Cum se construieşte în Constanţa Bloc pe taluzul din Poarta 5. Locuitorii se tem că zona va fi o a doua stradă Traian (galerie foto)

Zilele trecute, pe adresa cotidianului ZIUA de Constanţa a sosit o scrisoare de la Asociaţia de Proprietari nr. 296 (Fundătura 1 Mai, nr. 18, bl. 57), care ne-a sesizat faptul că în spatele Centrului de Scafandri se ridică un bloc. Oamenii sunt speriaţi că noua construcţie le va pune în pericol rezistenţa blocului în care locuiesc.

„Pe taluzul de la Poarta 5, chiar în spatele Centrului de Scafandri, se construieşte un bloc. Am asistent, fără să ştim ce urmează, la realizarea unor lucrări de faţadă în zona Centrului de Scafandri, prin care s-au aruncat două-teri bascule de cu pietriş, după care s-a trecut la săparea agresivă a unei fundaţii pentru primul bloc de locuit de şase etaje. Acest mic depozit de piatră nu poate opri efectele unor ploi abundente sau a unor mişcări seismice. În condiţiile actuale, apariţia unor probleme de genul celor din strada Traian vor fi înregistrate şi în Poarta 5. Considerăm că locuinţele noastre sunt puse în pericol de creşterea presiunii asupra malurilor. Menţionăm că în zonă s-au mai construit două blocuri (în apropierea stadionului Portul Constanţa), din care unul a rămas neterminat, iar altul este ocupat în proporţie foarte mică”, ne-au semnalat oamenii, deranjaţi şi speriaţi de viitorul bloc. Ne-am deplasat la faţa locului şi i-am găsit o echipă de muncitori, care lucrau la fundaţia viitorului bloc. Beneficiarul şi constructorul viitorului imobil este societatea Marco Chim SRL din Constanţa. „Noi avem aviz de construire, eliberat de Primăria Constanţa în anul 2010. Autorizaţia expiră la începutul anului 2014. Construcţia blocului a început acum două luni şi va fi terminat în toamna acestui an”, ne-a explicat Laurenţiu Măgură, inginer la SC Marco Chim SRL. Acesta a mai spus că blocul va avea câte patru apartamente pe palier, subsol şi parcare. De asemenea, în zonă se va construi şi un drum de acces, care de altfel deja există. Cu toate acestea, locuitorii din blocul 57 susţin că „blocul nostru riscă să aibă soarta celor de pe strada Traian, a ANL - urilor din Poarta 5 şi a celor de pe strada Mircea cel Bătrân. Şi asta deoarece Primăria Constanţa avizează construcţii chiar pe buza falezelor!.

Cine este Marco Chim SRL?

Societatea Marco Chim SRL a fost înfiinţată în anul 1992. Asociat unic şi administrator al societăţii este Marius Stamate, născut în anul 1970, în municipiul Constanţa. Iniţial, societatea avea drept obiect de activitate „Comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare ”. În prezent, societatea este specializată în construcţii civile, comercializare de materiale de construcţii, vânzare apartamente şi închiriere apartamente în regim hotelier.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

el

04 Jun, 2013 08:38

De ce va mirati ? cine poate oase roade, cine nu..... veridicati la CAZINO- in MAMAIA , cum costruieste consilierul(popa) inainte sa fie aprobat puz-ul din MAMAIA si cum face el ce vrea la CAZINO! omul lui mazare...... PRESA VAD K NU SESIZEAZA NIMIC! DE CE OARE?

Articole asemanatoare

UPDATE Tulcea Intervenție de urgență - un apartament a explodat!

23 Apr 2024 575

Ședință CJ Constanța Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului își dorește repartizarea unui spațiu pentru înființarea unui birou județean (DOCUMENT)

21 Apr 2024 374

În luna martie, zidul de sprijin s-a prăbușit Locatarii de pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare, nemulțumiți de lucrările făcute de mântuaială lângă blocul lor (GALERIE FOTO+VIDEO

19 Apr 2024 927

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 4308

Sofi Leader Invest SRL vrea să ridice un bloc de patru etaje la Constanța

16 Apr 2024 447

O firmă controlată de doi oameni de afaceri turci va ridica un imobil de patru etaje în municipiul Constanța

13 Apr 2024 763

Un bărbat a murit după ce s-a aruncat de la etaj în zona Casei de Cultură. Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 1300

Cumpărări directe Constanța Primăria Murfatlar investește în lucrări de instalații apă (DOCUMENT)

12 Apr 2024 624

Constanța Persoană decedată găsită pe trotuar în zona Casa de Cultură (GALERIE FOTO + VIDEO)

12 Apr 2024 3328

Gheorghița Pufleanu vrea să ridice un bloc de 8 etaje în municipiul Constanța

11 Apr 2024 700

Intervenție la înălțime la Tulcea pentru salvarea unei pisici! (VIDEO)

09 Apr 2024 585

Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, a atribuit un nou contract pentru renovarea blocurilor (DOCUMENT)

09 Apr 2024 494

Constanța! În ce zone sunt amplasate săptămâna aceasta containerele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase

09 Apr 2024 606

Firme Constanța Un nou restaurant, deschis la Constanța! Iată cine sunt asociații

04 Apr 2024 5760

Oficial de la IPJ Constanța despre cazul adolescentului prăbușit de la etajul unei clădiri în construcție (VIDEO)

04 Apr 2024 793