mentorat exclusiv online, timp în care vor aprofunda noțiunile unui limbaj de programare mai complex.

„Îndrumați de trainerii Simplon România, copiii vor învăța limbajul de programare JavaScript cu ajutorul activităților și proiectelor interactive, precum și ce înseamnă noțiuni ca: structuri de programe, bucle, variabile, testarea și corectarea erorilor“, explică organizatorii SuperCoders by Orange.


Cristian Istrate, câștigător SuperCoders, vrea să devină arhitect lego

Cristian Istrate, de 11 ani, din Constanța, este unul dintre câștigătorii SuperCoders din anul precedent și a descoperit cu bucurie modul în care poate folosi tehnologia pentru a da viață roboțeilor lego pe care îi creează. Cu sprijinul experienței SuperCoders, și-a dat seama că vrea să devină arhitect lego și să codeze roboții născuți din propria-i imaginație.

Este foarte pasionat de activități de logică, precum șahul și lego și tocmai de aceea își dorește să reușească să construiască un robot virtual din lego pe care să îl controleze cu un cod scris de el. În ultima perioadă, se familiarizează cu domeniul programării, încercând să învețe să codeze jocuri mai complexe.

Experiența Supercoders, de la ateliere până la academie, o privește ca pe una „foarte frumoasă și interesantă, care m-a ajutat să înțeleg mai bine ce trebuie făcut pentru a coda un joc creat de mine“, iar cel mai important lucru pe care l-a învățat a fost „cum să fac joculețe“. De altfel, unul dintre lucrurile care i-au plăcut până la finalul proiectului a fost „faptul că până la finalul experienței am învățat cum să programez un joc scurt“.

Experiența SuperCoders a contat mult pentru Cristian! Întrebat ce planuri de viitor are, acesta ne-a dezvăluit că „aș vrea să mă fac arhitect lego și să pot să codez lego, să fac roboței!“.

De asemenea, el spune că l-ar îndemna pe orice copil să împărtășească experiența SuperCoders: „L-aș sfătui pe orice copil să se înscrie în concurs, pentru că este o experiență bună! Mie mi-a plăcut! Cel mai mult mi-a plăcut la început, când ni s-a dat să facem o poveste și noi trebuia să ne gândim cum să o continuăm. Povestea mea se termina pe o planetă, după ce a fost salvată fata pierdută, eroii au fost prinși de extratereștri într-o cușcă, dar au reușit, în spațiu, să îi învingă!“.

„Folosirea responsabilă a tehnologiei în rândul tinerei generații“

Programul SuperCoders a început în 2014 la inițiativa Orange România, împreună cu Simplon România, cu scopul de a promova educația digitală și folosirea responsabilă a tehnologiei în rândul tinerei generații. Până acum, peste 3.300 de copii din toată țara au beneficiat de experiența participării în program, dintre care 900 doar în 2020.

Mai multe detalii despre calendarul atelierelor, înscrieri și concurs, dar și despre provocările adresate copiilor sunt disponibile aici.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șeful Orange condamnat la un an de închisoare, cu suspendare. A fost găsit vinovat pentru folosirea abuzivă a fondurilor publice

24 Nov 2021 463

Brick România anunță planurile de extindere și un parteneriat cu Orange Business Services pentru dezvoltarea unei noi platforme online

24 Aug 2021 1271

Universitatea „Ovidius” din Constanța O nouă serie de workshopuri pentru pasionații de informatică

08 Apr 2021 1121

Primăria Municipiului Constanța www.24edu.ro, platformă online gratuită pentru elevi, părinți și profesori

25 Mar 2020 1623

Probleme în funcționarea serviciilor de voce și date, precum și a aplicațiilor Orange. Ce spun reprezentanții companiei

27 Mar 2019 1352

Serviciile de comunicaţii mobile pentru CNE Cernavodă, asigurate de Orange România (document)

20 Mar 2019 1818

Mai mulți operatori de telefonie din România avertizează că Guvernul intenţionează să colecteze de la operatorii telecom 100 de milioane de euro

29 Jan 2019 958

Consiliul Concurenței a sancționat Orange România pentru abuz de poziție dominantă

08 Jan 2019 1012

Anunț RATC Constanța Serviciul de achiziție a biletlor prin SMS este întrerupt temporar. Află care este intervalul

19 Jun 2018 1268

Decizie definitivă a magistraților ÎCCJ. Ce s-a stabilit în legătură cu compania Orange acuzată de poziție dominantă (document)

02 Apr 2018 1550

Vodafone România SA, Orange România SA și Telekom România Communications au semnat cu CN APM Constanța SA (document)

09 Dec 2017 2982

Academia Farul Constanţa participă cu două echipe la Cupa Prieteniei

07 Dec 2017 1744

Constanța. Informații utile pentru cei care cumpără bilete RATC prin SMS. Ce se schimbă de vineri, 15 septembrie

13 Sep 2017 8395

Societate nouă în domeniul restaurante. Diplomat Orange SRL s-a deschis la Mangalia

27 Aug 2017 1229

Încă două transferuri pentru FC Viitorul. Marius Constantin și Andrei Dumitraș au semnat cu echipa de la malul mării

13 Jun 2017 2591