Cristina Rizea a demisionat din USR - „Am văzut cum puterea ajunge să te pervertească“

Cristina Rizea
  • Cristina Rizea a demisionat astăzi, 20 iunie 2022, din USR. 

Luna trecută, Cristina Rizea a fost suspendată din USR, pentru neplata cotizaţiei.

Preşedintele organizaţiei judeţene a USR Constanţa, Dumitru Caragheorghe, a declarat la acea vreme: „Biroul Judeţean a luat act de faptul că Cristina Rizea este suspendată de drept pentru neplata cotizaţiei. Mai exact, 12 luni de neplată. Impunerea aceastei cotizaţie este o decizie a Biroului Naţional şi este de 5 ani de zile în vigoare”.

Rizea a precizat în urmă cu câteva zile pentru ZIUA de Constanța că la finalul săptămânii trecute ar fi urmat să discute despre situația sa și cu echipa sa din teritoriu. Acesta a confirmat că își va depune demisia la Parlament.

Alături de Rizea mai apar și numele lui Cosmin Poteraș (n.r. a demisionat în această săptămână), Oana-Alexandra Cambera, Monica Berescu, Lóránt-Zoltan Sas, Alin Prunean, Ion Dragoș Popescu, Simina Tulbure, Daniel Toda, Cristian Ichim și Andrei-Răzvan Lupu.Cristina Rizea, deputat de Constanța și-a anunțat, luni, 20 iunie, demisia din USR, devenind  al doilea parlamentar care se alătură Partidului REPER.

Iată că Cristina Rizea a demisionat astăzi, 20 iunie 2022, din USR. Nu cu mult timp în urmă deputata Cristina Rizea a transmis printr-un comunicat de presă: 
 

„Eu cred că menirea unui politician este de a-și servi poporul care l-a ales, cu demnitate, bună credință și onestitate. Așa văd eu această #politicăaltfel pe care o clamăm în USR de ani de zile. Doar că lucrurile nu stau mereu așa cum ne dorim, deși USR e plin de mulți oameni faini.. Am văzut cum puterea ajunge să te pervertească, am văzut cum interesul de gașcă, de beneficii ajunge să fie pus mai presus de binele comun. Eu aleg să-mi păstrez reperele, să rămân fidelă principiilor pentru care am întrat în politică cu trei ani în urmă.

Aleg să clădesc și nu să dezbin. Aleg să evoluez și nu să mă pierd în orgolii și lupte fără sens. Aleg să las în urmă USR și să construiesc din nou, de la capăt, mai bine și maitemeinic.
Aleg REPER.

Nu este o decizie luată ușor. Sunt mulți oameni în USR pe care îi respect și îi admir. Din păcate, în multe județe, USR este acaparat de găști cu interese proprii.


Constanța, filiala din care am făcut parte până astăzi, este un astfel de caz, iar acesta este unul dintre motivele pentru care am ales să plec. De altfel, relația rece pe care am avut-o după fuziune, cu actuala conducere a USR Constanța, este una de notorietate. Și nu sunt un caz singular.

Nu am putut fi niciodată de acord, de exemplu, cu frauda internă la alegeri prin falsificarea adreselor de email a peste o sută de membri inactivi sau chiar foști membri astfel încât altcineva să voteze în locul lor. Cu atât mai mult, nu am putut să accept asta în filiala fostului Ministru al Justiției de la care aveam pretenția să nu gireze astfel de practici asupra cărora i-am atras atenția de la bun început.


Constanța are nevoie de soluții concrete și de bun simț la problemele cu care se confruntă, are nevoie de mult mai multă voință politică, are nevoie de dialog și de o comunicare sinceră între politic și societatea civilă pentru că doar așa putem construi încredere și doar așa ne putem dezvolta ca oameni, ca oraș sau ca județ.”

 
Cristina Rizea a fost aleasă deputat în circumscripția 14 Constanța pe listele PLUS și a devenit membru USR în urma fuziunii dintre cele două partide. Cristina Rizea este cel mai activ parlamentar de Constanța, reușind în cele optsprezece luni de mandat să fie inițiator la  174 de proiecte legislative dintre care 13 promulgate legi. Printre acestea amintim Legea 56/2022 privind accesul cu animale de companie pe plajă și proiectul legislativ de decontare a procedurilor de fertilizare în vitro din Fondul Unic Național al Asigurărilor Sociale de Sănătate.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputata Cristina Rizea, aleasă oficial președinte al organizației PSD Valu lui Traian

06 Apr 2024 774

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1835

Proiect aprobat de Senat Spațiile comerciale mai mari de 2.000 metri pătraţi ar putea fi obligate să dispună de centre de prim ajutor

11 Mar 2024 938

Deputata Cristina Rizea a participat dezbaterea despre femei și abuzurile sexuale din lumea sporturilor, la Bruxelles

08 Mar 2024 582

Propunere legislativă Instituirea obligativității utilizării materialelor ignifuge pentru izolarea clădirilor

27 Feb 2024 637

Instituirea „Zilei Părinților de Îngeri” și decontarea a 10 ședințe de consiliere psihologică pentru aceștia a trecut în unanimitate de Senat

11 Dec 2023 839

Proiect Farmaciile ar putea fi amplasate la distanță de minim 500 metri una față de cealaltă

03 Dec 2023 1071

Deputatul Cristina Rizea „Dezbaterea Trenului Metropolitan Constanța, o componentă importantă a strategiei de dezvoltare a infrastructurii de transport public în 2021-2027” (GALERIE FOTO)

24 Nov 2023 884

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor vine la Constanța

10 Nov 2023 822

Deputata de Constanța, Cristina Rizea propune instituirea Zilei Părinților de Îngeri

11 Oct 2023 787

Proiect de lege Deputatul Cristina Rizea vrea instituirea unui sistem de plasament pentru persoane vârstnice în familii

13 Sep 2023 792

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Cristinei Rizea, deputat neafiliat (DOCUMENTE)

12 Sep 2023 1433

Deputatul Cristina Rizea „Proiectul Trenul Metropolitan Constanța se apropie de implementare“

08 Sep 2023 1274

Deputatul constănțean Cristina Rizea a demisionat și din REPER. Fusese suspendată din calitatea de membru de partid, printr-o decizie a Biroului Național

16 Jun 2023 1490

Proiect de lege REPER pentru dezincriminarea posesiei de canabis pentru consum propriu în limita a 3 grame și înlocuirea cu amendă

08 May 2023 1400