De Ziua Mondială a Apei Concurs de pictură pentru elevi, organizat de RAJA, Instituţia Prefectului şi ISJ Constanţa

Apa stă la baza existenţei, perpetuării şi dezvoltării întregii omeniri. Apa este sănătate, natură, industrie, energie, mâncare, egalitate, viaţă!
 
Data de 22 martie marchează, în fiecare an, în calendarul evenimentelor susţinute de ONU, Ziua Mondială a Apei. Aceasta este sărbătorită pretutindeni, fiind un mijloc de a atrage atenţia asupra necesităţii economisirii apei şi a reducerii poluării şi de a pune în evidenţă rolul şi responsabilităţile celor cu atribuţii în întreţinerea, valorificarea şi protejarea surselor de apă. Tema acestei ediţii este „Apa şi Dezvoltarea Durabilă“.

Şi în acest an, SC RAJA SA Constanţa sărbătoreşte ziua de 22 martie alături de copiii constănţeni, pe care îi iniţiază în tainele apei, dezvăluindu-le cât de importantă este aceasta pentru viaţă şi sănătate, fiind nu doar un drept fundamental al omului, ci şi o condiţie pentru viitorul omenirii. În cadrul acţiunilor dedicate Zilei Mondiale a Apei, RAJA SA, împreună cu ISJ Constanţa şi cu Instituţia Prefectului, organizează, în perioada 2-25 martie, ediţia a II-a a Concursului de pictură, desen şi grafică „Apa este viaţă!“. Acesta se adresează tuturor elevilor claselor I-VIII din unităţile de învăţământ constănţene, care au astfel posibilitatea de a transpune pe hârtie viziunea lor cu privire la importanţa apei şi viitorul acesteia. Desenele, în format A4 sau A3, au fost înscrise în concurs de îndrumătorii de proiect din fiecare unitate de învăţământ participantă până la data de 17 martie, respectând regula de cele mai bune zece desene pentru fiecare unitate de învăţământ. Ulterior, desenele au fost transmise prin intermediul profesorilor de specialitate către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. O comisie de jurizare, formată din reprezentanţi ai societăţii, ai Instituţiei Prefectului şi ai ISJ Constanţa, va evalua toate lucrările primite şi va decide câştigătorii, urmărind încadrarea în tema concursului, creativitatea şi originalitatea, precum şi calitatea artistică. Lucrările vor fi prezentate în cadrul expoziţiei „Apa este viaţă!“, găzduită de sala „Remus Opreanu“ a Prefecturii Constanţa, în perioada 21 - 25 martie, deschisă publicului în intervalul orar 10.00 - 16.00. Tot aici, va avea loc şi festivitatea de premiere a lucrărilor desemnate câştigătoare, sâmbătă, 21 martie, ora 10.30, elevii urmând să fie recompensaţi cu premii atractive.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA Constanţa Concurs de pictură pentru elevi de Ziua Mondială a Apei

18 Mar 2015 2077