Dacian Cioloș, după respingerea guvernului. „Sunt politicieni rupți de realitate care nu înțeleg ce rău le fac celor care i-au votat“

Guvernul propus de premierul desemnat Dacian Cioloș a fost respins astăzi în Parlament, unde nu a reușit să obțină voturile necesare pentru învestire. 

Dacian Cioloș a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care își arată nemulțumirea față de votul primit în Parlament. 

„Am fost în Parlament, unde toate partidele au vorbit despre soluții, ca să voteze în final împotriva soluției pe care noi am propus-o și pe care chiar au apreciat-o. Pentru că asta este ceea ce noi am propus: măsuri clare de criză pentru un guvern cu un mandat scurt.
România are nevoie disperată azi de măsurile de criză propuse de USR și este o dezamăgire că partidele au ales să-și urmărească propriile ambiții. Eu și USR vom continua să căutăm soluții pentru toate aceste crize suprapuse, pentru că noi avem sentimentul urgenței.
Parlamentul avea ocazia să le arate astăzi cetățenilor României că pot conta pe clasa politică. S-a mai ratat o șansă, din păcate.
Am auzit la PSD că eu, cel care am venit cu o soluție, sunt cel care blochează soluția pe care ei nu au prezentat-o niciodată. Sunt politicieni rupți de realitate care nu înțeleg ce rău le fac celor care i-au votat.
Noi suntem aici și vom continua să luptăm indiferent cât de dificilă e această luptă. Mai devreme sau mai târziu, se vor trezi și ei, dar din păcate prețul trezirii lor va fi plătit de cetățeni: în decese, facturi umflate, școli fără căldură.
Sunt dezamăgit și de parlamentarii PNL care, de asemenea, nu au venit cu o propunere de prim-ministru, dar au ales să stea în bănci atunci când am propus noi una.
Acum nu ne rămâne decât să așteptăm decizia președintelui Iohannis. Nu discut ipoteze pe care alți actori politici nu au fost în stare să le pună pe masă și au respins o propunere concretă. Ne vom pronunța asupra situației după ce vom afla ce propune președintele Iohannis7 - se arată în mesajul lui Dacian Cioloș. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE A început votul. Alegerile pentru președenția USR. Sunt anunțați șase candidați

06 Jul 2022 350

Cererea de înfiinţare a partidului REPER a fost depusă şi înregistrată la Tribunalul București. Dacian Cioloș este unul dintre fondatori

02 Jun 2022 697

Dacian Cioloş şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al USR. "Nu mai candidez la funcţia de preşedinte. Nu are niciun sens"

07 Feb 2022 778

Surse Dacian Cioloş şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al USR

07 Feb 2022 2101

Dacian Cioloş „Nu i-am auzit pe Iohannis şi Ciucă să spună cum se pregăteşte România în contextul riscului de conflic armat”

25 Jan 2022 961

Premierul Nicolae Ciucă, întrevedere cu reprezentanții USR Au fost prezentate oportunitățile de finanțare pentru unitățile administrativ teritoriale

11 Jan 2022 2710

Florin Roman a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării

15 Dec 2021 1016

Dacian Cioloş „USR nu va vota un guvern capturat de PSD, partid care a gazat cetățenii români pe 10 august”

22 Nov 2021 2079

Dacian Cioloș. „Suspendarea preşedintelui nu e o soluţie”

01 Nov 2021 2202

Klaus Iohannis Consultări în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcția de Prim-ministru

20 Oct 2021 2489

Cabinetul Cioloş a fost respins de plenul reunit

20 Oct 2021 896

Dacian Cioloș „Sper în înţelepciunea parlamentarilor să voteze acest guvern, ar fi o soluţie imediată de ieşire din criză” (video)

20 Oct 2021 980

UPDATE Parlamentul se întruneşte pentru votul de învestire a Guvernului propus de Dacian Cioloş

20 Oct 2021 942

Premierul desemnat, Dacian Cioloș „"Fac un apel către parlamentari să treacă peste orgolii politice şi să voteze acest Guvern“

19 Oct 2021 778

UPDATE Miniștrii lui Cioloş, respinși în comisiile din Parlament

19 Oct 2021 2834