Cristea Gâscan „Mi-au furat clasa a IX-a şi au dat-o la şmecheri“

independenta_cristea_gascan_02.jpgPrimarul Cristea Gâscan este supărat din cauza faptului că, susţine el, unitatea de învăţământ din Independenţa a rămas fără clasa a IX-a de liceu, iar copiii care voiau să se înscrie la şcoală mai departe riscă acum să abandoneze. 

„Ne-au furat clasa a IX-a şi au dat-o la şmecheri“, acuză primarul comunei Independenţa, adăugând că este posibil ca de această clasă să beneficieze acum o altă comunitate locală. „Aveam 20 de cereri de înscriere de la copii din Independenţa şi nouă de la Dumbrăveni. Deci aveam o clasă formată. Cu toate astea, nu mai avem clasa a IX-a“, a subliniat edilul. Primarul Cristea Gâscan a adăugat că, din cauza situaţiei materiale precare a familiilor din care provin majoritatea copiilor, aceştia riscă să abandoneze, neavând posibilitatea să-şi plătească naveta. „Consiliul local a susţinut la liceu câţiva copii, dar vă daţi seama că nu îi putem susţine pe toţi. Este foarte greu pentru ei să meargă în altă parte, mai ales că majoritatea nu au bani nici de pachetul de zi cu zi“, a spus primarul. 

De cealaltă parte, inspectorul şcolar general Elena Buhaiev spune că primarul din Independenţa nu le-ar fi dat copiilor voie să se înscrie la admiterea computerizată. „Noi, dacă vedeam câţi copii sunt, aveam posibilitatea să analizăm. Firesc era ca ei să se înscrie la admiterea computerizată. Aşa nu ştim câţi sunt. A venit directoarea şcolii cu nişte cereri acum trei zile, pe care le vom analiza“, a precizat Elena Buhaiev, adăugând că se va adopta soluţia cea mai bună pentru copii, nefiind exclus ca ei să rămână în localitatea de domiciliu. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Cristea Gâscan, primarul comunei Independența, avere și interese (DOCUMENTE)

01 Dec 2023 897

Cristea Gâscan, primarul ales al comunei Independența, declarație de avere

12 Nov 2020 4321

Cum cataloghează unul dintre cei mai longevivi primari din Constanța ordonanța privind migrația politică

31 Aug 2014 2104