Rezultatul unei proceduri organizate de Primăria Băneasa pentru „Modernizarea și extinderea iluminatului public“, contestat. Ce hotărâre a luat CNSC

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a adoptat recent decizia nr. 1448/C7/1350, urmare a contestaţiei nr. 121/08.07.2019, formulată de către SC Euro-Audit Service SRL, cu sediul în Târgovişte, reprezentată legal prin Alexandru Cârlig, în calitate de administrator, împotriva rezultatului procedurii organizate de Primăria comunei Băneasa din judeţul Constanţa.
 
În cadrul procedurii simplificate, organizată în vederea atribuirii contractului de achiziţie publică de lucrări având ca obiect atribuirea contractului de lucrări pentru implementarea proiectului «Modernizarea şi extinderea iluminatului public în oraşul Băneasa, judeţul Constanţa», s-a solicitat admiterea contestaţiei şi, pe cale de consecinţă, anularea adresei de comunicare a rezultatului procedurii înregistrate sub nr. 6553 din 02.07.2019, respectiv anularea în parte a raportului procedurii înregistrat sub nr. 6551 din 02.07.2019, în ceea ce priveşte oferta depusă de SC Electromagnetica SA din Bucureşti, obligarea autorităţii contractante la reevaluarea ofertei societăţii cu respectarea prevederilor legale din materia achiziţiilor publice şi a prevederilor documentaţiei de atribuire, precum şi obligarea autorităţii contractante la plata cheltuielilor ocazionate de judecarea contestaţiei, constând în onorariu avocaţial.
 
Prin adresa nr. 1356/16.07.2019, înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor cu nr. 27392/16.07.2019, SC Electromagnetica SA, reprezentată legal de Scheuşan Eugen, în calitate de director general, a formulat „Cerere de intervenţie în interesul autorităţii contractante”, prin care solicită admiterea cererii de intervenţie, respingerea contestaţiei formulate de SC Euro - Audit Service SRL ca netemeinică şi nelegală, precum şi menţinerea, ca temeinică şi legală, a deciziei autorităţii contractante, respectiv aceea de desemnare drept câştigătoare a ofertei SC Electromagnetica SA.
 
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis contestaţia formulată de către SC Euro - Audit Service SRL în contradictoriu cu autoritatea contractantă, Primăria comunei Băneasa, şi a anulat în parte raportul procedurii nr. 6551/02.07.2019, în ceea ce priveşte oferta depusă de Electromagnetica SA, precum şi actele subsecvente, respectiv adresele autorităţii contractante de comunicare a rezultatului procedurii.
 
CNSC obligă totodată Primăria Băneasa la reevaluarea ofertei depuse de Electromagnetica SA şi la emiterea unui nou raport al procedurii, cu respectarea întocmai a celor consemnate mai sus, a documentaţiei de atribuire şi a legislaţiei aplicabile privind achiziţiile publice, în termen de 10 de zile de la data primirii prezentei decizii.
 
De asemenea, CNSC a respins ca nefondată cererea de intervenţie formulată de Electromagnetica SA, a admis cererea formulată de SC Euro - Audit Service SRL privind cheltuielile de judecată şi a obligat Primăria Băneasa la plata către SC Euro - Audit Service SRL a sumei de 2.000 de lei, reprezentând cheltuieli ocazionate de depunerea contestaţiei.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitația pentru furnizarea și montarea sistemului de acostare cu geamanduri multiple în Portul Constanța, contestat la CNSC

08 Apr 2024 483

Decizii O licitație care viza suplimentarea stocului de echipamente utilizate în mentenanță la CNE Cernavodă, contestată la CNSC!

08 Apr 2024 402

Decizie CNSC O licitație organizată Serviciul de Ambulanță Județean Constanța pentru furnizare de materiale sanitare a fost contestată!

07 Apr 2024 459

CNSC a decis Licitația pentru sistemul informatic al Portului Constanța contestată de afaceriștii de la Software Imagination & Vision!

02 Apr 2024 437

Decizie obligatorie Proiectarea și execuția sistemului video de monitorizare a traficului în comuna Amzacea din județul Constanţa, contestate la CNSC!

31 Mar 2024 920

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă de firma familiei directorului RAR, Marian Butnaru! Despre ce este vorba?

30 Mar 2024 587

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

30 Mar 2024 524

Compania afaceristului Dragomir a contestat licitația pentru execuția străzilor Primăria Hârșova învinsă la Consiliul de Soluționare a Cotestațiilor!

29 Mar 2024 524

Licitație organizată de primăria Valea Nucarilor pentru infrastructura rutieră din satul Agighiol, contestată la CNSC

27 Mar 2024 394

Decizie CNSC Software Imagination & Vision SRL a contestat o licitație organizată de Portul Constanța!

27 Mar 2024 450

Justiție Constanța Soluție definitivă în procesul dintre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea și două firme

25 Mar 2024 648

Licitație organizată de Consiliul Județean Tulcea, contestată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

18 Mar 2024 402

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 580

Justiție Constanța Transcarpat Sportours International SRL, nemulțumit de decizia CNSC privind un contract cu Academia Navală Mircea cel Bătrân

13 Mar 2024 632

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 669