Actualitate

Declarații în urma ședinței de CLM. Decebal Făgădău „Zona Peninsulară va deveni, în cele din urmă, pietonală. Accesul va fi permis doar riveranilor și celor care desfășoară activități socio-economice în zonă“ (video)


  • Decebal Făgădău,  primarul municipiului Constanța a făcut declarații în urma sedinței de de CLM, avută astăzi.
  • Printre altele, primarul a făcut referire la bazinul de la Liceul Teoretic “George Călinescu” și la Zona Peninsulară, care va deveni, în cele din urmă, pietonală. Accesul va fi permis doar riveranilor și celor care desfășoară activități socio-economice în zonă. Așa este în orice centru istoric al oricărui oraș de vechimea Constanței. 

Un proiect mult așteptat de constănțeni este reamenajarea bazinului de la Liceul Teoretic “George Călinescu”. Ne-am apucat mai demult de studii și astăzi am aprobat documentația prin care, cu aproximativ 2 milioane de lei, avem tot ceea ce ne trebuie pentru a da drumul la procedura de licitație.

 Această “piscină” abandonată s-a degradat de la an la an, în ultimii 30 de ani, și până acum nu au fost resurse pentru reabilitarea ei. Vom face funcțional acest bazin, vom construi vestiare pentru elevi și profesori,  vom reface complet sistemul de iluminat și vom monta camera de supraveghere.
 
După ce, în sfârșit, am început lucrările la Sala Polivalentă și vom continua cu amenajarea zonei de parcare, a zonei de acces și a unui bazin de înot în acest Complex, vorbim, iată, la „George Călinescu”, de altă zonă și de alt bazin. Tomis Nord are nevoie de aceste proiecte.
 
Un alt proiect important este legat de reabilitarea centrului istoric, etapa a- II-a, un proiect de 26 de milioane de lei. Pentru a nu exista nicio confuzie: până acum am făcut o primă etapă iar acum ne-au rămas 27 de străzi, străduțe și alei care nu au fost incluse în proiectele anterioare, de la bd. Ferdinand până la Cazino.
 
Așadar, vorbim despre un proiect nou, iar 27 de străzi se vor face de la zero, cu sistem de canalizare pluvială, pentru că nu există în zona Peninsulară. Învățăm din proiectele anterioare și facem lucrurile din ce în ce mai bine.
 
Zona Peninsulară va deveni, în cele din urmă, pietonală. Accesul va fi permis doar riveranilor și celor care desfășoară activități socio-economice în zonă. Așa este în orice centru istoric al oricărui oraș de vechimea Constanței, a precizat Decebal Făgădău, primarul Municipiului Constanța.


Citește și: Este ședință de CLM. Consilierii liberali au anunțat că se vor opune mai multor proiecte de pe ordinea de zi

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tudorel Chesoi, Alianța Național Țărănistă Primarul PSD Decebal Făgădău a sărăcit Constanța

02 Jul 2020 226

Blue Beach SRL, firmă în care apare „grecul lui Mazăre“, cooptată în societatea în care au fost asociați soția primarului Făgădău și fratele viceprimarului Babu

01 Jul 2020 777

Făgădău „Erau mașini parcate peste tot, pe trotuar, pe spațiul verde“

29 Jun 2020 2241

Constanța Direcția Generală de Asistență Socială primește cereri pentru fertilizarea in vitro, prin programul „Infant“

29 Jun 2020 522

Măsuri financiare anunțate de primarul Constanței Sporuri suspendate, posturi și promovări blocate pentru aparatul propriu. Taxe simbolice sau reduse pentru operatorii economici

26 Jun 2020 792

Constanța Încep înscrierile în învățământul dual. „Este o perioadă în care în România se caută foarte mult muncitorii calificați”

25 Jun 2020 574

Consiliul Local al municipiului Constanța, convocat în ședință ordinară. Care e proiectul ordinii de zi

24 Jun 2020 716

Decebal Făgădău – „Nu îmi doresc să fiu cel care demolează biserici“ Biserica „Izvorul Tămăduirii“ din Tomis Nord, azi în atenția Judecătoriei Constanța

23 Jun 2020 3509

Surse. PNL a încheiat un sondaj de etapă în municipiul Constanța. Cum stau Chițac, Făgădău, Ion și Murad în preferințele celor chestionați

22 Jun 2020 5476

Constanța Cadrele medicale, gratuitate, în continuare, la transportul în comun cu CT BUS

17 Jun 2020 645

Gloanțe oarbe. Taxa de parcare prin sms, subiect de campanie electorală!

15 Jun 2020 2494

Reacția unui consilier local, după notificarea OPC privind plata parcării prin SMS în Constanța

09 Jun 2020 1610

Constănțeanul supărat Nemulțumiri la final de mandat. Opoziția din CLM i-a trimis o scrisoare deschisă primarului Decebal Făgădău

08 Jun 2020 1247

USR-Comunicat de presă CU COMPLICITATEA PRIMĂRIEI LUI DECEBAL FĂGĂDĂU SE PREGĂTEȘTE ÎNCĂ UN TUN IMOBILIAR DE PROPORŢII

03 Jun 2020 1004

Primarul Decebal Făgădău a semnat contractul de finanțare pentru Teatrul de Stat Constanța

03 Jun 2020 804