Curat sprijin al educaţiei! Şcolile închiriază spaţii, iar 50 de procente revin Consiliului Local

Zilele acestea, Şcoala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand“ din Constanţa organizează licitaţie pentru închirierea sălii de sport şi a chioşcului alimentar, în fapt, cum aveam să aflăm de la prof. Corina Custurea, directorul unităţii de învăţământ, un demers legal şi de... uzanţă.
 
„Sala de sport este şi actualmente închiriată cu licitaţie unor cluburi private de baschet, de tenis, volei. Licitaţia a avut loc în anul 2013, conform unei hotărâri a Consiliului Local Constanţa, prin care unităţile de învăţământ pot licita, în afara procesului instructiv-educativ, spaţiile libere, pentru activităţi cu caracter educativ, sportiv ş.a.m.d. La vremea respectivă, am organizat licitaţiile după ce Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR) a făcut evaluarea spaţiilor şi ne-a impus un preţ minim de închiriere. Sălile au fost închiriate cu contracte pe trei ani, urmând să fie prelungite dacă nu există probleme“, afirmă prof. Custurea.
 
Însă HCL 122 a fost revizuită acum doi ani, prin 2016, aşa încât ar fi trebuit să vină din nou ANEVAR. Evaluatorii au venit însă abia în decembrie 2017 - ianuarie 2018, au reevaluat cele două spaţii de la Şcoala nr. 43, s-au stabilit preţuri noi, iar acum se organizează din nou licitaţia spaţiilor.
 
Pe tema acestor licitaţii, în unităţile de învăţământ au existat discuţii destul de aprinse în mandatul „generalului“ Răducu Popescu, întrucât fusese şi consilier local în acelaşi timp cu... stabilirea celor 50% din valoarea chiriilor, procent care se duce automat la bugetul local. Întrebată dacă mai există această prevedere, prof. Custurea a precizat: „Există, în ideea de a-i sprijini pe colegii care nu au posibilitatea să închirieze. Acest procent ni s-a spus că este gestionat către alte unităţi şcolare care au nevoie. Sau şi noi, dacă avem nevoie să primim toţi banii necesari“.
 
Astfel de spaţii supuse închirierii mai există şi la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, unde sala de sport „produce“ considerabil, dar jumate revine Consiliului Local, sau la Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul“.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 310

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 256

Hotel de două etaje, pe amplasamentul unui spațiu comercial Investiția imobiliară a societății Magic Stil SRL în zona Cazino Mamaia, la mâna consilierilor locali din Constanța(DOCUMENT)

24 Apr 2024 368

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 259

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu(candidat PSD la Consiliul Local- „Îmi doresc să candidez și să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii. “ (VIDEO)

24 Apr 2024 597

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 526

Aprobarea raportului activității CA-ului CT BUS SA pentru trimestrul II din 2023 se află în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Apr 2024 247

Proiectul, pe masa consilierilor locali Chioșcul alimentar situat la parterul Școlii Generale nr. 15 „Grigore Antipa" din Constanța poate fi închiriat (DOCUMENT)

24 Apr 2024 306

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 415

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 393

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 470

Un constănțean, la mâna aleșilor locali Planul urbanistic de detaliu pentru construirea unei locuinţe, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 375

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 374

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 462

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 453