Curtea de Conturi, control la U.A.T. Aliman! Ce spune primarul George Nicola (DOCUMENT)

 
  • Conform raportului în cauză (ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente), Camera a exprimat opinii de audit „contrare” cu privire la legalitatea și regularitatea operațiunilor de venituri si cheltuieli pentru mai multe unități administrativ teritoriale, printre care se află și U.A.T. Aliman.
 
 
Curtea de Conturi a făcut public rezultatul controlului desfășurat de Camera de Conturi Constanța la mai multe unități administrativ teritoriale, printre care se află și U.A.T. Aliman, din județul Constanța.
 
Conform raportului în cauză (ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente), Camera a exprimat opinii de audit „contrare” cu privire la legalitatea și regularitatea operațiunilor de venituri si cheltuieli pentru mai multe unități administrativ teritoriale, printre care se află și U.A.T. Aliman.
 
Conform raportului, deficiențele cele mai relevante au fost:
 
„nerespectarea obligației de a fundamenta veniturile proprii pentru anul curent cel mult la nivelul realizărilor din anul precedent, având în vedere că gradul de realizare a veniturilor proprii în ultimii doi ani a fost sub 97% (U.A.T.C. Aliman, (...))“
 
„conducerea necorespunzătoare/neconducerea evidenței contabile conform principiilor contabilității pe bază de angajamente și prevalenței economicului asupra juridicului ((...) U.A.T.C. Aliman, (...))“
 
„neconcordanță între veniturile înregistrate în evidența contabilă și veniturile înregistrate în evidența tehnico-operativă organizată la nivelul compartimentului de impozite și taxe locale, neînregistrarea de provizioane pentru creanțele fiscale și alte venituri provenite din creanțe speciale (reciclare deșeuri) (U.A.T.C. Aliman, (...))“.
 
„implementarea necorespunzătoare a controlului intern managerial conform prevederilor codului controlului intern managerial al entităților publice ((...) U.A.T.C. Aliman, (...))“
 

„nestabilirea, neevidențierea, neurmărirea și neîncasarea accesoriilor la contractele de concesiuni și de închiriere pășuni, a veniturilor din reciclarea deșeurilor comunale precum și a taxei de reclama și publicitate (U.A.T.C. Aliman, (...)“.
 
„nerespectarea prevederilor legale referitoare la organizarea și efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor și capitalurilor proprii și nevalorificarea rezultatelor inventarierii, astfel încât situațiile financiare anuale nu oferă o imagine fidelă a poziției financiare și a performanței entității pentru exercițiul financiar 2020 ((...) U.A.T.C. Aliman, (...)“.

 
„neîntreprinderea măsurilor de întocmire și actualizare a Inventarului bunurilor din domeniul public al comunei, nerealizarea operațiunii de inventariere a domeniului public și privat al unității administrativ teritoriale, nefinalizarea acțiunii de completare a registrului agricol și neasigurarea concordanței dintre datele din registrul agricol și datele din registrul de rol nominal unic, a corespondenței cu bilanțul patrimonial din Planul Urbanistic General (U.A.T.C. Aliman; (...)“.
 
„nerespectarea prevederilor privind cadastrul şi publicitatea imobiliară, cu privire la analiza, sinteza, decizia, coordonarea și monitorizarea finanțării lucrărilor de înregistrare sistematică demarate de către unitățile administrativ-teritoriale, în baza Programului National de Cadastru și Carte Funciara (U.A.T.C. Aliman)“;
 
„nerespectarea prevederilor legale privind modul de colectare și de gestionare a deșeurilor precum si stabilirea de venituri din taxa specială de salubrizare, insuficiente pentru finanțarea cheltuielilor curente de întreținere și funcționare a acestui serviciu public (U.A.T.C. Aliman, (...))“.
 
Cu privire la raportul Curții de Conturi, George Nicola, primarul din Aliman, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, următoarele: „Noi, întotdeauna am ținut cont de măsurile lăsate de Camera de Conturi a județului Constanța. Am respectat organele de control și am încercat să ducem îndeplinire toate măsurile lăsate de Curtea de Conturi“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Curtea de Conturi a găsit „management defectuos“ la ARSVOM (DOCUMENT)
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marcela Stăncioiu, fosta șefă a Camerei de Conturi Tulcea, acuzată că ar fi agresat o secretară, care nu ar fi salutat-o! Cazul, judecat la Constanța

26 Mar 2024 1061

Ce au găsit auditorii de la Camera de Conturi Constanța la controlul efectuat la Mircea Vodă! (DOCUMENT)

17 Mar 2024 1612

Decizie definitivă în cazul lui Nicolae Popescu, fost auditor public extern în Camera de Conturi Constanța, trimis în judecată de DNA (DOCUMENT+MINUTĂ)

23 Jan 2024 911

Judecătorii motivează desfiinţarea clasării în cazul lui Ioan Bobe, fostul șef al Camerei de Conturi Constanța, reprezentant al Portului Constanța la Viena

22 Jan 2024 974

UPDATE. Surse - șeful Camerei de Conturi Constanța Judecătorii retrimit la Parchet dosarul lui Ioan Bobe (MINUTĂ)

17 Jan 2024 3667

Fost auditor la Curtea de Conturi, trimis în judecată de DNA Constanța! Decizia privind începerea procesului, contestată (DOCUMENT)

02 Nov 2023 1394

Averea şi interesele lui Cătălin Antoniu Botezan, auditor la Curtea de Conturi a României (DOCUMENTE)

12 Jun 2023 1743

Declarații de avere Averea și interesele Mirelei Anagoste, auditor la Curtea de Conturi! (DOCUMENTE)

05 Jun 2023 1530

Rechizitoriu DNA Constanța a trimis în judecată un fost auditor la Curtea de Conturi a României, pentru șantaj! (DOCUMENT)

05 May 2023 2228

Surse Fost auditor al Curții de Conturi Conturi Constanța, trimis în judecată de DNA. Partea vătămată, fosta şefă a creşelor din Primăria Constanţa

27 Apr 2023 1616

Curtea de Conturi, control la U.A.T. Horia! Ce s-a constatat! (DOCUMENT)

06 May 2022 1515

Curtea de Conturi, verificări la APIA! Constatări (DOCUMENT)

19 Apr 2022 2163

Curtea de Conturi - 100 de sesizări către organele de urmărire penală. Care este situația la Constanta și Tulcea

06 Apr 2022 1904

CJC la judecată cu Nicușor Constantinescu! Dosarul, la Înalta Curte. Cât i se cere fostului șef al CJC

02 Feb 2021 2057

Constanța Două cazuri de infectare cu COVID-19 la Curtea de Conturi

13 Aug 2020 1982