Credite garantate de stat pentru organizarea nunţii, a unui botez sau pentru achiziţia unei maşini de familie. Anunțul premierului de Ziua Familiei

Cuplu de tineri în ziua nunții Foto PixabayPrim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj duminică, 15 mai, cu ocazia Zilei Familiei, în care dă asigurări că Guvernul le va asigura tot sprijinul necesar.


"Familia este locul unde găsim mereu iubire, ajutor la nevoie și înțelegere. Părinți și copii ne bucurăm de o neprețuită dragoste, prin oricât de multe greutăți am trece. 
Astăzi este Ziua Internațională a Familiei. Organizația Națiunilor Unite a stabilit, în anul 1993, ca în fiecare an, la 15 mai, să fie această sărbătoare, pentru a sublinia atenția pe care comunitatea internațională o acordă familiei. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului și a Patriarhiei Române, tot astăzi sărbătorim Ziua Familiei Române. 


Respect familiile din România și le asigur de tot sprijinul. Guvernul României și-a asumat, încă din prima zi a acestui mandat, sprijinirea oamenilor în nevoie, a familiilor vulnerabile și nu numai. 


Pentru prima dată în istoria României, Guvernul are un minister dedicat familiei. Rolul acestei instituții este să găsească soluțiile cele mai bune pentru copii, tineri și familii la un loc. Împreună cu toate celelalte ministere avem proiecte de mare ajutor mai ales în aceste momente dificile prin care trece țara noastră. 


Am anunțat deja două proiecte dedicate familiilor în pachetul “Sprijin pentru România”. Decontăm procedurile de fertilizare in vitro pentru familiile care nu pot avea copii, din motive medicale, și ne dorim să oprim declinul demografic. Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în ședință de Guvern. 


Acordăm o atenție specială familiilor vulnerabile, în situații de risc. Din păcate, avem 1,3 milioane de copii afectați de sărăcie sau excluziune socială în România. Un copil din trei nu are acces la servicii medicale și riscă să fie abandonat în grija statului. Este motivul pentru care finalizăm planul de acțiune prin care instituim la nivel national “Garanția pentru copii”. E datoria noastră să ne asigurăm că toți copii au acces la servicii de bază fundamentale.


În paralel, Guvernul României lucrează la proiectul de Lege pentru prevenirea separării copilului de familie și la implementarea programelor asumate în Planul Național pentru Redresare și Reziliență. Avem la dispoziție peste 50 de milioane de euro pentru crearea cadrului legislativ și construirea unei rețele de 150 de centre de zi pentru copiii vulnerabili. 


Dar azi, solidaritatea noastră, sprijinul acordat în și pentru familii le regăsim și în căldura cu care românii au primit în casele lor familiile care au fugit din calea războiului din Ucraina. Siguranța de care ne bucurăm acasă, în familie, ne ajută să prețuim bucuria de a fi alături de cei dragi și să putem oferi protecție celor siliți să își lase căminul în urmă.


La mulți ani tuturor familiilor!", scrie în încheierea mesajului postat pe Facebook.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect al Ministerului Finanțelor Persoanele fizice şi juridice îşi vor putea amâna plata ratelor până la 9 luni

20 Jun 2022 446

Vești proaste pentru românii cu credite! Indicele ROBOR a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani

03 Jun 2022 482

Informații importante pentru cei care intenționează să apeleze la suspendarea plății ratelor la credite

25 May 2022 577

Declarație de avere Roxana David, director economic la DRDP Constanța, deține doar un autoturism (DOCUMENTE)

21 Apr 2022 980

ANPC a câştigat definitiv, în instanţă, în faţa Raiffeisen Bank. "Mii de consumatori au şansa la un tratament corect. Milioane de euro se vor întoarce în bugetul familiilor acestora"

02 Mar 2022 1008

Vești bune de la Executiv pentru tinerii români care doresc să-și achiziționeze o locuință! (DOCUMENT)

27 Feb 2022 1126

Ce avere are inspectorul ecolog Viorel Neculai, de la ARBDD (DOCUMENTE)

05 Feb 2022 1575

Declarație de avere Gabriela Morozov, consilier superior la ARBDD Tulcea, are angajate credite de 250.000 de euro (DOCUMENTE)

29 Jan 2022 997

AstroCafe.ro Horoscop pentru luna Noiembrie, anul 2021

01 Nov 2021 982

Declarații de avere Ionel Ciocan, consilier juridic în ARBDD Tulcea, deține un teren agricol, un apartament și un autoturism (documente)

23 Oct 2021 1454

Constănțenii pot negocia gratuit cu băncile și IFN-urile. Află ce trebuie să faci!

23 Oct 2021 1154

Constănțenii pot negocia gratuit cu băncile și IFN-urile. Află ce trebuie să faci!

22 Oct 2021 1263

Constănțenii pot negocia gratuit cu băncile și IFN-urile. Află ce trebuie să faci!

21 Oct 2021 1215

Medicii din centrele de vaccinare vor primi salariile restante pentru perioada mai - iulie

16 Sep 2021 744

Declarații de avere Adrian Cionea, de la CT BUS deține bijuterii și ceasuri de 10.000 de euro

17 Aug 2021 1640