"Crezul politic" al candidatului Partidului Democrat la functia de primar in orasul Cernavoda

- Preocuparea mea esentiala si atitudinea mea vor fi concentrate pe om si pe nevoile sale imediate si de perspectiva.- Nu voi lasa omul pe locul patru, si bordura, trotuarul, varul, fantanile arteziene, pe primul loc. Aproape o patrime din programul meu cuprinde masuri sociale, sustinute de oportunitatea dezvoltarii economice, cresterea resurselor directe si atragerea de fonduri complementare.- Cred in MINE si in puterea mea de a genera solutii viabile pentru un oras aparent sarac, dar, in fapt, cu resurse nenumarate.- Cred in ECHIPA mea, in candidatii PD la functia de consilier, oameni muncitori si onesti, oameni care au reusit in viata, oameni care au dovedit ca - nu matematic, ci pragmatic vorbind - nu exista probleme fara solutii...- Cred in PARTIDUL pe care il reprezint la nivelul orasului Cernavoda si in liderul sau incontestabil, domnul Traian Basescu, omul care a dovedit ca un mandat de patru ani poate face diferenta intre un oras murdar si unul european.- Cred in FAMILIA mea, care m-a ajutat si mi-a fost alaturi in permanenta; sunt ferm convins ca eficacitatea, luciditatea in procesul decizional, calmul, rabdarea, intelegerea sunt atribute care se dobandesc in sanul familiei. Si stiu, de altfel, ca locuitorii urbei au reprezentat si vor reprezenta de-a pururi familia, prietenii, colegii, vecinii, cunostintele, adversarii mei (politici). Tuturor celor amintiti le voi dedica, invariabil, sprijinul, atentia si timpul meu...- Cred in OAMENI, caci oamenii sunt si vor fi intotdeauna vectorul schimbarii in mai bine. Cred ca toti cernavodenii isi doresc un trai mai bun si cred ca sunt multi aceia care promit si foarte putini aceia care stiu efectiv cum sa le asigure locuitorilor Cernavodei traiul pe care il merita.- Cred in ideile mele, caci intotdeauna am fost un om cu initiativa. Am pregatirea optima, experienta si inepuizabile resurse intelectuale, dar si doza de incapatanare si fermitate de care este nevoie pentru punerea in aplicare a ideilor si initiativelor menite sa va imbunatateasca nivelul de trai.- Cred in Dumnezeu, care ne vegheaza pe toti si care le-a oferit o sansa unora dintre contracandidatii mei numai pentru a dovedi ca nu in Primarie le este locul... Cred ca, pe data de 6 iunie 2004, El, Cel de Sus, va sti sa dea cernavodenilor mintea cea de pe urma...

Mesajul candidatului democrat

Constatam cu totii ca, de ani buni, exista o stare de beligeranta, accentuata la maximum in ultimul mandat. S-au creat, de fapt, doua centre de putere: Primaria, mai precis primarul, si platforma Centralei Nuclearo-Electrice. Aceste puteri au baze diferite: una este putere administrativa, executiva si politica, cealalta este putere economica. De ce cea mai importanta trebuie sa fie puterea economica? Pentru ca ea ne da suportul financiar si ea asigura veniturile bugetului, pentru ca, fara ea, cealalta n-ar exista sau ar fi infima. Orasul este rupt in doua, la figurat, ca dupa un cutremur ce creeaza o fisura uriasa: orasul propriu-zis si platforma. Prin urmare, eu nu inteleg de ce unii agitatori, in frunte cu autoritatea, instiga o parte din locuitorii orasului sa blameze Centrala, sa o ponegreasca pe ea si oamenii ce muncesc acolo, sa arunce cu pietre in loc sa caute o cale de colaborare, un "modus vivendi". Ma intreb si va intreb: Este aceasta, de fapt, o abordare filozofica buna? O relatie constructiva si diplomatica, sau este o demonstratie de aroganta nejustificata, din care, de fapt, pagubiti sunt toti cei amarati, pe care, in loc sa-i ajutam, ii oprimam si mai rau? Se acrediteaza diferite teze si teorii exagerate, de-a dreptul periculoase si sinistre chiar. Este celebra formularea "ne incaleca Centrala" sau "pune mana Platforma pe oras", in asa fel incat un regizor inspirat ar face un film horror de premiu Oscar. Haideti, fratilor, sa ne trezim din cosmar si sa punem energia curata in slujba orasului. Avem multe lucruri de facut si vom putea face mai mult, si nu numai in domeniul constructiilor. Dragi alegatori, pe langa cele doua puteri mai sus-enumerate, mai exista si o a treia: cetatenii, alegatorii, dumneavoastra toti, care puteti sa va demonstrati forta si sa va realizati interesul general: un oras mai bogat, cu oameni prosperi, un oras civilizat, de nivel european. Nu trebuie decat sa faceti doua lucruri simple, dar esentiale: sa mergeti la vot si sa votati omul care sa va aduca pacea, linistea si prosperitatea. Daca, dupa alegeri, eu, cu voia si sprijinul dumneavoastra, voi ocupa una dintre cele trei functii posibile, voi face in asa fel incat sa nu va dezamagesc si sa nu-mi fie rusine sa va privesc in ochi. Procentual, daca voi fi consilier, voi realiza mai putin de 20% din ce mi-am propus, daca voi fi viceprimar, mai mult de 50%, iar daca voi fi primar, cel putin 80%. Vedeti bine ca nu vreau sa va mint, vor fi sigur si lucruri care, oricat as vrea, nu se vor putea realiza, dar trebuie sa ai puterea sa-ti propui mai mult ca sa poti realiza suficient. Certificatul de garantie pe care vi-l ofer tuturor, in mod public, este ca, in cazul in care voi fi primar sau viceprimar si nu voi realiza in primii trei ani trei patrimi din ceea ce declar, este aceasta demisie anticipata, pe care o voi autentifica si o voi depune la Secretariatul Primariei, pentru a putea fi pusa in executie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Take, Ianke și Cadîr”, în interpretarea artiștilor de la Teatrul Jean Bart Tulcea

14 Mar 2024 529

„Muzicanții din Bremen”, la Teatrul Jean Bart din Tulcea

18 Feb 2024 512

„Take, Ianke și Cadîr”, fermecătoarea poveste despre toleranță și prietenie se joacă la Teatrul Jean Bart din Tulcea

07 Feb 2024 800

Documentar proiectat la Muzeul de Artă Constanța pentru celebrarea a 107 ani de la nașterea lui Oleg Danovski

07 Feb 2024 583

18 ani petrecuți la Teatrul Dramatic Constanța In memoriam Ion Maximilian, regizorul atras spre comedie „atât de gena paternă, cât și de natura sa psihică”

19 Jan 2024 728

Un nou proiect pregătit de Teatrul de Stat Constanța Regizorul Andrei Șerban face parte din echipa care va pune pe scenă o piesă de a lui Shakespeare (GALERIE FOTO)

07 Jan 2024 1140

Doliu pe scena culturală şi nu numai! „S-a stins o voce puternică într-un spațiu fundamental pentru societate- cultura“

02 Jan 2024 1444

In memoriam Paul Barbăneagră, regizorul din Tulcea, cu activitate desfășurată în Franța

12 Oct 2023 1094

Gheorghe Vitanidis, nume important în breasla regizorilor, născut la Mangalia

29 Sep 2023 1149

Veteranii Michael Mann și Luc Besson participă la Festivalul de Film de la Veneţia

31 Aug 2023 1008

Andrei Ungureanu, al treilea câștigător al concursului ZIUA de Constanța și florăria Prima Donna Flower Shop. Cadou înmiresmat pentru ziua fiicei sale!

28 Aug 2023 996

A decedat la Constanța Florin Orezeanu, regizorul ce a activat pentru televiziunea de pe litoral, TV Neptun

27 Jul 2023 1540

Maria Magiru și Lică Gherghilescu, propuși pentru tilul de Cetățean de Onoare al județului Constanța (DOCUMENTE)

20 Jul 2023 1294

Decor ca în filme. „Miresica noastră!“ Cununia religioasă pentru fosta gimnastă Cătălina Ponor, care și-a și botezat fiul (GALERIE FOTO)

09 Jul 2023 7700

Gheorghe Jora, regizor al unor importante spectacole montate la Teatrul Dramatic Constanța

28 Jun 2023 1064