De Ziua Naţională a Aromânilor Proiecţie specială la Constanţa a filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“

Pentru a marca Ziua Naţională a Aromânilor, regizorul Toma Enache şi actorul Lică Gherghilescu Tanaşoca invită constănţenii la proiecţia specială a filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“, primul film în limba aromână din istoria cinematografiei.

Proiecţia va avea loc pe 23 mai, ora 18.15, la Cinema Cityplex. Publicul va avea ocazia să-i întâlnească și să le pună întrebări protagoniștilor filmului: regizorul Toma Enache şi actorii Lică Gherghilescu şi Nicu Baturi. La final, gazdele vor oferi tuturor celor prezenţi şampania speciala a filmului, vinuri alese, dar şi autografe. Filmul „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ a obţinut în Italia, la Babel FILM Festival, premiul „Maestrale Unica“, pentru cea mai buna reprezentare a unei minorităţi lingvistice într-un film. Lungmetrajul care marchează debutul lui Toma Enache în regia de film, dar şi o premieră în industria românească de film, a putut fi vizionat în cinematografe de spectatorii din România, la doi ani de la începerea filmărilor, începând cu 25 octombrie 2013. O producţie cinematografică independentă La Steaua Film Studios, filmul a avut un  buget de aproximativ 360.000 de euro, finanţarea acestuia provenind în totalitate din surse private. Toma Enache a realizat un proiect cinematografic unic prin dialogurile în exclusivitate în limba aromână, prin echipa de actori şi realizatori formată aproape integral din aromâni şi printr-o  poveste romanţată, centrată pe originile poporului aromân.  Rolul principal feminin este interpretat de un top model de origine aromână care trăieşte şi lucrează în Hollywood, Linda Croitoru, iar cel masculin îi aparţine lui Toma Enache.
Pe 24 mai, ora 17.30, la Teatrul pentru Copii şi Tineret (Elpis), constănţenii pot viziona spectacolul „Conul Leonida faţa cu reacţiunea“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Este Ziua Națională a Aromânilor. De ce azi. Aromâni celebri din Constanța. Câți sunt în România

23 May 2016 25369