Decizie importantă a acționarilor Garden Shop Services, compania care l-a trimis pe primarul Chițac în vizorul DNA

  • Asociații societății Garden Shop Services au decis contractarea de la Banca Transilvania a unui credit pentru capital de lucru linie de credit în sumă de 1.000.000 lei pe o perioadă de 36 luni, cu garanție de la stat
  • Vă reamintim, primarul municipiului Constanța Vergil Chiţac a fost chemat la sediul DNA Constanța pentru a fi audiat în legătură cu rreluarea contractului privind gestionarea spațiilor verzi din municipiu cu societatea Garden Shop Services, fosta Pomacost, după schimbarea acționariatului acesteia din urmă
  • Contractul a fost reluat fără votul Consiliului Local Municipal, în contextul în care orașul era năpădit de vegație și după ce, la Primăria Constanța s-a primit o hârtie din partea noului acționariat
  • Primăria continuă să susțină că această colaborare a fost reluată în baza unei tranzacții extrajudiciare între părți, încheiate la notariat
 
 
 
Asociații societății Garden Shop Services au luat o decizie importantă.

Cei trei acționari, Laurențiu Bălănescu, Mihai Popa, Florentina Popa au discutat pe marginea unei facilităţi de credit în cadrul Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii - IMM INVEST România.

Aceștia au decis ca în conformitate cu prevederile Actului constitutiv al Societăţii şi ale Legii societăţilor nr. 31/1990, contractarea de la Banca Transilvania a unui credit pentru capital de lucru linie de credit în sumă de 1.000.000 lei pe o perioadă iniţială de 36 luni, pentru activitatea curentă în condiţiile de creditare negociate cu banca şi cu respectarea condiţiilor Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii.
 
Aprobarea constituirii garanţiilor/menţinerii garanţiilor constituite de către societate, în favoarea Băncii Transilvania şi a Statului Român, prin Ministerul Finanţelor Publice, va fi garantat cu: a)ipotecă legală mobiliară asupra încasărilor şi soldului tuturor conturilor şi sub-conturilor societăţii deschise la BT; b)Garanţia de stat: în proporţie de 80% din valoarea facilităţii, precum şi cu următoarele garanţii colaterale/ suplimentare: fideiusiunea solidară acordată de Laurențiu Balanescu Lucia Maria Pena până la rambursarea integrală a creditului şi a oricăror sume datorate în temeiul contractului de credit şi a documentelor de finanţare.

Acționarii au aprobat și acordarea mandatului pentru negocierea şi semnarea tuturor actelor necesare în scopul îndeplinirii deciziilor adoptate prin prezenta hotărâre lui Laurențiu Bălănescu, în calitate de asociat al societăţii, reprezentând 80% din capitalul social.

Cei trei acționari au declarat ca societatea are o situaţie financiară stabilă, nu este obiectul unor cereri judiciare de faliment, lichidare şi/sau reorganizare judiciară şi nici nu cunoasc vreun motiv care ar putea să declanşeze o asemenea procedură, ori care să îi afecteze capacitatea de rambursare a creditelor contractate de la Banca Transilvania SA.
 
Hotărârea acționarilor a fost luată în ședința din  04.05.2022 și a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 2.196 din data de 24.05.2022.
 
Vă reamintim, primarul municipiului Constanța Vergil Chiţac a fost chemat la sediul DNA Constanța pentru a fi audiat în legătură cu rreluarea contractului privind gestionarea spațiilor verzi din municipiu cu societatea Garden Shop Services, fosta Pomacost, după schimbarea acționariatului acesteia din urmă.

Contractul a fost reluat fără votul Consiliului Local Municipal, în contextul în care orașul era năpădit de vegație și după ce, la Primăria Constanța s-a primit o hârtie din partea noului acționariat, prin care se aducea la cunoștință că decizia denunțării unilaterale a acestuia s-a făcut fără o decizie a Consiliului de Administrație al societății.
 
Chiar dacă situația a intrat în atenția DNA Constanța, reprezentanții Primăriei continuă să susțină că „colaborarea a fost reluată în aceleași condiții contractuale, în baza unei tranzacții extrajudiciare între părți, încheiate la notariat”.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Citește și:
 
Surse Primarul Vergil Chiţac, chemat la DNA Constanța
 
A fost președintele ANPC audiat la DNA pentru contractul de gestionare a spațiilor verzi din Constanța? Ce spune Horia Constantinescu
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitația pentru reamenajarea centrului istoric al municipiului - etapa II a fost contestată la CNSC. Acuzații grave la adresa Primăriei Constanța (DOCUMENTE)

10 Aug 2022 851

O nouă companie cu profil construcţii clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale înmatriculată la Constanța

09 Aug 2022 482

După 2 ani de la alegerile locale, USR Constanța are în sfârșit un director la CT BUS

09 Aug 2022 1358

Consiliul Județean Constanța îşi măreşte parcul auto. Plănuiesc să cumpere și autoutilitare

09 Aug 2022 488

Programul Centrelor de evaluare din Constanța pentru pacienții confirmați cu Covid

07 Aug 2022 642

Europarlamentarele din 2009, primele alegeri pentru un mandat complet în Parlamentul European desfășurate în România

06 Aug 2022 564

O structură din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale își deschide birou la Constanța (DOCUMENTE)

05 Aug 2022 542

Primăria repară acoperișul fostei școli din Medeea. Întreaga clădire se află într-o stare deplorabilă

05 Aug 2022 616

Are o diplomă în jurnalism. Fostul parlamentar Marian Vasiliev și-a făcut o firmă de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune

05 Aug 2022 730

Urmașii a doi grei afaceriști ai Constanței, decedați în timpul pandemiei de Covid 19 au devenit parteneri de business

04 Aug 2022 2153

Piață volantă în Peninsulă. RAEDPP vrea să o amplaseze chiar lângă Edificul Roman cu Mozaic

04 Aug 2022 1094

Primăria vrea să cheltuiască peste 8 milioane de lei pentru întreținerea locurilor de joacă din Constanța

04 Aug 2022 408

Exclusiv. Primăria nu și-a exercitat dreptul de preempțiune. Hanul Balcan, clădire monument de referinţă a oraşului, are un nou proprietar!

03 Aug 2022 4913

„Nu voi permite sifonarea banului public la nivelul instituțiilor subordonate CJC“ LIVE. Președintele CJC, Mihai Lupu și vicepreședinții Stelian Gima și Petre Enciu prezintă situația județului, proiecte, invesții. (GALERIE FOTO)

03 Aug 2022 1310

Acționarii societății Bowel Processing SA, decizii importante în legătură cu un credit contractat de la Credit Agricole Bank România

03 Aug 2022 591