Cum să economisești bani pentru sărbătorile de iarnă

 
 
Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi. Și pentru că acestea presupun cheltuieli foarte mari, trebuie să te pregătești din timp. Cadourile, decorațiunile și alimentele pentru masa de Crăciun cu siguranță îți pot lăsa o gaură în buget. Însă, poți preveni cu succes efortul financiar pe care sărbătorile de iarnă în presupune punând deoparte o mică sumă de bani chiar de luna aceasta și pregătindu-te cu o listă de cumpărături și buget din timp. Dar iată cum să economisești și să te pregătești pentru sărbătorile de iarnă, începând chiar acum.
 
Profită de post
 
Postul Crăciunului poate fi o oportunitate de economisire. Înlocuirea cărnii cu legume proaspete și alternative vegetariene, îți vor da posibilitatea de a-ți pregăti corpul pentru festinul de sărbători dar și să pui puțini bani deoparte, deoarece aceste alimente sunt în general, mai ieftine. Dacă este pentru prima oară când ții post, ai grijă să nu cazi în capcana alimentației pe bază de o singură legumă. Meniul trebuie să fie variat. Iar pentru că se mănâncă destul de mult pește în acest post este destul de simplu să ții cont de această regulă. Atunci când rămâi în pană de idei uite-te în ofertele online Lidl pentru a găsi preparate fără carne, ouă și lapte. De obicei ei au o ofertă variată de preparate din diferite părți ale lumii, deci poți crea un meniu internațional, chiar și atunci când ții post.
 

Redu cumpărăturile

 
Fiecare bănuț pus deoparte contează atunci când vine o perioadă cu mai multe cheltuieli. Însă, trebuie să te organizezi puțin pentru a face față provocărilor financiare de final de an. Iar asta înseamnă să reduci unele cheltuieli. Uite-te pe lista de cumpărături de luna aceasta și încearcă să optezi pentru variante mai ieftine ale produselor și pe unele chiar să nu le cumperi. Dacă ai decis să ții post, gătește acasă, ceea ce cu siguranță te va ajuta să pui niște bănuți deoparte. Poți chiar să intri și în dulapul cu conserve pentru a reduce din cheltuieli.
 
Creează o listă de cumpărături și un buget pentru Sărbători

Toate aceste mici economii își au rostul doar dacă îți creezi un buget pentru sărbători în baza unei liste de cumpărături. Cu alte cuvinte, trebuie să te gândești la tot ce ai nevoie pentru masa de Crăciun și de Revelion, cadourile pe care le faci de Moș Nicolae și Crăciun și de investițiile în decorații. Dacă faci o listă de cumpărături îți va fi mult mai ușor să faci cumpărăturile. Și desigur, vei ști din timp de ce sumă de bani ai nevoie. Și ce este mai important, nu te vei lăsa sedus de spiritul festiv și nu vei cumpăra mai mult decât este necesar. Prin urmare, poți să te pregătești financiar, chiar și cu câteva săptămâni înainte, de această perioadă frumoasă dar și scumpă.
 

Fă unele cumpărături din timp

Pentru masa de sărbători cu siguranță ai unele produse în cămară care să te poată ajuta. Însă, înainte de apleca la cumpărături, fă o indexare a ce ai deja. Astfel, nu vei cumpăra mai mult decât e nevoie și nici nu te vei trezi în situația de a nu avea surpriza neplăcută de a nu avea un anumit ingredient. Desigur, ar trebui să cumperi aceste ingrediente doar dacă le găsești la reduceri. O altă modalitate de a reduce cheltuielile este să cumperi angro, în special produsele pe care știi că le vei folosi cu precădere de sărbători.
 
Nu uita de cadouri

 
Chiar și unele cadouri le poți cumpăra din timp, dacă bugetul îți permite. Dacă găsești ceva de pe lista de cumpărături la ofertă sau cu preț redus, atunci cu siguranță poți să faci investiția. Deși Black Friday a trecut, asta nu înseamnă că magazinele nu vor mai face reduceri de prețuri înainte de sărbători. Deci nu trebuie să te panichezi dacă nu ai reușit să iei nimic până acum. Iar dacă bugetul nu își permite, poți oricând să te orientezi spre cadouri handmade care cu siguranță vor reduce cheltuielile.
 

Sărbătorile de iarnă pot fi provocatoare din punct de vedere financiar. Dar cu puțină pregătire și economisire, chiar și pe ultima sută de metri, vei putea să treci cu bine de această perioadă. Nu te speria că nu ai suficient de mult timp la dispoziție. Cu siguranță, vei reuși să le faci pe toate, chiar și fără să pui prea multă presiune pe contul bancar.

Sursa foto: pexels
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Articole din garderobă pentru care nu trebuie să faci economii

14 Dec 2023 619

Oficial de la Ministerul Educației despre rezultatele obținute în cadrul Programului pentru Evaluarea Internațională a Elevilor - PISA 2022

05 Dec 2023 809

Eforie Modernizare și dotare hotel „Rhodos“. Firma Nova Tour Invest organizează licitație pentru achiziționarea de panouri solare (DOCUMENT)

20 Oct 2023 764

Licitații Constanța Exclusiv Auto Enb SRL organizază o licitație pentru o centrală electrică fotovoltaică (DOCUMENT)

19 Oct 2023 831

O nouă ediție Tezaur Dobânzi neimpozabile de până la 7,25% pe an la titlurile de stat

17 Oct 2023 841

Marcel Ciolacu a făcut „Marele Plan“. Anunță măsuri radicale

28 Jul 2023 998

Horoscop. Ziua aduce situații dinamice în plan profesional, mai ales în relațiile cu șefii și autoritățile pentru una dintre zodii

11 Jul 2023 903

Horoscop pentru duminică, 26 februarie 2023. În familie se conturează schimbări majore!

26 Feb 2023 1045

Horoscop pentru sâmbătă, 25 februarie 2023. Ce spun astrele pentru fiecare zodie în parte

25 Feb 2023 1254

Horoscop pentru luni, 13 februarie 2023. Iubirea plutește în aer pentru una dintre zodii

13 Feb 2023 1443

Primăria Constanța face economie. Iluminatul pe timpul nopții pe bulevarde și în zona centrală redus cu o treime. Funcționează doi stâlpi de iluminat din trei!

13 Oct 2022 1914

Izolează-ți locuința cu soluții complete de la Brico Dépôt, pentru economii semnificative de energie și costuri mai mici de întreținere

29 Sep 2022 1052

25 de ani pentru dezvoltarea Indiei. Anunțul premierului Modi

15 Aug 2022 1122

Premierul Nicolae Ciucă Prognoza de creștere economică a Băncii Mondiale confirmă trendul pozitiv al economiei românești

18 Jul 2022 1147

Miniştrii de externe din G7, grupul celor mai industrializate economii ale lumii, presiuni asupra Rusiei

14 May 2022 1071