Creșele constănțene de stat s-au redeschis de azi. Câți copii vor frecventa unitățile pe perioada verii


•    Emil Mereuță, directorul SPAS Constanța a precizat, pentru ZIUA de Constanța, că în luna august, dacă rămâne în vigoare cadrul legislativ actual, creșele nu se vor închide

Din 500 de copii, câți figurau înscriși la creșele constănțene de stat, înainte de pandemie, doar 300 vor frecventa creșele în această vară. Informația a fost furnizată cotidianului ZIUA de Constanța de către Emil Mereuță, directorul general al Serviciului Public de Asistență Socială Constanța.
Potrivit declarației directorului din primărie, înainte de izbucnirea epidemiei de Coronavirus în România, aproximativ 500 de copii figurau înscriși și frecventau creșele de stat din Constanța.
Cu noile prevederi în vigoare privind măsurile de protecție împotriva răspândirii infectării cu noul Coronavirus, aproximativ 300 de copilași vor frecventa creșele pe perioada verii.
Conform sursei citate, părinții micuților au fost contactați de reprezentanții creșelor și întrebați dacă vor frecventa copiii unitățile odată cu deschiderea lor oficială. În timp ce o parte din familii au optat pentru creșă, altele și-au exprimat refuzul cu privire la această posibilitate.
Cu toate acestea, pentru cererile depuse în vederea frecventării creșelor de către copii, s-a făcut un triaj care s-a bazat, în primul rând pe criteriul ca ambii părinți să aibă contracte de muncă viabile, în desfășurare.
Astfel, sunt circa 300 de copii ce vor veni la creșă pe perioada verii.

Sistem prin rotație, creșele - deschise și în august

Potrivit declarațiilor directorului Emil Mereuță, date fiind prevederile legale în vigoare, privind asigurarea distanței sociale minime, la ora actuală, creșele de stat pot susține prezența în siguranță a circa 200 de copii.
Cu toate acestea, a explicat directorul, toți copiii pentru care au fost aprobat cererile vor veni la creșă, urmând să se găsească un sistem prin rotație, așa încât să poată fi primiți toți, cu respectarea măsurilor.
Totodată, directorul SPAS Constanța a precizat că unitățile vor rămâne deschise pe toată perioada verii, inclusiv în luna august, spre deosebire de anii anteriori, când creșele erau închise în ultima lună de vară. Totuși, acesta a precizat că acestea vor rămâne deschise în contextul în care nu se va modifica legislația aflată în prezent  în vigoare, în sensul de a nu se reînchide iar, în funcție de cum va evolua epidemia de Coronavirus în România.
„Pentru a asigura spațiul necesar tuturor copiilor, cu respectarea măsurilor în vigoare, am închiriat un imobil, în zona Flămânda, care va funcționa în locul Creșei nr. 2, aceasta intrând în programul de reabilitare și mansardare. Spațiul va fi disponibil în cel mai scurt timp, pentru a putea veni astfel în sprijinul părinților“, a declarat Emil Mereuță pentru ZIUA de Constanța.


Sursa foto: Primăria Constanța

Citește și:
S-au redeschis creșele în Constanța. Ce reguli trebuie respectate la aceste unități (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surse Fost auditor al Curții de Conturi Conturi Constanța, trimis în judecată de DNA. Partea vătămată, fosta şefă a creşelor din Primăria Constanţa

27 Apr 2023 1579

UPDATE Cine le va administra? Reabilitate cu bani din PNDL, două creșe din Constanța sunt pustii! Nu au primit autorizaţii necesare pentru funcționare

26 Mar 2023 2141

124 de creșe construite prin PNRR. În județ sunt doar trei, în Murfatlar, Techirghiol și Hârșova. Niciuna la Constanța

22 Oct 2022 1526

Ministerul Dezvoltării, anunț important despre construirea unor noi creșe

23 Jun 2022 1168

Primarul Municipiului Constanța „Vești bune pentru părinți. Construim două creșe noi în Constanța“

25 May 2022 1444

Ministerul Dezvoltării a alocat finanțare pentru construcția celor două creșe din municipiul Constanța

08 Feb 2022 1460

Este oficial! Sugarii până în 11 luni vor putea fi înscriși la creșe. Ce spune viceprimarul de situația la Constanța

18 Jan 2022 1738

Continuă demersurile pentru cele două creșe noi, construite prin CNI la Constanța. Ce au decis consilierii locali

23 Oct 2021 1611

LIVE TEXT Astăzi este ședință extraordinară a Consiliului Local municipal Constanța

22 Oct 2021 1902

CNI va demara lucrările de construire a două creșe în municipiul Constanța. Primăria se ocupă de studii de specialitate

13 Sep 2021 1790

Cum vor arăta noile creșe din Constanța. Primăria face demersuri pentru demararea lucrărilor

09 Sep 2021 1993

ZIUA LIVE. Ionuț Rusu, viceprimar municipiul Constanța - „Ne cerem scuze cetățenilor, orașul va trebui să treacă printr-un șantier”

03 Sep 2021 3161

ZIUA LIVE. Viceprimarul Ionuț Rusu față în față cu locuitorii municipiului Constanța

01 Sep 2021 3068

Ministerul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației a aprobat construcția a două creșe în municipiul Constanța

28 Aug 2021 2099

Document de urbanism pentru construirea a două creșe, în Constanța

17 Aug 2021 1943