Cristina Schipor, directorul executiv al DSP Constanța. Cum va arăta Spitalul de Pediatrie Constanța


Cristina Mihaela Schipor, directorul executiv al DSP Constanța a fost prezentă joi, 27 mai 2021, de la ora 13.00 în studioul ZIUA pentru a discuta despre ultimele noutăți cu privire la ridicarea Spitalului de Pediatrie la Constanța.

Unitatea medicală va avea 70 de paturi și va avea inclusiv sală de operație, laborator, imagistică și primiri urgențe.Direcția de Sănătate Publică Constanța prin Cristina Mihaela Schipor a obținut Certificatul de Urbanism nr.1444 din data de 6 mai 2021 06/05/2021 pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea pentru Spitalul Pediatrie care va funcționa pe strada Vifor Haiducul nr. 32. Este vorba de fostul sediu al Spitalului Universitar CF Constanța, din cartierul Palas.„Este un proiect mai vechi. Ministerul Sănătății, așa cum am mai spus-o în 2018, ne-a dat în administrare această clădire, clădire care este într-un stadiu avansat de degradare. În sfârșit, vă dați seama, costurile pentru conservarea ei sunt foarte mari și pot să vă spun că am apelat chiar și la Penitenciarul Poarta Albă pentru a face curățenie acolo.Atunci ne-am gândit… ce putem face? Nu putem sta să ne uităm impasibili la o clădire a statului care se degradează și care produce și costuri de a întreține clădirea degradată. La nivelul direcției am constituit un grup de lucru și foarte tehnic și aplicat de a identifica nevoile și specialitățile pe pediatrie. Ne-am gândit să depunem un proiect la CNI de renovare. Renovare înseamnă demolarea acelei clădiri pentru că nu se mai ridică la standardele actuale de a putea face un spital. Proiectul este pe renovare, dar se va dărâma ce e acolo și se va păstra ce poate fi păstrat. De asemenea, execuție și modernizare.
Este pe lista de sinteză. Am depus și obținut certificatul de urbanism, așa și cum dumneavoastră ați descoperit. Acum suntem în faza în care strângem toată documentația de a fi în stare să depunem la CNI, să facem procesul verbal de predare a amplasamentul locației și a demara procedura.Încă nu au fost estimate costurile. Suntem în plin proces de a ajunge la un cost final. Suntem în legătură și cu spitale din București pentru a ajunge să vedem ce ne trebuie pe aceste specialități pe care le-am identificat ca fiind deficitare la nivel de județ, chiar a Dobrogei. Așa cum știm, Spitalul Județean tratează copii din toată zona. Ne dorim un spital care să fie în toată regula cuvântului – să aibă urgență, laborator, imagistică – absolut tot ce trebuie. Suntem foarte atenți. Nu am vrea să scăpăm nimic din ceea ce este nevoie.Va fi o clădire cu trei nivele, cu sală de operație la etajul patru. Ne dorim cam 70 de paturi, fără bloc operator”, a punctat Cristina Schipor, în cadrul interviului ZIUA LIVE.

Citește și

ZIUA LIVE Directorul executiv al DSP Constanța, Cristina Schipor, interviu despre Spitalul de Pediatrie

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Încă un pas pentru înființarea Spitalului de Pediatrie Constanța. Ce spune directorul DSP, Cristina Schipor

07 Jul 2021 1062

#DrumulSpreNormalitate Centrul de vaccinare din Gara Constanța este funcțional

03 Jun 2021 796

ZIUA LIVE Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, despre centrele de vaccinare din gară, autogară și de pe plajă

28 May 2021 1475

ZIUA LIVE Directorul DSP Constanța, Cristina Schipor, despre Spitalul de Pediatrie - „Nevoia de unități de sănătate este foarte mare”

27 May 2021 630

ZIUA LIVE Directorul executiv al DSP Constanța, Cristina Schipor, interviu despre Spitalul de Pediatrie

26 May 2021 2428

Prefectul Silviu Coșa și Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, despre vaccinarea pe Faleză și în centrele comerciale din municipiu

14 May 2021 772

Câți elevi constănțeni și-au dat acordul pentru vaccinarea anti-COVID-19 în școli

11 May 2021 1251

Liceenii constănțeni vor putea fi vaccinați în cabinetele medicale din unitățile în care învață

10 May 2021 823

LIVE Campanie de vaccinare la Constanța, călare pe motoare

09 May 2021 1961

Primul pas pentru înființarea Spitalului de Pediatrie din Constanța. Unde va fi amplasat

07 May 2021 2883

Directorul executiv al DSP Constanța, Cristina Schipor, precizări despre stadiul procesului de vaccinare la Constanța

05 May 2021 1016

Județul Constanța, fruntaș în topul vaccinării anti-Covid! Ce spune directorul DSP Constanța

25 Mar 2021 1676

Serviciul Județean de Ambulanță Constanța, la judecată cu DSP. Procesul, pe lista de ședințe a Judecătoriei Constanța

04 Mar 2021 881

ZIUA LIVE Cristina Schipor, director executiv al DSP Constanța – „Vaccinul este un factor important și ne ajută foarte mult să ne protejăm”

02 Mar 2021 1399

Directorul DSP Constanța, Cristina Schipor, despre reprogramarea la vaccin

01 Mar 2021 1140