Cristian Zgabercea, schimbări în afacerile avute cu naşul fostului ministru Cristian David (document)

Cu exact o zi înainte de a fi trimis în judecată de DNA alături de Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea a avut Adunare Generală Extraordinară la firma Anna Comrom SRL, societate în care au intervenit mai multe schimbări.
 
Pe 15 aprilie 2015, asociaţii Anna Comrom SRL au decis majorarea capitalului social prin cooptarea lui Florian Gheorghiţă. În firmă, până în aprilie 2015, capitalul social era împărţit în proporţii egale între Cristian Bogdan Zgabercea şi Cristian Lulache. După cooptarea noului asociat, Lulache deţine 33,34% din participările în firmă, iar Zgabercea şi Gheorghiţă, câte 33,33%. Tot atunci, a fost numit ca administrator al firmei asociatul Florian Gheorghiţă, prin revocarea celui care ocupa această funcţie anterior, Bogdan Bunea. În cadrul aceleiaşi adunări, asociaţii au decis schimbarea sediului social de pe strada Șaradei, pe strada Frumoasă. Firma are ca obiect de activitate „acvacultura în ape dulci“ şi a fost înfiinţată în anul 1999.

Lulache, naşul ministrului Cristian David

Dacă despre Cristian Zgabercea, finul lui Nicuşor Constantinescu, se ştie că a fost angajat al CJC şi producător general al TVR, nici vechiul său partener de afaceri nu este tocmai un necunoscut. Cristian Lulache a fost căsătorit cu Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica, de care a divorţat în 2013Economist de profesie, Daniela Lulache a ocupat fotoliul de director al Fondului Proprietatea înainte de a ajunge la un alt gigant de stat. Între cele două joburi bine plătite de stat, Lulache a fost numită la BNR consilier al viceguvernatorului Bogdan Olteanu.
Potrivit EVZ.ro, în noiembrie 2005, Cristian şi Daniela Lulache i-au cununat, la Viena, pe Cristian David şi pe Vanda Vlasov, fiica fostului preşedinte al Camerei de Comerţ a României, Mihail Vlasov. Cristian David este fost ministru de Interne al României, cercetat în prezent sub control judiciar.

Fiul generalului, afaceri cu Atanasie Stănculescu

Despre Cristian Lulache, EVZ dezvăluia, în 2008, că a fost partener de afaceri cu generalii Victor Atanasie Stanculescu, fostul prim-adjunct al ministrului Apărării în regimul Ceauşescu, şi Marius Opran. El este fiul generalului Lulache, fost şef al Direcţiei de mobilizare din Ministerul Apărării. Cristian Lulache a administrat societatea Superbis RTP SA, care producea obiecte de uz sanitar şi care era controlată de generalul STS Marius Opran. Lulache şi Atanasie Stănculescu au pus bazele firmei CLC Marketing SRL, prin care doreau să vândă în România produse pentru copii, sub licenţa corporaţiei „Disney“.
 
De altfel, Zgabercea a fost implicat în afaceri şi alături de Daniela Lulache. Potrivit Monitorului Oficial al României, partea a IV-a, nr. 1542 din 24 martie 2015, Daniela Lulache şi-a cesionat părţile sociale pe care le deţinea în Valsecris Company către Cristian Lulache, astfel că cel din urmă a ajuns să deţină 75% dintre participări, în timp ce Zgabercea, doar 25%. În acelaşi mod Daniela Lulache a decis să iasă şi din TAS Turism Agrement Servicii SRL şi, cu un an înainte, şi din IZ Prod Com SRL, potrivit datelor din Monitorul Oficial al României.
 
Potrivit celor declarate de aceasta în CV, Daniela Lulache a deţinut funcţii în mai multe firme cu capital de stat. În perioada noiembrie 1993 - noiembrie 1994, a fost director financiar la Transglobal Media - deţinător de licenţe Warner Bros şi Sony Muisic. Între 1997 şi 1999, a ocupat mai multe funcţii la banca de investiţii Expandia România SA. A ocupat apoi funcţii de director şi în cadrul AVAB (fost ORCB), Lulache Group SRL, Raiffeisen Bank SA, unde a fost director al direcţiei de restructurare şi recuperare credite, urmând apoi ascensiunea directă la Fondul Proprietatea, BNR şi, din mai 2013, la SN Nuclearelectrica SA.

Cei trei asociaţi împart mai multe interese

Cristian Lulache, partenerul de afaceri al lui Zgabercea, mai apare şi în Azais Consult SRL, CLC Marketing SRL (radiată), Double C Company SRL (radiată), I Z Prod SRL, IPD Consult Grup SRL, LCS Curier SRL, Lulache Group SRL, Rom Telegroup SRL (radiată), Super Reflex Import Export SRL (radiată) şi Valsecris Company SRL. Lulache administrează şi I Z Prod Com SRL, IPD Consult Grup SRL, Lulache Group SRL, TAS - Turism Agrement Servicii SRL şi Double C Company SRL (radiată).
 
Cristian Bogdan Zgabercea apare la Registrul Comerţului, la data de 7 iunie 2015, ca administrator al Izexim Group SRL (radiată) şi al Marinetechnology SRL (lichidare). Zgabercea mai este asociat şi în PFA Hearts Agenţie de Consultanţă, Marketing şi Publicitate (radiată), I Z Studio SRL (radiată), Izexim Group SRL (radiată), Marinetechnology SRL (lichidare), Media Sport Production SRL (radiată), Rom Telegroup SRL şi Valsecris Company SRL.
 
Florian Gheorghiţă este asociat şi în Advadelt SRL din Tulcea, Compania De Recuperari Si Intermedieri Financiare CRIF SA (radiată), I Z Prod SRL, Valsecris Company SRL şi Wagon Leasing SRL. Calitatea de administrator o exercită în firmele: LCS Curier SRL, OBI Design Construct SRL, Valsecris Company SRL şi Wagon Leasing SRL.

Modificări înainte de „bomba“ DNA

Cum menţionam, la doar o zi după ce în Anna Comrom au fost operate aceste schimbări, DNA anunţa trimiterea în judecată a lui Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, suspectat de complicitate la abuz în serviciu (două infracţiuni, ambele în formă continuată), de constituire a unui grup infracţional organizat, dar şi de evaziune fiscală. În aceeaşi cauză, procurorii Anticorupţie au dispus la acea dată trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, acuzat de abuz în serviciu (trei infracţiuni, dintre care două în formă continuată), de constituire a unui grup infracţional organizat, dar şi de conflict de interese (nouă infracţiuni, dintre care cinci în formă continuată). În cel mai recent dosar la DNA al şefului CJC, procurorii au deferit-o Justiţiei şi pe Carmen Florentina Oproiu, director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul CJC, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu (două infracţiuni, ambele în formă continuată), dar şi de constituire a unui grup infracţional organizat.

În faţa judecătorilor au mai ajuns: Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, Fundaţia Fantasio, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, şi Fundaţia Culturală Thalia, suspectată de complicitate la evaziune fiscală.
 
Mai multe detalii despre acest dosar puteţi citi pe ZIUA de Constanţa:

 
Drumul banilor până la Sibiu: Nicuşor Constantinescu, finul Zgabercea şi un interpret de muzică populară, trimişi în judecată de DNA 
 
Rechizitoriu: Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Opt ani pentru Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC Dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“ ar putea fi rejudecat! Cererea, admisă în principiu

15 Nov 2021 2672

DNA, prima reacţie oficială Val de nemulţumiri după condamnarea din dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio

22 May 2018 3125

Hotărâre definitivă pentru Cristian Zgabercea, fost consilier al şefului CJC şi producător general al TVR (rechizitorii)

11 Mar 2017 8265

Nicușor Constantinescu, un nou termen de judecată

01 Nov 2016 2588

UPDATE 3 Un nou termen de judecată pentru Nicușor Constantinescu (video)

11 Oct 2016 2713

Judecător nou pentru Nicuşor Constantinescu! (rechizitorii)

29 Sep 2016 2778

Nicuşor Constantinescu nu a ajuns astăzi la Tribunalul Constanţa pentru că s-ar fi internat la Chirurgie

18 May 2016 2409

Cristian Zgabercea, actual producător general al TVR, aşteptat la Tribunalul Constanţa

18 May 2016 2798

evz.ro Producătorul general al TVR, Cristian Zgabercea, și Nicușor Constantinescu, judecați pentru evaziune fiscală și grup infracțional organizat. DNA - „Prejudiciu de peste 8 milioane de euro”

28 Apr 2016 2704

UPDATE-Cercetat în dosarul lui Nicușor Constantinescu Cristian Zgabercea își reia funcția de producător general la TVR?

11 Apr 2016 2068

Nicuşor Constantinescu, un nou termen, azi, la Tribunalul Constanţa (rechizitoriu)

16 Mar 2016 1804

Cum a ajuns pe „LISTA NEAGRĂ“ Felicia Tăicuţu, şefa Direcţiei Generale Economico-Financiare din CJC (rechizitorii)

04 Feb 2016 4137

„Ordinul de suspendare, fără efecte“ Nicuşor Constantinescu a scăpat de arestul la domicliu. El nu se poate întoarce însă la CJC

14 May 2015 3136

SURSE Nicuşor Constantinescu rămâne în arest la domiciliu

28 Apr 2015 2387

Viorica Lungu decide, azi, libertatea lui Nicuşor Constantinescu

28 Apr 2015 2095