Cum se amenajează corect un dormitor mic - 5 idei

Sursa foto: pexels.com
 
 
  • Un dormitor de mici dimensiuni poate fi o bătaie de cap pentru iubitorii de design interior și pentru noii proprietari ai unei case, dar poți face din acesta locul ideal pentru relaxare și somn odihnitor.
  • Este esențial să iei mereu în considerare faptul că dormitorul nu trebuie să fie o cameră cu scopuri multiple, decât dacă este vorba despre dormitorul copiilor sau dacă locuiești într-o garsonieră.
 
Iată câteva idei și sfaturi potrivite pentru dormitoarele mici și pentru fiecare situație:

1 Investește în spații de depozitare

Orice încăpere de mici dimensiuni poate fi eficientizată cu ajutorul mobilierului cu spațiu de depozitare. În dormitor, cele mai importante piese sunt dulapurile și corpurile cu sertare, deoarece acolo vei păstra majoritatea hainelor și accesoriilor pentru pat.
 
De asemenea, gama largă de accesorii pentru dormitor îți permite să achiziționezi mese de toaletă care au suficiente sertare pentru a-ți depozita produsele de beauty. Optează pentru noptiere cu sertare și organizează întregul dormitor cu accent pe echilibru.

2 Amenajează în jurul patului

Gândește planul pentru amenajarea dormitorului cu patul ca element principal. Dulapurile și noptierele se montează lângă pat sau pe pereții din jurul patului, în special în cazul dormitorului de dimensiuni mici, care nu îți oferă prea multă libertate pentru stabilirea unui alt tip de layout.
 
Montează spoturi și aplice pentru iluminat pentru a nu aglomera spațiul. Lustrele joase sau lampadarele au nevoie de o încăpere generoasă pentru a nu restrânge libertatea de mișcare. De asemenea, acestea pot să limiteze și numărul de piese de mobilier pe care le poți include în decor, ceea ce înseamnă mai puțin spațiu de depozitare.

3 Creează senzația de spațiu cu o paletă cromatică specifică

Amenajarea unei încăperi mici înseamnă și crearea unei false senzații de spațiu, care joacă un rol important în atmosfera pe care o setezi pentru dormitorul tău. De asemenea, aceasta are și un efect puternic asupra stării pe care o resimți în dormitorul casei tale.
 
Culorile recomandate pentru camerele mici sunt cele neutre (bej, crem, gri, alb) sau cele pastelate precum nuanțele de albastru, verde sau portocaliu. Culorile puternice și contrastante nu sunt potrivite pentru o cameră mică, deoarece o sufocă și încarcă pereții. 
 
Poți face combinații curajoase de nuanțe pastelate și să vopsești pereții în combinații de verde fad și albastru pastelat. Un spațiu mic nu trebuie să fie plictisitor.

4 Include piese de mobilier la capul patului și deasupra

Zona de la capul patului poate fi folosită pentru a instala mobilier cu suficient spațiu de depozitare pentru cărți, accesorii de care ai nevoie înainte de somn sau chiar un ghiveci cu plante.
 
Deasupra patului este recomandat să montezi polițe sau rafturi pentru a economisi spațiu. Amenajarea pe înălțime este o metodă de succes pentru orice cameră de dimensiuni mici. În dormitor poți depozita pe rafturi sau polițe obiecte decorative, cât și cărți sau dispozitive de aromaterapie.

5 Folosește perdele și draperii în culori neutre

Un alt element care ajută la crearea senzației de spațiu sunt culorile draperiilor și ale perdelelor. Alege perdele albe, simple, fără model și draperii în nuanțe similare cu cele ale pereților. Dacă nu îți este teamă de pete poți chiar să optezi pentru draperii subțiri albe.
 
Lumina naturală ajută la consolidarea senzației de spațiu din dormitorul mic și va ajuta la crearea unei atmosfere liniștite.
 
Ia în calcul soluțiile ușor de implementat pentru amenajarea unui dormitor mic și alege-le pe cele care se potrivesc gusturilor tale în materie de decor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.