Actualitate

Cupa "Bogdan Ciubotariu", adjudecata de salvamarii din Mamaia I

1220451840.jpg

Premiul cel mare a fost inmanat de mama sportivului in memoria caruia s-a organizat concursul

Competitia sportiva organizata de Asociatia Nationala a Scafandrilor si Salvamarilor Profesionisti din Romania in memoria salvamarului Bogdan Ciubotariu, decedat anul trecut, in luna iunie, lovit de trasnet, s-a bucurat de un real succes comparativ cu editia precedenta. Concursul a reunit la start, in zona Cazinoului din Mamaia, 63 de sportivi care au asigurat pe toata durata verii serviciul de salvamar pe litoralul Marii Negre, din Mangalia, Navodari, Mamaia, Constanta - plaja Modern. Mai mult, acestora li s-au alaturat o echipa de salvamari voluntari care isi desfasoara activitatea in diverse domenii de activitate, dar si cativa care practica inot de performanta si care s-au antrenat toata vara alaturi de salvamari. Sportivii s-au grupat in sapte echipe mixte, avand componente diferite, intre trei si noua sportivi. Seful salvamarilor din Mamaia, Gabriel Culea, a precizat ca formarea echipelor a fost lasata la latitudinea participantilor, in functie de preferinte, insa tinandu-se cont si de cateva reguli de baza. Aflata la cea de-a doua editie, anul acesta, competitia nu a fost insa una stricta, din punct de vedere a baremelor de calificare. Concursul a inceput cu proba de inot, surpriza fiind chiar marele campion olimpic de la Atena, Razvan Florea, care, de altfel, a si castigat cursa. A urmat proba de caiac fete, castigata de una dintre sportivele-surpriza ale competitiei, precedata de sprintul pe plaja, beach-flex-ul si o proba complexa, de salvare cu tubul. Concursul nu a fost privat nici de incidente. "N-au fost deosebite, doar intinderi musculare si doi sportivi care au depus un efort foarte mare intr-un timp scurt", a completat Culea.

Premiul pentru cei mai buni, 350 de lei

Din punct de vedere al premiilor oferite, seful salvamarilor a precizat ca, fata de anul trecut, a fost o competitie cu premii mult mai valoroase, si mai mult, pentru toti participantii, in valoare totala de 160 de milioane lei vechi, echivalentul a 6.000 de euro. Cea mai mare recompensa acordata a fost in valoare de 350 de lei, iar minimul, de 100 de lei - pentru cei care nu au reusit sa urce pe podium. Pe langa recompensele banesti pe care le-au primit, tinerilor li s-au acordat si medalii de merit. Cupa "Bogdan Ciubotariu" a fost inmanata celor care au obtinut cele mai multe puncte, cumulate la toate cele sase probe ale echipelor, cea a sectorului de plaja I Mamaia, de mama sportivului in memoria caruia s-a organizat competitia, Elena Ciubotariu. Seara s-a incheiat cu o petrecere organizata in cinstea sportivilor participanti, fapt care a culminat si cu incheierea sezonului pentru unii salvamari. Organizatorii spera ca anul viitor competitia sa se bucure de un si mai mare succes, atat din punctul de vedere al valorii sportivilor participanti, cat si al numarului de turisti spectatori.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Direcţia Cultură şi Sport Mangalia scoate la concurs un post vacant. Cine poate participa

19 Feb 2019 325

Post vacant la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” din Constanța. Când are loc concursul

19 Feb 2019 599

Concurs pentru managementul CMSN Adrian Bîlbă a rămas singur în cursa pentru postul de director

19 Feb 2019 436

Direcția Cultură și Sport Mangalia scoate la concurs un post vacant

18 Feb 2019 399

Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs mai multe posturi vacante

17 Feb 2019 518

Post vacant scos la concurs de Primăria Oraşului Techirghiol

17 Feb 2019 531

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa scoate la concurs un post vacant. Cine poate participa

16 Feb 2019 595

Concurs de angajare la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa

16 Feb 2019 1387

Post vacant la Primăria Comunei Amzacea, județul Constanța

15 Feb 2019 446

Grădinița cu Program Prelungit Azur din Constanța angajează bucătar șef. Ce condiții trebuie îndeplinite

15 Feb 2019 515

Post vacant la Primăria Ostrov, județul Constanța. Cine poate participa

14 Feb 2019 403

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța organizează concurs pentru ocuparea următoarelor posturi vacante

14 Feb 2019 503

Liceul Tehnologic Cogealac, judeţul Constanţa, angajează administrator financiar

14 Feb 2019 370

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa scoate la concurs două posturi vacante. Ce condiții trebuie îndeplinite

13 Feb 2019 1557

Post vacant la Şcoala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza” din Constanţa. Când are loc concursul

13 Feb 2019 868