Creșele constănțene de stat s-au redeschis de azi. Câți copii vor frecventa unitățile pe perioada verii


•    Emil Mereuță, directorul SPAS Constanța a precizat, pentru ZIUA de Constanța, că în luna august, dacă rămâne în vigoare cadrul legislativ actual, creșele nu se vor închide

Din 500 de copii, câți figurau înscriși la creșele constănțene de stat, înainte de pandemie, doar 300 vor frecventa creșele în această vară. Informația a fost furnizată cotidianului ZIUA de Constanța de către Emil Mereuță, directorul general al Serviciului Public de Asistență Socială Constanța.
Potrivit declarației directorului din primărie, înainte de izbucnirea epidemiei de Coronavirus în România, aproximativ 500 de copii figurau înscriși și frecventau creșele de stat din Constanța.
Cu noile prevederi în vigoare privind măsurile de protecție împotriva răspândirii infectării cu noul Coronavirus, aproximativ 300 de copilași vor frecventa creșele pe perioada verii.
Conform sursei citate, părinții micuților au fost contactați de reprezentanții creșelor și întrebați dacă vor frecventa copiii unitățile odată cu deschiderea lor oficială. În timp ce o parte din familii au optat pentru creșă, altele și-au exprimat refuzul cu privire la această posibilitate.
Cu toate acestea, pentru cererile depuse în vederea frecventării creșelor de către copii, s-a făcut un triaj care s-a bazat, în primul rând pe criteriul ca ambii părinți să aibă contracte de muncă viabile, în desfășurare.
Astfel, sunt circa 300 de copii ce vor veni la creșă pe perioada verii.

Sistem prin rotație, creșele - deschise și în august

Potrivit declarațiilor directorului Emil Mereuță, date fiind prevederile legale în vigoare, privind asigurarea distanței sociale minime, la ora actuală, creșele de stat pot susține prezența în siguranță a circa 200 de copii.
Cu toate acestea, a explicat directorul, toți copiii pentru care au fost aprobat cererile vor veni la creșă, urmând să se găsească un sistem prin rotație, așa încât să poată fi primiți toți, cu respectarea măsurilor.
Totodată, directorul SPAS Constanța a precizat că unitățile vor rămâne deschise pe toată perioada verii, inclusiv în luna august, spre deosebire de anii anteriori, când creșele erau închise în ultima lună de vară. Totuși, acesta a precizat că acestea vor rămâne deschise în contextul în care nu se va modifica legislația aflată în prezent  în vigoare, în sensul de a nu se reînchide iar, în funcție de cum va evolua epidemia de Coronavirus în România.
„Pentru a asigura spațiul necesar tuturor copiilor, cu respectarea măsurilor în vigoare, am închiriat un imobil, în zona Flămânda, care va funcționa în locul Creșei nr. 2, aceasta intrând în programul de reabilitare și mansardare. Spațiul va fi disponibil în cel mai scurt timp, pentru a putea veni astfel în sprijinul părinților“, a declarat Emil Mereuță pentru ZIUA de Constanța.


Sursa foto: Primăria Constanța

Citește și:
S-au redeschis creșele în Constanța. Ce reguli trebuie respectate la aceste unități (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce proiecte derulează Primăria Constanța și câți bani au obținut autoritățile prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală?

17 Jul 2020 710

Se deschid șase grădinițe cu program prelungit. Patru în Constanța și câte una în Cumpăna și Valu lui Traian

06 Jul 2020 1282

În atenția părinților Înscrierile la creșele de stat încep pe 4 mai și se vor face online! (document)

16 Apr 2020 807

Creșă cu program prelungit în orașul Ovidiu. Societatea Conges Power SRL se va ocupa de execuția lucrărilor (document)

26 Mar 2020 2104

Oficial Creșele din municipiul Constanța, închise de către autoritățile locale

10 Mar 2020 1911

Primăria Constanța Investiții pentru modernizarea creșelor

05 Mar 2020 759

Mobitom SA, firmă deţinută de Five-Holding SA, contract de peste 9 milioane de lei de la Primăria Constanţa!

19 Feb 2020 1759

Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa cumpără mobilier de la o firmă din Braşov (document)

22 Jan 2019 1013

Licitaţie pentru reabilitarea, modernizarea şi mansardarea creşelor din municipiul Constanţa

19 Nov 2018 1163

Veşti bune pentru părinţii care au cereri în aşteptare pentru înscrierea copiilor în creşă

01 Aug 2018 1058

Interviu online cu directorul Serviciului Creşe Constanţa Alimente bio, mai multe locuri pentru copii şi reguli noi la înscriere

26 Jul 2018 5590

Veşti bune pentru părinţi! Mai multe locuri în creşele din Constanţa

13 Jun 2018 2785

Cele cinci creşe din Constanţa, în atenţia Serviciului Public de Asistenţă Socială. Investiţii noi pentru micuţii beneficiari

18 May 2018 2434

Editorial Realizaţi câtă nevoie este de creşele de stat?

28 Apr 2018 2576

Vezi ce creşe din municipiul Constanţa intră în reabilitare, modernizare sau mansardare!

24 Oct 2017 3266