Cseke Attila a preluat șefia Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Cu ce s-a lăudat, de la Constanța, fostul ministru

  • Cseke Attila a preluat, de la Ion Ștefan, conducerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA)

Ieri, Cseke Attila a preluat conducerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), în urma semnării protocolului de predare-primire a activităţii ministerului de la fostul ministru Ion Ştefan.

În cadrul evenimentului, ministrul a menţionat că descentralizarea, recuperarea decalajelor de dezvoltare între regiuni, judeţe şi în interiorul acestora, şi, pe lângă continuarea proiectelor PNDL, construcţia de noi creşe vor fi priorităţile Ministerului.

"În vederea eficientizării serviciilor publice, este nevoie de descentralizarea administraţiei. Pentru a încuraja tinerii să întemeieze o familie, avem nevoie de mai multe locuri în creşe, iar, în vederea dezvoltării comunităţilor locale, trebuie finalizate măsurile prevăzute de Programul Naţional de Dezvoltare Locală", a subliniat Cseke Attila.

Ministrul a adăugat: "Avem nevoie de o execuţie bugetară adecvată pentru a nu bloca buna funcţionare a autorităţilor publice locale şi judeţene. Vom finaliza investiţiile demarate şi vom implementa unele măsuri noi pentru a veni în ajutorul comunităţilor locale. Vom dispune urgent prelungirea contractelor de finanţare pentru obiectivele de investiţii cuprinse în Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa 1."

La rândul său, fostul ministru Ion Ştefan a precizat: "Las în urmă un minister digitalizat, un minister transparentizat. Am demarat programe cu fonduri europene cu o absorbţie de peste 1 miliard de euro, s-au demarat lucrări la reabilitarea Cazinoului Constanţa şi, nu în cele din urmă, s-a finalizat, cu succes, construcţia arenelor bucureştene Steaua şi Arcul de Triumf".
 
Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cseke Attila „Am semnat contracte de peste 16 miliarde de lei prin programul Anghel Saligny”

14 Jun 2023 962

O creșă va fi construită la Valu lui Traian, județul Constanța cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării

13 Jun 2023 1155

Trei clădiri din Babadag, județul Tulcea, finanțate prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic

12 Jun 2023 1188

Județul Constanța Străzile din comunele Tuzla și Seimeni, reabilitate prin programul „Anghel Saligny“ (DOCUMENT)

09 Jun 2023 1075

Ministerul Dezvoltării sprijină consolidarea seismică a clădirilor prin patru instrumente de finanțare

07 Jun 2023 952

Ministrul Dezvoltării „Până în prezent, am semnat peste 1.300 de contracte prin programul "Anghel Saligny" (DOCUMENT)

26 May 2023 987

Ministrul Dezvoltării Cereri de finanțare de aproape 4,5 miliarde de lei, depuse în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte prin Programul ”Anghel Saligny” (DOCUMENT)

12 May 2023 917

Ministerul Dezvoltării a semnat contracte de peste 574 milioane lei pentru drumuri, alimentare cu apă, canalizare, amenajări pietonale și podețe (DOCUMENT)

12 May 2023 846

Ministerul Dezvoltării a lansat Programul Interreg VI-A România-Ungaria

10 May 2023 840

Trei unități școlare din municipiul Constanța au fost selectate pentru finanțare în cadrul Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat

04 May 2023 1142

55 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, semnate de Ministerul Dezvoltării (DOCUMENT)

27 Apr 2023 1047

Noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, semnate de Ministerul Derzvoltării (DOCUMENT)

21 Apr 2023 1018

Vizate și două școli din Tulcea A fost aprobată lista primelor 31 de școli cu risc seismic I, care vor fi consolidate de Ministerul Dezvoltării (DOCUMENT)

05 Apr 2023 1587

Noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, semnate de Ministerul Dezvoltării (DOCUMENT)

25 Mar 2023 1212

Noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, semnate de Ministerul Dezvoltării (DOCUMENT)

17 Mar 2023 1160