Cum ştie Primăria Constanţa să-şi rezolve proiectele Nici după cinci luni, faleza de la Cazino nu e reparată

FAleza.jpgChiar dacă au trecut cinci luni de când faleza de la Cazinoul Constanţa s-a surpat pe o porţiune de câţiva metri pătraţi, groapa este în acelaşi stadiu. Autorităţile locale, deşi s-au angajat să rezolve problema până la începutul sezonului estival, nu au făcut nimic. Mai mult, chiar dacă iniţial fusese marcată cu stâlpi şi bandă care avertiza pericolul prăbuşirii falezei, acum nimic nu mai avertizează asupra primejdiei din zonă.

IMG_3603.jpgDe altfel, surparea falezei de la Cazinoul Constanţa a fost, dacă se poate spune aşa, începutul surpărilor din această vară. După evenimentul neplăcut petrecut în martie cu faleza de la Cazino, a urmat, la începutul lunii iulie, surparea unei bucăţi de câţiva metri pătraţi din strada Traian şi a unui mal din Poarta 6, pe Strada Brizei, unde se află ANL-urile.

IMG_3602.jpgDacă la momentul în care s-a produs surparea, autorităţile locale au promis că vor reface zona în cel mai scurt timp posibil, nici până acum nu s-a întâmplat nimic şi nici nu au fost alocaţi bani în acest sens. În condiţiile în care benzile care avertizau pericolul de surpare au dispărut la câteva zile de când au fost puse, turiştii care s-au perindat vara asta pe faleza Cazinoului au admirat nestingheriţi groapa de câţiva metri, fără a fi conştienţi de faptul că în orice moment faleza se poate surpa din nou şi de această dată nu sunt excluse nici victimele.

faleza_ct_-_Gigi_Chiru_13.jpgÎn urma cercetărilor de la faţa locului, imediat după prăbuşirea bucăţii din faleza de la Cazino, inspectorii ITC Constanţa au constatat că s-au produs degradări pronunţate la zidul de sprijin al promenadei pe o lungime de aproximativ 50 - 60 de metri, iar în unele locuri s-au desprins rosturile şi placajul din piatră. Aceştia au dispus administratorului SC Confort Urban SRL îngrădirea cu panouri şi plăci de avertizare a zonelor periculoase ale promenadei şi restricţionarea accesului persoanelor în acea zonă, efectuarea unei expertize tehnice privind deteriorările apărute, dar şi procedarea la repararea lor imediată.

Numai că termenul de „imediat" pe care l-au transmis inspectorii ITC nu are aceeaşi semnificaţie pentru autorităţile locale. Probabil este nevoie să se mai surpe o bucată din faleză pentru ca administraţia locală să treacă la acţiune.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nava de pasageri Scenic Opal a ajuns la Constanța (FOTO)

15 Apr 2024 366

Terenul pentru care a fost amendat Făgădău, când era primar, nu se întoarce în proprietatea Statului Român! Judecătorii din București explică de ce (MOTIVARE)

11 Apr 2024 785

Constanța Proiect pentru reamenajarea spațiului public din zona Parc Poarta 6 – Faleză Sud

10 Apr 2024 489

Constanța! În ce zone sunt amplasate săptămâna aceasta containerele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase

09 Apr 2024 578

ANAR, victorie uriașă la Tribunalul Constanța! Apele Române recâștigă un teren din Faleză Nord, intabulat de Primăria Constanța! Judecătorii radiază dreptul de proprietate al municipalității (MINUTA)

03 Apr 2024 3160

Știri Constanța Anunț important pentru constănțenii care locuiesc în cartierul Faleză Nord!

02 Apr 2024 541

Sondaje de opinie 60% dintre participanții la sondaj nu sunt de acord ca Primăria și Consiliul Local Constanța să mai acorde cu titlu gratuit terenuri bisericilor din municipiu

31 Mar 2024 627

Reacția unei fetițe în timp ce filma un grup de lebede, în Constanța (VIDEO)

31 Mar 2024 705

Primăria Constanța Atenție, constănțeni! Mâine vor suna sirenele de alarmare publică

28 Mar 2024 679

Sondaje de opinie Administrația Chițac continuă „ctitoriile” lui Mazăre. Teren gratuit pentru biserica din Faleză Nord! Sunteți de acord cu propunerea primarului?

24 Mar 2024 926

„M-am consultat doar cu Dumnezeu”! Preotul Valentin Berechet primul candidat independent la Primăria Constanța!

19 Mar 2024 2133

UPDATE. Pompierii intervin în cartierul Faleză Nord din Constanța! Arde un apartament (FOTO+VIDEO)

16 Mar 2024 1879

Teren din Dosarul Retrocedărilor Curtea de Apel explică de ce Apele Române nu pot revendica 500 mp din cartierul Faleză Nord! (MOTIVARE)

29 Feb 2024 997

Primăria Constanța obține suspendarea executării silite într-un dosar deschis de o companie privată din oraș (MINUTA)

14 Feb 2024 754

UPDATE Incendiu pe strada Pescarilor din Constanța, în același bloc în care în urmă cu un an a ars mansarda (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Feb 2024 1942