Decizie importantă a acționarilor Garden Shop Services, compania care l-a trimis pe primarul Chițac în vizorul DNA

  • Asociații societății Garden Shop Services au decis contractarea de la Banca Transilvania a unui credit pentru capital de lucru linie de credit în sumă de 1.000.000 lei pe o perioadă de 36 luni, cu garanție de la stat
  • Vă reamintim, primarul municipiului Constanța Vergil Chiţac a fost chemat la sediul DNA Constanța pentru a fi audiat în legătură cu rreluarea contractului privind gestionarea spațiilor verzi din municipiu cu societatea Garden Shop Services, fosta Pomacost, după schimbarea acționariatului acesteia din urmă
  • Contractul a fost reluat fără votul Consiliului Local Municipal, în contextul în care orașul era năpădit de vegație și după ce, la Primăria Constanța s-a primit o hârtie din partea noului acționariat
  • Primăria continuă să susțină că această colaborare a fost reluată în baza unei tranzacții extrajudiciare între părți, încheiate la notariat
 
 
 
Asociații societății Garden Shop Services au luat o decizie importantă.

Cei trei acționari, Laurențiu Bălănescu, Mihai Popa, Florentina Popa au discutat pe marginea unei facilităţi de credit în cadrul Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii - IMM INVEST România.

Aceștia au decis ca în conformitate cu prevederile Actului constitutiv al Societăţii şi ale Legii societăţilor nr. 31/1990, contractarea de la Banca Transilvania a unui credit pentru capital de lucru linie de credit în sumă de 1.000.000 lei pe o perioadă iniţială de 36 luni, pentru activitatea curentă în condiţiile de creditare negociate cu banca şi cu respectarea condiţiilor Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii.
 
Aprobarea constituirii garanţiilor/menţinerii garanţiilor constituite de către societate, în favoarea Băncii Transilvania şi a Statului Român, prin Ministerul Finanţelor Publice, va fi garantat cu: a)ipotecă legală mobiliară asupra încasărilor şi soldului tuturor conturilor şi sub-conturilor societăţii deschise la BT; b)Garanţia de stat: în proporţie de 80% din valoarea facilităţii, precum şi cu următoarele garanţii colaterale/ suplimentare: fideiusiunea solidară acordată de Laurențiu Balanescu Lucia Maria Pena până la rambursarea integrală a creditului şi a oricăror sume datorate în temeiul contractului de credit şi a documentelor de finanţare.

Acționarii au aprobat și acordarea mandatului pentru negocierea şi semnarea tuturor actelor necesare în scopul îndeplinirii deciziilor adoptate prin prezenta hotărâre lui Laurențiu Bălănescu, în calitate de asociat al societăţii, reprezentând 80% din capitalul social.

Cei trei acționari au declarat ca societatea are o situaţie financiară stabilă, nu este obiectul unor cereri judiciare de faliment, lichidare şi/sau reorganizare judiciară şi nici nu cunoasc vreun motiv care ar putea să declanşeze o asemenea procedură, ori care să îi afecteze capacitatea de rambursare a creditelor contractate de la Banca Transilvania SA.
 
Hotărârea acționarilor a fost luată în ședința din  04.05.2022 și a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 2.196 din data de 24.05.2022.

 
Vă reamintim, primarul municipiului Constanța Vergil Chiţac a fost chemat la sediul DNA Constanța pentru a fi audiat în legătură cu rreluarea contractului privind gestionarea spațiilor verzi din municipiu cu societatea Garden Shop Services, fosta Pomacost, după schimbarea acționariatului acesteia din urmă.

Contractul a fost reluat fără votul Consiliului Local Municipal, în contextul în care orașul era năpădit de vegație și după ce, la Primăria Constanța s-a primit o hârtie din partea noului acționariat, prin care se aducea la cunoștință că decizia denunțării unilaterale a acestuia s-a făcut fără o decizie a Consiliului de Administrație al societății.
 
Chiar dacă situația a intrat în atenția DNA Constanța, reprezentanții Primăriei continuă să susțină că „colaborarea a fost reluată în aceleași condiții contractuale, în baza unei tranzacții extrajudiciare între părți, încheiate la notariat”.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Citește și:
 
Surse Primarul Vergil Chiţac, chemat la DNA Constanța
 
A fost președintele ANPC audiat la DNA pentru contractul de gestionare a spațiilor verzi din Constanța? Ce spune Horia Constantinescu
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitația pentru pază la locațiile Drumuri Județene Constanța SA, contestată la CNSC!

18 Apr 2024 436

Primăria Constanța pune la bătaie pentru acest eveniment peste 400.000 euro fără TVA Delia, Elena Gheorghe, Motans și Iuliana Beregoi vor concerta la Zilele Constanței 2024!

17 Apr 2024 844

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 793

Primăria Constanța vrea să plătească 700.000 de euro pentru servicii veterinare pentru gestionarea animalelor fără stăpân din municipiu

13 Apr 2024 482

Chiriile cresc de la un an la altul. Care sunt prețurile la început de an 2024, în municipiul Constanța?

02 Apr 2024 1572

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă de firma familiei directorului RAR, Marian Butnaru! Despre ce este vorba?

30 Mar 2024 622

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

30 Mar 2024 555

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 534

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la conferința „Schimbarea dinamicii în regiunea extinsă a Mării Negre”

21 Mar 2024 363

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 639

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 635

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 628

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 623

Licitații publice Contract de peste 16 milioane de euro. Consiliul Județean Constanța a lansat o nouă licitație pentru lotul 3 de transport județean!

11 Mar 2024 1068

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 695