Cumpana a sarbatorit 134 de ani de la infiintarea Crucii Rosii Romane

cumpana1.jpgAutorităţile locale din Cumpăna au organizat sâmbătă, un eveniment dedicat împlinirii a 134 de ani de la înfiinţarea Crucii Roşii Române.

Acţiunea, organizată la iniţiativa primarului Mariana Gâju şi a Consiliului Local Cumpăna, în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România - Filiala Constanţa şi Subfiliala Cumpăna, a avut loc la Casa de Cultură din localitate, fiind o celebrare în avans a zilei organizaţiei, sărbătorită pe 4 iulie. Manifestarea a reunit reprezentanţi ai conducerii şi voluntari ai Crucii Roşii, consilieri locali, dar şi locuitori ai comunei, adevăraţi suporteri ai acţiunilor desfăşurate de organizaţie.

La eveniment a participat şi preşedintele Filialei Constanţa a Crucii Roşii, Aurel Papari, vicepreşedintele Dumitru Toma şi col. Costică Cojoc, comandantul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis" Constanţa. În cadrul manifestării a luat cuvântul şi Aurel Papari, care a subliniat importanţa solidarităţii în acţiunile întreprinse de Crucea Roşie. La rândul său, directorul Filialei Constanţa a Crucii Roşii, Carmen Lungu, a precizat că organizaţia pe care o reprezintă a fost alături de oameni atât pe timp de război, pe frontul de luptă, dar şi pe timp de pace, cu ocazia unor evenimente care de asemenea, au necesitat sprijin. Aceasta a ţinut să mulţumească atât autorităţilor din Cumpăna, care s-au implicat necondiţionat în sprijinirea acţiunilor organizate pentru ajutorarea semenilor, dar şi voluntarilor Crucii Roşii.

Voluntarii Crucii Roşii, alături de pensionarii din Cumpăna

Primarul Mariana Gâju a vorbit invitaţilor despre acţiunile iniţiate de Crucea Roşie în comuna pe care o reprezintă, subliniind importanţa sprijinului adus de organizaţie persoanelor nevoiaşe din Cumpăna. Ea le-a mulţumit voluntarilor Crucii Roşii pentru acţiunile de ajutorare a pensionarilor din comună, aflaţi la nevoie, cărora le-au cumpărat medicamente, le-au făcut analizele şi le-au cumpărat alimente. Primarul comunei Cumpăna a iniţiat o nouă acţiune în parteneriat cu reprezentanţii Crucii Roşii, de ajutorare a persoanelor afectate de inundaţii.

Tinerii care activează în cadrul organizaţiei, în această calitate, au dat citire principiilor Crucii Roşii, iar apoi au oferit un program artistic tuturor celor prezenţi. A fost organizat un concurs de dans la care au participat trei trupe de dans: „Dynamic Crew" din cadrul Colegiului Tehnic „Tomis", „Univers Stars" - Centrul de plasament „Micul Rotterdam" şi „Pink Panters" - Şcoala generală „Dimitrie Cantemir".

La sfârşitul spectacolului, voluntarii Crucii Roşii au distribuit încălţăminte persoanelor prezente, aflate în evidenţa organizaţiei.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la ceas aniversar

26 Mar 2024 559

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 752

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 825

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică? ( FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 499

LIVE Text Mariana Gâju, alături de membrele OFSD, celebrează femeile la Spitalul Județean Constanța (FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 743

ZIUA LIVE O femeie trebuie să lupte mai mult decât un bărbat pentru a ocupa un post important în politică?

07 Mar 2024 885

LIVE Text Femeile social-democrate, în frunte cu Mariana Gâju, prezente la Căminul pentru persoane vârstnice Constanţa (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 759

Felix Stroe- "Vrem ca jumătate dintre aleșii locali din acest an să fie doamne"! (VIDEO)

03 Mar 2024 784

Vești bune pentru locuitorii din Cumpăna, județul Constanța! A fost avizat favorabil nodul rutier Cumpăna A4

29 Feb 2024 6420

Știri Constanța Ce mesaj a transmis Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, cu ocazia zilei de Dragobete

24 Feb 2024 535

ACoR Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna a primit două distincții pentru activitatea comunei (FOTO)

12 Feb 2024 1014

Mariana Gâju, după ședința de la Năvodari- „În cel mult două săptămâni vor fi anunțați toți candidații“

09 Feb 2024 1281

Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna, la cea de-a 159-a Sesiune Plenară a Comitetului Regiunilor (FOTO)

31 Jan 2024 913

LIVE VIDEO+TEXT Conferința Judeţeană a Organizaţiei Femeilor Social Democrate Constanţa. Ce declară președintele Mariana Gâju (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Jan 2024 1025

Primarul Mariana Gâju, la eveniment Guvernul României a găzduit “Întâlnirea Grupului de Lucru privind Desfășurarea activității de ecoturism în România” (FOTO)

16 Jan 2024 732