Cum va fi organizat Institutul Naţional de Criminologie (document)

Ministerul Justiţiei a publicat în transparenţă decizională un proiect de ordin pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Institutului Naţional de Criminologie. Institutul Naţional de Criminologie este un organ de specialitate cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Justiţiei, care are ca scop asigurarea, pe baze ştiinţifice, a prevenirii şi controlului criminalităţii.
 
Institutul îndeplineşte următoarele atribuţii principale: organizează activităţi de cercetare şi evaluare a criminalităţii din România pentru a oferi o viziune unitară asupra nivelului acestui fenomen şi a formelor sale de manifestare, realizează analize, studii, rapoarte, prognoze privind cauzele şi evoluţia criminalităţii, pe care le prezintă conducerii Ministerului Justiţiei în vederea luării unei decizii corecte, argumentate ştiinţific, de politică penală şi penitenciară, participă la elaborarea proiectelor de legi şi a altor acte normative în domeniul prevenirii şi controlul criminalităţii, organizează manifestări ştiinţifice interne şi internaţionale pe teme de interes major pentru sistemul judiciar, diseminează rezultatele analizelor, studiilor, rapoartelor, prognozelor, proiectelor realizate, prin diverse forme de comunicare, publicaţii tipărite sau în format electronic.
 
Potrivit organigramei propuse, instituţia are un director, căruia i se subordonează serviciul de cercetare, compartimentul de secretariat şi biroul economico-financiar şi administrativ.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Justiției despre dosarul 2 Mai „Nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare cu privire la procedura care s-a desfăşurat în acest dosar“

25 Apr 2024 129

A fost trimis de Guvern în Parlament proiectul prin care fugarii condamnaţi vor plăti costurile repatrierii (VIDEO)

21 Mar 2024 509

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu MJ va începe demersurile pentru extrădarea lui Ionuţ Mircea Costea din Turcia

03 Feb 2024 628

Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor, trimis în judecată de DNA Constanța, plasat sub control judiciar!

09 Jan 2024 1302

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu „Litigiile ce rezultă din contractele de mandat încheiate de companiile de stat din România trebuie soluţionate în ţară!”

04 Jan 2024 694

Mihaiela Moraru-Iorga, Ionuț Ardelean și Adrian Petre Todoran susțin interviurile pentru funcțiile de conducere din DNA și DIICOT!

04 Dec 2023 818

CSM a stabilit interviurile procurorilor propuși de ministrul Justiției pentru funcțiile de conducere din DNA, DIICOT și Parchetul General

29 Nov 2023 790

Ministerul Justiției vrea să acorde Diploma Meritul Judiciar unui magistrat. Ce procuror este vizat

14 Nov 2023 1116

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu „De-acum, deținuții au o a doua șansă! Aceștia vor avea acces la mai multe programe de calificare profesională”

09 Nov 2023 796

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu „160 de cazuri de violenţă domestică pe zi în România. O statistică tristă pe care trebuie să o oprim!”

30 Oct 2023 750

Vicepreședinta Comisiei Europene s-a întâlnit cu Alina Gorghiu. Tema discuției, consolidarea justiției din România

30 Oct 2023 722

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu „Minorii au devenit ţinta principală a dealerilor”

27 Oct 2023 852

Guvernul sprijină activitatea Ministerului Public! Ce decizii au fost luate în ședința Executivului

27 Oct 2023 808

Mesajul Alinei Gorghiu Proiectul de lege al Ministerului Justiției, adoptat de Senat. Vizate persoanele condamnate la pedeapsa detențiunii pe viață sau la închisoare

23 Oct 2023 871

Declarația ministrului Justiției, Alina Gorghiu, despre fugarul Romeo Marian Ursu

21 Oct 2023 757