Dacă actele-ar vorbi...Sergiu al Virginiei Ştefănică, enigma din aria protejată ROSPA Marea Neagră (documente)

cap_8.jpgSC Eurolevel SRL este custodele ariei naturale protejate ROSPA0076 Marea Neagră

Aşa cum ZIUA de Constanţa a relatat într-una dintre ediţiile trecute, Sergiu-Dorin Uzun, soţul Virginiei Ştefănică, s-a făcut băiat mare.

Proaspătul consort al şefei de la Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local este invitat la diverse evenimente ca director al SC Eurolevel SRL. Mai nou, societatea a primit un rol foarte important, cel de custode al ariei naturale protejate ROSPA0076 Marea Neagră. Se pare că perioada pe care Virginia a petrecut-o la Ministerul Mediului, alături de Nicolae Nemirschi, nu a fost fără folos. Tânăra familie pare că pur şi simplu nu se poate ţine departe de problemele de mediu. Doar că reprezentanţii Eurolevel nu vor să recunoască în ruptul capului că Uzun lucrează cu ei. Pe numărul de telefon fix al societăţii a răspuns secretara (probabil aceeaşi care săptămâna trecută ne spusese că „domnul Uzun nu este la birou momentan" şi ne-a invitat să ne lăsăm datele de contact pentru a ne căuta el), care ne-a pasat-o la telefon pe şefa, în persoana Andreiei Maria Şerban, asociat şi administrator al societăţii. Aceasta ne-a spus că nu există nicin Sergiu Uzun angajat la firma sa, că nu ştie şi nu cunoaşte: „Nu am o astfel de persoană care să ocupe o astfel de funcţie". Mai multe nu a vrut să spună. Însă, a confirmat faptul că deţine custodia ariei protejate menţionate, pentru a ne asigura că nu facem confuzie între „Eurolevel"-e. Aşa că... Sergiu Uzun a devenit o enigmă.

Semnătura, parafa şi „Nu" în braţe

Virginia_Stefanica_023_5.jpgCuvintele şefei de la Eurolevel sunt contrazise însă de o serie de documente pe care soţul Virginiei (Ştefănică) Uzun le-a semnat alături de parafa societăţii, având calitatea de reprezentant al custodelui. Este vorba despre corespondenţă oficială prin care se solicită o documentaţie mai amănunţită beneficiarului unui proiect de anvergură din oraş. De asemenea, şi Adriana Şelea, reprezentant Blue Terra Consulting a confirmat faptul că societatea sa a purtat o corespondenţă cu Eurolevel şi că documentele sunt semnate de „domnul Sergiu Uzun, cu care nu am discutat niciodată personal".

Rolul custodelui este foarte important: avizează orice proiect din perimetrul ariei pe care o are în grijă, fără a motiva acceptul sau refuzul. Aşa că puterea acestuia nu este tocmai de neglijat, ba chiar poate fi interpretată ca influenţă. Despre importanţa custodelui ariei naturale ne-a vorbit şi fostul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, cel care a avut-o aproape, la Bucureşti, pe fina sa, Virginia Ştefănică. „Nu am auzit niciodată de Eurolevel. Custodiile s-au dat după desfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Protejate pe care eu intenţionam să o iau la minister. Custozii sunt un fel de administratori ai zonei. Este un rol foarte, foarte important", a explicat fostul ministru. Potrivit legii, custozii ariilor naturale protejate au obligaţia de a asigura protecţia acestor zone, de a monitoriza speciile de floră şi faună aflate pe lista de protecţie şi nu numai, precum şi obligaţia de a efectua proiecte care să ducă la o mai bună gestionare a acestor zone. Şi de a aviza proiecte, fără motivaţie.

Povestea Eurolevel

În SC Eurolevel SRL, firmă cu sediul pe Aleea Garofiţei, deţin părţi sociale Andreia Maria Şerban şi Elena Velicu. Potrivit Registrul Comerţului, mama Virginiei Ştefănică, Valentina, deţine părţi sociale în două societăţi: SC Sea Logistics SRL şi SC Xpert House SRL. Monitorul Oficial nr. 7291 din 2008 ne arată că Valentina a preluat cea din urmă societate de la Andreia Maria Şerban şi i-a mutat sediul social în Eforie Sud, str. Carmen Silva. Până aici totul este simplu. Numai că domnişoara Şerban nu a lăsat-o moale cu afacerile după cesionarea părţilor sociale ale SC Xpert House SRL. Andreia Maria Şerban apare, potrivit Registrului Comerţului, şi în SC Consulting House, SC Expertise Consulting House şi SC Eurolevel. Nu trebuie să trecem cu vederea faptul că mama Virginiei a făcut afaceri şi cu mama Andreiei Maria Şerban. Cele două femei au deţinut părţi sociale în SC Forma Team SRL. În aceeaşi firmă apărea şi numele Mihaelei Ştefănică, sora Virginiei, dar şi al lui Cezar Belteu. Societatea a fost înfiinţată în 2006 de Mihaela Ştefănică. În 2007, asociat unic devine Valentina Ştefănică, iar fiica rămâne administrator. Un an mai târziu, mama Virginiei şi a Mihaelei cesionează părţile sociale ale SC Forma Team SRL către Constanţa Şerban, iar aceasta schimbă denumirea firmei în Global Training & Consultancy SRL.

Am încercat să o contactăm pe Virginia Ştefănică, pentru a ne ajuta să dezlegăm misterul soţului său, însă aceasta nu a putut fi de găsit la telefon.

 

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum a devenit Follow Me proprietarul sediului SPIT „Şapte ani pe Sulmona“ sau „cadoul“ de milioane de euro de la Virginia Uzun pentru Ionuţ Barbu (documente)

03 Mar 2017 25274

ordinea.ro „Schitul” din subordinea Primăriei Constanţa. Şefa de la SPIT, Virginia Uzun, între finanţe şi misticism (video)

01 Sep 2016 14902

Firma unuia dintre asociaţii Valentinei Ştefănică cheamă la judecată CNANDR SA Cestrin

01 Oct 2014 2278