Cum se montează într-un cartier rezidenţial cablurile de Internet pe stâlpii de electricitate

talpi_cabluri.jpgÎn timp ce autorităţile locale se chinuiesc să respecte directivele europene referitoare la îngroparea reţelelor de cabluri aeriene, de pe stâlpi, fie ele de electricitate, de cablu Internet sau altele, există furnizori de astfel de servicii care, pe lângă faptul că nu respectă această decizie, montează fire pe stâlpii de metal montaţi pentru firele de înaltă tensiune.

În cartierul Compozitorilor, pe stâlpii metalici pe care sunt întinse firele de tensiune, mai multe societăţi furnizoare de servicii de Internet şi-au instalat nestingherite cablurile, fără permisiunea autorităţilor locale, ca şi cum ei ar fi fost proprietarii stâlpilor.

Acest lucru se poate vedea cu ochiul liber, fără prea mare cercetare la faţa locului. Am încercat să aflăm mai multe detalii de la reprezentanţi ai Primăriei Constanţa, care însă ne-au spus că erau informaţi în legătură cu această problemă şi că în zile următoare se vor lua decizii pentru ca respectivele cabluri să fie scoase, cu înştiinţarea societăţilor care le deţin şi fără ca proprietarii să aibă de suferit de pe urma măsurilor care vor fi dispuse. Se pare că la nivelul autorităţilor locale există un serviciu care, cel puţin o dată pe an, verifică fiecare stradă din oraş, stâlpii şi cablurile care sunt legate, raportând eventualele probleme din teren celor care trebuie să se ocupe de soluţionarea lor. De altfel, această problemă a fost semnalată de aceştia, iar în cel mai scurt timp, cum au precizat reprezentanţii primăriei, problema va fi soluţionată. Cea mai simplă metodă este adresarea către Corpul de Control al Primăriei, care urmează să efectueze un control în zonă şi care are posibilitatea să someze firmele ce şi-au montat cablurile pe stâlpii primăriei fără a avea autorizaţie. În ediţia de mâine vom reveni cu detalii legate de acest subiect.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peninsula Constanța, fără stâlpișori pe strada Revoluției! Anunțul avocatei Mirela Doicescu (FOTO)

17 Apr 2024 618

Constanțeanul supărat Bariera improvizată care bloca parțial accesul pe strada Mihai Eminescu a fost înlăturată. În locul ei au reapărut stâlpișorii

13 Apr 2024 508

Cumpărări directe Primăria Comunei Mereni, județul Constanța a atribuit un contract de servicii de curățenie (DOCUMENT)

12 Apr 2024 1019

Județul Constanța Ce societate se ocupă de serviciile de curățenie din comuna Mereni. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

08 Apr 2024 923

Bilanț IGSU Probleme în mai multe județe, printre care și Constanța din cauza vântului puternic. Manevrele în porturile la Marea Neagră, suspendate

02 Apr 2024 649

Tribunalul Constanța - Avizul pentru restricțiile din Peninsulă, emis după adoptarea Regulamentului pentru Zona Peninsulară! De ce râmân stâlpișorii în picioare (MOTIVARE)

27 Mar 2024 727

Cumpărări directe Constanța Eiluminat Electrical Solutions SRL, din București, contract cu Primăria Costinești pentru iluminat stradal cu telecomandă și jocuri de lumini (DOCUMENT)

24 Mar 2024 447

Achiziții Constanța Ce firmă va efectua lucrări de reparații la iluminatul public din parcul Ion Dobre, Năvodari?

14 Mar 2024 620

Brăila Au reapărut tasările la rampa de acces pe Podul peste Dunăre; pentru stabilizare vor fi foraţi 40 de stâlpi

11 Mar 2024 643

Județul Constanța Profanare de morminte la Topraisar! Trei bărbați, cercetați de polițiști

05 Mar 2024 450

Afaceri Constanța Reparații de peste 160.000 de lei achiziționate de Clubul Sportiv Axiopolis Cernavodă (DOCUMENTE)

26 Feb 2024 533

Acte de vandalism la Constanța! Ce sancțiuni riscă cei care distrug florile, pavelele sau stâlpișorii

22 Feb 2024 638

Incident rutier la Constanța Un șofer a intrat cu mașina printre stâlpișorii din zona spitalului Heka din Constanța (VIDEO)

21 Feb 2024 2038

Atenție șoferi! Pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Casa de Cultură Constanța se montează stâlpișori pentru delimitarea benzii pentru autobuze (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2024 7154

Stâlpișorii ficși din Peninsula Constanța rămân în picioare! Tribunalul a respins cererea de anulare a avizului IPJ (MINUTA)

30 Jan 2024 654