Cum răspunde IPJ Constanța la acuzațiile Sindicatului Europol. Există sau nu normă de amenzi?

Poliția. Foto: IPJ Bistrița Năsăud
Sindicatul Europol acuză Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa că a dus norma de amenzi la rang de “procedură” şi poliţiştilor li se reproşează că nu au aplicat suficiente sancţiuni. În replică, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa susţine că nu există o normă de sancţiuni contravenţionale care ar trebui aplicate, anunță stiripesurse.

“În mai multe rânduri, organizaţia noastră a demonstrat că încă există şefi a căror singură abilitate este să compare cifrele înregistrate anul trecut cu cifrele înregistrate în anul curent. Aceşti şefi nu au nici măcar competenţele de bază pentru a avea pretenţia de a coordona o structură şi de a avea oameni în subordine. Cu toate acestea e plin de şefi analfabeţi funcţional, în special împuterniciţi şi desemnaţi, în toate structurile Poliţiei Române”, acuză, joi, Sindicatul Europol, într-un comunicat de presă.


Sindicaliştii fac referire la o situaţie de la IPJ Constanţa.

“Căprăria şi norma de amenzi a fost dusă la rang de «procedură». Astfel, poliţistul din stradă este chemat singur în faţa şefului de birou Ordine Publică şi a adjunctului şefului de secţie, care, evident, este un «împuternicit», i se prezintă nişte cifre din care rezultă că e «nasol». I se reproşează că nu a produs suficiente amenzi sau că nu a avut suficiente intervenţii, inducându-i-se în mod direct că trebuie să «vâneze» mai mulţi cetăţeni, după care i se pune în faţă un proces-verbal unde semnează că a luat la cunoştinţă şi că data viitoare se lasă cu sancţiune”, a precizat sursa citată.

Sindicatul Europol susţine că acest stil de management este specific unui CAP.

“Această veritabilă spălare pe creier a agentului, putem să o plasăm cu succes în vremea comunismului, unde planurile cincinale reprezentau esenţa dezvoltării. Din păcate însă, aceşti doi ofiţeri sunt foarte tineri şi nu au nicio scuză pentru inepţiile şi managementul rudimentar impus. Situaţia operativă şi analizele tehnice nu se reduc la a te raporta la nişte cifre sau la impunerea rigidă a unui număr de contravenţii. Acest stil heirupist de management este specific unui CAP poate (cooperativă agricolă de producţie), unde celor doi ofiţeri li s-ar potrivi de minune funcţia de «şef de grajd» şi unde ar putea aplica aceste tehnici, prin numărarea zilnică a litrilor de lapte produşi de vaci, iar cele care nu s-ar încadra în normă să fie «cercetate disciplinar»”, a explicat Sindicatul Europol.

Proces verbal în care poliţistului i se reproşează că a dat 18 sancţiuni pe lună în loc de 28,9

Acesta prezintă şi un proces verbal în care poliţistului i se reproşează că a aplicat 18 sancţiuni pe lună în loc de 28,9.

“Râdem şi glumim, dar acesta este doar unul dintre multele exemple ale unor semidocţi şi tembeli care au ajuns peste noapte şefi şi care nu au habar despre care este rolul lor sau despre reprezentarea funcţiei pe care o ocupă (...) În aceste condiţii, stimaţi cetăţeni ai Municipiului Constanţa, mare atenţie dacă ajungeţi pe raza Secţiei 2 Poliţie, pentru că poliţiştii de ordine publică sunt obligaţi să aplice câte 28,9 sancţiuni lunar”, a precizat Europol.


Sindicatul a mai afirmat că poliţistul mai este acuzat de şefii lui de faptul că a intervenit la patru cazuri sesizate, în loc de 8,6 câte au avut colegii lui.

”Sindicatul EUROPOL a sesizat deja conducerea Poliţiei Române cu privire la aceste anomalii manageriale”, au mai transmis sindicaliştii.


IPJ Constanţa a reacţionat la aceste acuze şi susţine că nu există o normă de amenzi la nivelul instituţiei.

“La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa nu există o normă de sancţiuni contravenţionale care ar trebui aplicate, de către poliţiştii din cadrul instituţiei”, a anunţat IPJ Constanţa.

Conducerea IPJ Constanţa se referă şi la modul în care a avut loc evalurea poliţiştii de la Secţia 2.

“Agenţii de poliţie au fost evaluaţi prin prisma indicatorilor de performanţă stabiliţi, printre care se numără cunoaşterea situaţiei operative, intervenţia la evenimentele semnalate prin S.N.U.A.U. 112, persoane/vehicule suspecte verificate, persoane/bunuri urmărite, activitatea informativă, infracţiuni şi contravenţii constatate. Astfel, s-a constatat că indicatorii de performanţă a 3 dintre agenţii din cadrul Formaţiunii Ordine Publică au înregistrat scăderi, comparativ cu perioada precedentă, în condiţiile în care Secţia 2 Poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa are una dintre cele mai grele situaţii operative. În urma evaluării lunare întocmite de conducerea Secţiei 2 Poliţie, s-a întocmit un proces-verbal, prin care celor 3 agenţi de poliţie li s-au adus la cunoştinţă rezultatele evaluării”, a transmis IPJ Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Protestul polițiștilor din Constanța s-a anulat! Programul de lucru rămâne neschimbat pentru o perioadă de 3 luni

31 Jan 2024 867

IPJ Constanța poate pierde 450 de polițiști în câteva zile

10 Jan 2024 1783

Poliția Română, postare acidă pe Facebook, după experimentul din Portul Constanța ”Vă prezentăm o fotografie cu un cozonac ce ar fi putut fi făcut de liderul Sindicatului Europol”

23 Dec 2023 1000

Sindicatul EUROPOL Grupurile de Whatsapp, interzise pentru polițiști

09 Oct 2019 3192

Preşedintele Sindicatului Poliţiștilor Europeni „EUROPOL“ a pierdut procesul cu ANI „În momentul în care devii prea vocal şi incomod, «sistemul» reacționează“

12 Oct 2018 4343