Actualitate

Cupa "Bogdan Ciubotariu", adjudecata de salvamarii din Mamaia I

1220451840.jpg

Premiul cel mare a fost inmanat de mama sportivului in memoria caruia s-a organizat concursul

Competitia sportiva organizata de Asociatia Nationala a Scafandrilor si Salvamarilor Profesionisti din Romania in memoria salvamarului Bogdan Ciubotariu, decedat anul trecut, in luna iunie, lovit de trasnet, s-a bucurat de un real succes comparativ cu editia precedenta. Concursul a reunit la start, in zona Cazinoului din Mamaia, 63 de sportivi care au asigurat pe toata durata verii serviciul de salvamar pe litoralul Marii Negre, din Mangalia, Navodari, Mamaia, Constanta - plaja Modern. Mai mult, acestora li s-au alaturat o echipa de salvamari voluntari care isi desfasoara activitatea in diverse domenii de activitate, dar si cativa care practica inot de performanta si care s-au antrenat toata vara alaturi de salvamari. Sportivii s-au grupat in sapte echipe mixte, avand componente diferite, intre trei si noua sportivi. Seful salvamarilor din Mamaia, Gabriel Culea, a precizat ca formarea echipelor a fost lasata la latitudinea participantilor, in functie de preferinte, insa tinandu-se cont si de cateva reguli de baza. Aflata la cea de-a doua editie, anul acesta, competitia nu a fost insa una stricta, din punct de vedere a baremelor de calificare. Concursul a inceput cu proba de inot, surpriza fiind chiar marele campion olimpic de la Atena, Razvan Florea, care, de altfel, a si castigat cursa. A urmat proba de caiac fete, castigata de una dintre sportivele-surpriza ale competitiei, precedata de sprintul pe plaja, beach-flex-ul si o proba complexa, de salvare cu tubul. Concursul nu a fost privat nici de incidente. "N-au fost deosebite, doar intinderi musculare si doi sportivi care au depus un efort foarte mare intr-un timp scurt", a completat Culea.

Premiul pentru cei mai buni, 350 de lei

Din punct de vedere al premiilor oferite, seful salvamarilor a precizat ca, fata de anul trecut, a fost o competitie cu premii mult mai valoroase, si mai mult, pentru toti participantii, in valoare totala de 160 de milioane lei vechi, echivalentul a 6.000 de euro. Cea mai mare recompensa acordata a fost in valoare de 350 de lei, iar minimul, de 100 de lei - pentru cei care nu au reusit sa urce pe podium. Pe langa recompensele banesti pe care le-au primit, tinerilor li s-au acordat si medalii de merit. Cupa "Bogdan Ciubotariu" a fost inmanata celor care au obtinut cele mai multe puncte, cumulate la toate cele sase probe ale echipelor, cea a sectorului de plaja I Mamaia, de mama sportivului in memoria caruia s-a organizat competitia, Elena Ciubotariu. Seara s-a incheiat cu o petrecere organizata in cinstea sportivilor participanti, fapt care a culminat si cu incheierea sezonului pentru unii salvamari. Organizatorii spera ca anul viitor competitia sa se bucure de un si mai mare succes, atat din punctul de vedere al valorii sportivilor participanti, cat si al numarului de turisti spectatori.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Municipiului Medgidia, județul Constanța angajează asistent medical școlar. Cine poate participa

21 May 2019 177

Premieră pentru elevii Școlii gimnaziale nr. 18 „Jean Bart” Locul I pentru „ecranizarea” cărții „Tropice Tâmpe”, semnată Florin Bican

20 May 2019 672

Direcţia Publică de Asistenţă Socială a Oraşului Ovidiu face angajări

19 May 2019 420

Instituția Prefectului - județul Constanța organizează concurs de recrutare. Iată postul vacant!

18 May 2019 771

Post vacant în cadrul Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Constanța

18 May 2019 767

Universitatea „Ovidius“ din Constanţa scoate la concurs mai multe posturi vacante. Cine poate participa

18 May 2019 1627

Direcția Publică de Asistență Socială Oraș Ovidiu, județul Constanța, angajează asistent medical

17 May 2019 334

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța scoate la concurs un post vacant

17 May 2019 486

Post vacant în cadrul Instituţiei Prefectului – judeţul Constanţa. Când este programat concursul

16 May 2019 546

Ziua Porţilor Deschise la Grădiniţa „Amicii”

16 May 2019 315

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa scoate la concurs un post vacant de economist

15 May 2019 313

Elevi ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța au participat la ediția aniversară a Congresului internaţional „MATh.en.JEANS” (galerie foto)

15 May 2019 590

Post vacant la Direcţia Judeţeană de Statistică Constanța. Cine poate participa la concurs

15 May 2019 511

Serviciul de Ambulanță Județean Constanța angajează asistent medical generalist. Când este programat concursul

15 May 2019 563

Concurs național de comunicări științifice pentru elevii de liceu la disciplina Biologie, la Constanţa

15 May 2019 315