Cum să îți pregătești din timp animalul de companie pentru călătorii cu mașina

 
  • Pentru animalele de companie este mai important să fie alături de stăpânul lor și mai puțin contează unde anume se află. Însă o călătorie, chiar ea făcută și alături de stăpân, tot poate fi stresantă pentru un cățel sau o pisică. Excursia cu mașina, mai scurtă sau mai lungă, poate deveni o experiență amuzantă și plăcută dacă ne facem timp să creăm o atmosferă pozitivă pentru animalul nostru de companie.

  • Este foarte important, prin urmare, să luăm în considerare câțiva factori pentru a transforma călătoria cățelului alături de noi într-o incursiune pozitivă, care nu-l va îngrozi.

Cea mai de succes călătorie cu mașina împreună cu un necuvântător începe cu mult timp înainte de ziua plecării 
Recomandat este a dresa cățelul sau pisica în acest sens încă de când este puiuț. Totuși, chiar și pentru un animal adult, este la fel de vitală pregătirea acestuia pentru tot felul de călătorii cu mașina.
Dacă ai un cățeluș, învață-l de când e mic să se obișnuiască cu cușca lui și să nu o urască. Arată-i că este un loc grozav de petrecut timpul chiar și atunci când nu îl transporți în acest mod undeva. Pune-o la dispoziția lui în camera de joacă, las-o deschisă și chiar dă-i și de mâncare acolo pentru a se obișnui cu ea.
Este extrem de important ca animalul de companie să asocieze acest coș de transport în mod pozitiv cu ieșirile pe afară, în natură, cu călătoriile fără stres și să-l pună întotdeauna în legătură cu persoana ta.
În cazul în care crezi că necuvântătorul tău are nevoie să se relaxeze, fiind anxios la drumuri lungi, poți folosi ulei CBD pentru animale de companie ca să scapi atât tu, cât și el de stres.
 
Dacă călătorești cu geamurile de la mașină deschise, asigură-te că nu sunt deschise larg astfel încât capul animalului să iasă pe acolo și să se poată lovi sau zgâria în vreun fel.

Asigură-te că oriunde mergi în excursie alături de animăluțul tău, acesta va fi primit cu bucurie și nu va trebui să îl strecori la cazare incognito 
Pe lângă asigurarea cazării fără riscuri pentru tine și animalul tău de companie, nu uita de documentele pe care trebuie să le ai la tine. Atunci când călătorim cu familia, cu prietenii, sau singuri, mereu vom avea în geantă sau borsetă actele de identitate, ale mașinii, asigurările și așa mai departe. Ei bine, acest lucru este valabil și în ceea ce privește cățelul sau pisica ta.
 
Ce trebuie să ai în vedere referitor la actele însoțitorului tău blănos? Certificatul de vaccinare, pașaportul, dovada cipului, vaccinul contra rabiei, certificatul de sănătate, sunt printre cele mai importante acte pe care trebuie să le ai la tine privitor la călătoria legală și în siguranță cu prietenul tău necuvântător.
Totodată, nu uita să îi atașezi și colierul cu numele, adresa și numărul de telefon la care te poate găsi cineva pentru a-ți da informații în cazul în care animalul tău de companie s-a pierdut.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.