Decebal Făgădău vrea să importe povestea transilvăneană „Untold"

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, susţine, în această după-amiază, o conferință de presă, urmând să participe ulterior la o dezbatere publică privind „Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2017 al municipiului Constanța“.
 
În cadrul conferinţei, primarul a spus că a adresat o invitaţie celor de la Untold, pentru a organiza şi la Constanţa un festival. „Am luat decizia de a organiza un festival de sine stătător, dar cu aceeaşi echipă care are deja un palmares. Voi asigura tot suportul, ca primar, pentru un astfel de eveniment, pentru a construi un eveniment unic a infrastructurii  de genul acesta”, a spus primarul Constanţei.
 
„Avem deja evenimente de tradiţie, însă un astfel de parteneriat ar ajuta Constanţa pe o perioadă mai lungă. Oficial, suntem în această relaţie. Dacă va fi posibil, vom organiza chiar de anul acesta un eveniment cu adresabilitate internaţională”, a precizat Decebal Făgădău.
 
În cadrul evenimentului, a luat cuvântul şi Bogdan Buta, director Untold, care a spus că se bucură să găsească la Constanţa o administraţie deschisă, un oraş cu potenţial.

„Festivalul a adus venituri importante pentru Cluj până acum şi imagine internaţională. Am câştigat titlul de cel mai bun festival din Europa. În paralel, am promovat campanii sociale şi de conştientizare a tinerilor. Ne gândim să punem la Constanţa pe picioare un eveniment cu specific regional, să dezvoltăm un eveniment cu impact major pe termen lung, o atracţie internaţională. Vrem să transformăm municipiul într-un pol al distracţiei internaţionale. Vom încheia un protocol în acest sens şi vom identifica exact ce putem pune în valoare, aici, la Constanţa”, a spus directorul Untold.


Din nou, primarul Constanţei a luat cuvântul, precizând că „vom avea un produs unic, turistic, al Dobrogei”.
 

„Se anunţă deja un sezon estival bun, dar dincolo de ceea ce are de oferit natural zona noastră, Constanţa trebuie să se consacre ca o zona de distracţie, de tradiţie pentru tineri. Constanţa devine capitala neoficială de vară a României. Vom avea discuţii cu cei din sud, nord, din Delta Dunării, ca de la următoarele ediţii să-i implicăm şi pe ei”, a spus Făgădău.

În această vară, este posibil să aibă loc prima ediţie a festivalului. Pentru început, vor fi trei zile, a spus direct. directorul Untold spune că va fi muzică generalistă, nu doar electronică.


 
De asemenea, primarul Constanţei spune că nu îşi doreşte o replică a Untold, vrea ceva complementar, ce va folosi doar reţeta de succes Untold.

Festivalul va avea loc începutul sau sfârşitul sezonului estival.   
 

Costurile din fonduri publice pentru Untold nu au depăşit 7% din buget şi doar la prima ediţie. La Constanţa, administraţia nu va participa cu bani, dar va pune la dispoziţie infrastructură, aprobări, promovare, restricţii de trafic, asistenţă.
 
În ceea ce priveşte organizarea evenimentului, indiferent când va avea loc acesta, atenţia va fi îndrepată către tinerii din universităţi, întrucât vor fi nevoie de mulţi voluntari.


 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

25 Mar, 2017 08:04

Dl. primar a fost informat despre semnificatia UNTOLD si ce se promoveaza prin acest concept? Ar fi cazul sa fie mai rezervat si sa consulte si opinia constantenilor. Am observat ca se cam arunca fara sa gindeasca prea mult. Se vede lipsa de experienta si dorinta de a face ceva, chiar daca da cu batul in balta.Mai bine carnaval dupa model brazilian sau o conceptie originala a Constantei.

Articole asemanatoare

Terenul pentru care a fost amendat Făgădău, când era primar, nu se întoarce în proprietatea Statului Român! Judecătorii din București explică de ce (MOTIVARE)

11 Apr 2024 719

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 2102

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1345

Fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la ceas aniversar! Ce mesaj a transmis

14 Mar 2024 1525

Joi, 15 februarie 2024 Primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

15 Feb 2024 875

ZIUA LIVE Horia Constantinescu –„Am discutat cu Decebal Făgădău și cred că am conturat formula câștigătoare. Ne înscriem și noi la concurs, partidul decide candidații”!

12 Feb 2024 1603

Ce pregătesc Horia Constantinescu și Decebal Făgădău?

10 Feb 2024 1479

Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, clasare de la DNA! Vizat, dosarul din cauza căruia a demisionat din PSD

29 Jan 2024 1794

Judecător nou pentru dosarul terenurilor din Portul Tomis! Procesul amânat pentru 15 februarie 2024

18 Jan 2024 1042

Decizii care au „marcat“ justiția din Constanța în 2023! (Penal)

04 Jan 2024 1032

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 919

Justiție Constanța Marți, 12 decembrie 2023, primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

12 Dec 2023 1334

Cine este procurorul de la DNA care îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

06 Dec 2023 10052

Fostul primar, Decebal Făgădău, tătic pentru a treia oară Maria s-a născut pe 2 decembrie!

03 Dec 2023 3789

Răsturnare de situație Apele Române pierd, la București, terenul pentru care fusese amendat Decebal Făgădău când era primar! (MINUTA)

23 Nov 2023 1171