CRPECA Constanţa, la bilanţ Comisarul-şef Marius Oprişan - „Activitatea s-a concentrat pe proiecte, campanii şi activităţi în folosul comunităţii“ (galerie foto)

Sala „Remus Opreanu“ a Prefecturii Constanţa a găzduit, ieri, evenimentul de prezentare a bilanţului  Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) Constanţa pentru anul 2014. La acţiune au participat comisarul-şef de poliţie Marius Cristian Oprişan, şeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog

Constanţa, procurorul-şef Laurenţiu Bratosin, şeful DIICOT Constanţa, Petre Dinică, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Constanţa, Emilia Murineanu, directorul AJOFM Constanţa, subprefectul Levent Accoium şi comisarul-şef de poliţie Emilian Pârvu, şeful BCCO Constanţa.
 
„Activitatea CRPECA Constanţa s-a concentrat pe implementarea de proiecte, campanii şi activităţi, care să răspundă nevoilor comunităţii locale, având în vedere cele trei arii ale prevenirii: în şcoală, în familie şi în comunitate. Anul trecut, CRPECA a avut 46.409 beneficiari direcţi, cu vârste începând de la patru ani“, a declarat comisarul-şef de poliţie Marius Cristian Oprişan. Potrivit acestuia, în anul 2014, la nivelul Centrului Regional Constanţa s-au implementat, la iniţiativa specialiştilor CPECA Constanţa şi CPECA Tulcea, câte nouă proiecte naţionale şi 27 de proiecte locale. Printre proiectele implementate în şcolile constănţene se numără: „Adolescenţă fără droguri şi violenţă“, „Parteneriat antidrog în şcoală PAS“, „Sunt fericit fără droguri“, „Decid informat“, „Stop alcoolului şi drogurilor la volan! Alege viaţa“, „Învăţ să decid“, „Marijuana, un drog periculos“, „Dezvoltarea abilităţilor emoţionale şi sociale la preşcolari“, „Cutiuţa cu emoţii“. Tot anul trecut, au fost derulate şi campanii de prevenire a consumului de droguri. Nu în ultimul rând, în anul 2014, la CPECA Constanţa a avut loc o sesiune de formare destinată voluntarilor antidrog sub denumirea „Informat. Dispus. Capabil“, în cadrul căruia au fost formate cinci persoane, care, împreună cu 27 de voluntari antidrog, s-au implicat în proiectele şi activităţile desfăşurate la centru. „Anul trecut, s-au adresat Centrului Antidrog Constanţa 76 de persoane, dintre care 52 de consumatori şi 24 de aparţinători. În cadrul centrului şi-au continuat asistenţa începută în 2013 un număr de trei consumatori, astfel că numărul total al persoanelor care au beneficiat de asistenţă în 2014 este de 79. La Centrul Antidrog Tulcea, în 2014, s-au adresat 27 de persoane, din care 16 consumatori şi 11 aparţinători. Şi-au continuat asistenţa începută în 2013 alţi 15 consumatori. Astfel, numărul total al persoanelor care au beneficiat de asistenţă în anul 2014 este de 42. Majoritatea consumatorilor care au beneficiat de asistenţă sunt de sex masculin, doar 13 persoane sunt de sex feminin şi au vârste cuprinse între 15 şi 51 de ani“, a mai spus Marius Oprişan.

 Obiective realizate

 Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa a avut, în 2014, o serie de obiective strategice, care au fost îndeplinite. Printre acestea se numără reducerea cererii de droguri ce cuprinde totalitatea programelor, proiectelor şi intervenţiilor universale, selective şi indicate de prevenire, implementate în şcoală, familie şi comunitate; intervenţiile de identificare, atragere şi motivare a consumatorilor de droguri în vederea furnizării de servicii de asistenţă specializată ce au ca finalitate integrarea socială; încheierea parteneriatelor de colaborare publice-private pentru îndeplinirea obiectivelor prevăzute în Planul de Acţiune pentru Implementarea Strategiei Naţionale Antidrog; formarea continuă a specialiştilor CRPECA Constanţa; stimularea voluntariatului, în vederea implicării comunităţii în activităţi de prevenire a consumului de droguri. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bilanţul CRPECA Constanţa Comisar-şef Marius Oprişan - „În Constanţa s-au adresat centrului 153 de persoane“ (galerie foto)

22 Jan 2016 2340

Centrul Antidrog Constanţa îşi prezintă azi bilanţul. Cum arată anul trecut în cifre

22 Jan 2015 2088