Cum te poate ajuta un nutriționist când practici un sport în Constanța

Nutriția în Sport

În mod cert, nu este necesar să fii atlet de top pentru a consulta un nutriționist. Din momentul în care practicarea sportului poate fi considerată intensă (practici mai mult de trei-patru ore pe săptămână), dieta va avea un rol deosebit de important în antrenamentul tău. Fără recomandarea unei persoane competente și eficiente, cum ai putea să știi ce dietă, ce orientare alimentară să adopți, câte alimente să consumi sau chiar ce produse să selectezi? Un bun nutritionist din Constanta își găsește așadar locul perfect într-un program de antrenament oarecum elaborat.

Vei observa rapid că prin monitorizarea regulată de către un nutriționist și prin modificarea serioasă a alimentației, progresul tău va fi vizibil destul de repede. În fond, toți sportivii sunt afectați de problemele nutriționale – cei care practică ciclism, alpinism, tenis, sporturi de echipă, desigur și sporturi de anduranță precum alergarea.

Nutriționistul poate aduce un plus în viața celor care practică sport în mai multe moduri: răspunde eficient unor cerințe alimentare specifice (fără gluten, fără lactoză, dietă vegetariană), îi ajută eficient pe cei care își propun să câștige masa musculară și pe cei care urmăresc să piardă kilogramele în plus.

Cum să-ți alegi nutriționistul și de ce te poate ajuta

Experiența nutriționistului și studiile sale sunt aspecte de luat în considerare. Studiul nutriției sportive implică înțelegerea modului în care dieta afectează capacitatea sportivului de a performa, precum și a modului în care alimentele și băuturile pot fi folosite pentru a îmbunătăți atletismul, menținând în același timp sportivul puternic și sănătos.

Nutriționiștii din cadrul unor clinici dedicate lucrează adesea îndeaproape cu echipele sportive, precum și cu sportivi și antrenori individuali pentru a compila cel mai eficient și sănătos plan de alimentație pentru fiecare individ. Face uz de o combinație de știință, observație și teste medicale pentru a determina care dietă va fi cea mai sigură și cea mai benefică.

Nutriția sportivă implică un studiu aprofundat al modului în care diferitele alimente și băuturi sunt folosite de organism în timpul activității fizice stresante. Acest studiu îi ajută pe profesioniști să determine cele mai eficiente surse de combustibil alimentar pentru persoanele care participă în mod regulat la atletism.

Pe lângă tipul de alimente și băuturi de consumat, un nutriționist ajută un sportiv să decidă asupra cantității de alimente necesare și frecvenței meselor pentru a-și menține condiția fizică de vârf. Fiecare atlet are nevoie de cantități unice de grăsimi sănătoase, proteine ​​și alte vitamine și minerale pentru a fi eficient în sportul ales.

Ce să nu omiți la întâlnirea cu nutriționistul

În primul rând, îi poți spune nutriționistului obiectivul pe care îl urmărești, despre profilul și așteptările tale. Îți vei descrie practica sportivă și proiectele în termeni de competiție (pregătire pentru un turneu sau un maraton etc.). Cel mai probabil, nutriționistul va face un control rapid verificând greutatea, tensiunea arterială etc.

Odată ce aceste elemente au fost determinate, nutriționistul va lucra cu tine pentru a stabili un program alimentar adecvat. Uneori îți va oferi rețete care te vor încânta. Dieta disociată modificată, dieta ketogena, dieta scandinavă - va decide asupra ceea ce ți se va potrivi cel mai bine.

Sursa foto: pexels.com
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firmă nouă în Constanța! Iată cine și-a deschis afacere în domeniul sănătății umane

16 Dec 2023 1125

Se sună de intrare la Maxi Pet Constanța! În 15 - 17 septembrie, prinde 15% reducere la toate produsele!

13 Sep 2023 799

Se sună de intrare la Maxi Pet Constanța! În 15 - 17 septembrie, prinde 15% reducere la toate produsele!

12 Sep 2023 978

Detalii din proiect Cum va arăta Institutul de Cercetare în Nutriţie şi Sănătate care va fi edificat de CJ Constanța, în zona spitalului județean

14 Oct 2022 1991

Centrulnatura.ro Informație, nu medicație

16 Jun 2022 1453

Centrulnatura.ro Ciorbă rece de zarzavaturi

28 May 2022 1980

Centrulnatura.ro Să redevenim noi înșine

19 May 2022 2008

Nutritionista Mihaela Bilic Care sunt cele mai bune surse de magneziu, un mineral indispensabil funcționării optime a organismului

09 May 2022 3710

Centrulnatura.ro Despre boală, mâncare gătită și medicamente

04 May 2022 2158

Nutriționistul Mihaela Bilic Există Paște fără kilograme în plus

24 Apr 2022 1900

Centrulnatura.ro Pericolul făinii de grâu

19 Apr 2022 2588

Centrulnatura.ro Ce putem mânca în perioada sărbătorilor?

13 Apr 2022 1827

Numărul adolescenţilor care suferă de anorexie a crescut în timpul pandemiei

11 Apr 2022 1434

Centrulnatura.ro Dependența de zahăr

09 Apr 2022 1955

Centrulnatura.ro Însănătoșire naturală prin nutriție corectă

29 Mar 2022 1856