Declarații în urma ședinței de CLM. Decebal Făgădău „Zona Peninsulară va deveni, în cele din urmă, pietonală. Accesul va fi permis doar riveranilor și celor care desfășoară activități socio-economice în zonă“ (video)


  • Decebal Făgădău,  primarul municipiului Constanța a făcut declarații în urma sedinței de de CLM, avută astăzi.
  • Printre altele, primarul a făcut referire la bazinul de la Liceul Teoretic “George Călinescu” și la Zona Peninsulară, care va deveni, în cele din urmă, pietonală. Accesul va fi permis doar riveranilor și celor care desfășoară activități socio-economice în zonă. Așa este în orice centru istoric al oricărui oraș de vechimea Constanței. 

Un proiect mult așteptat de constănțeni este reamenajarea bazinului de la Liceul Teoretic “George Călinescu”. Ne-am apucat mai demult de studii și astăzi am aprobat documentația prin care, cu aproximativ 2 milioane de lei, avem tot ceea ce ne trebuie pentru a da drumul la procedura de licitație.

 Această “piscină” abandonată s-a degradat de la an la an, în ultimii 30 de ani, și până acum nu au fost resurse pentru reabilitarea ei. Vom face funcțional acest bazin, vom construi vestiare pentru elevi și profesori,  vom reface complet sistemul de iluminat și vom monta camera de supraveghere.
 
După ce, în sfârșit, am început lucrările la Sala Polivalentă și vom continua cu amenajarea zonei de parcare, a zonei de acces și a unui bazin de înot în acest Complex, vorbim, iată, la „George Călinescu”, de altă zonă și de alt bazin. Tomis Nord are nevoie de aceste proiecte.
 
Un alt proiect important este legat de reabilitarea centrului istoric, etapa a- II-a, un proiect de 26 de milioane de lei. Pentru a nu exista nicio confuzie: până acum am făcut o primă etapă iar acum ne-au rămas 27 de străzi, străduțe și alei care nu au fost incluse în proiectele anterioare, de la bd. Ferdinand până la Cazino.
 
Așadar, vorbim despre un proiect nou, iar 27 de străzi se vor face de la zero, cu sistem de canalizare pluvială, pentru că nu există în zona Peninsulară. Învățăm din proiectele anterioare și facem lucrurile din ce în ce mai bine.
 
Zona Peninsulară va deveni, în cele din urmă, pietonală. Accesul va fi permis doar riveranilor și celor care desfășoară activități socio-economice în zonă. Așa este în orice centru istoric al oricărui oraș de vechimea Constanței, a precizat Decebal Făgădău, primarul Municipiului Constanța.


Citește și: Este ședință de CLM. Consilierii liberali au anunțat că se vor opune mai multor proiecte de pe ordinea de zi

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decebal Făgădău și Radu Mazăre, trimiși în judecată de DNA, alături de alți angajați ai Primăriei Constanța. Pronunţare azi!

17 May 2021 1811

Magistrații s-au pronunțat în dosarul în care un director din primăria Constanța și-a cerut drepturile salariale

06 May 2021 936

Decebal Făgădău l-a dat în judecată pe omul de afaceri Gabriel Comănescu. Fostul primar a pierdut în primă instanță

29 Apr 2021 2755

Prefectura a notificat Primăria și Consiliul Local Constanța în legătură cu terenurile acordate anul trecut pentru 12 cetățeni de onoare ai municipiului!

24 Apr 2021 2460

Tribunalul Constanța nu se va pronunța azi în dosarul Radu Mazăre - Decebal Făgădău

21 Apr 2021 689

Zi importantă pentru Radu Mazăre și Decebal Făgădău!

21 Apr 2021 2180

Oficial! Dosarul terenurilor din Portul Tomis, bun de judecat. Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache

23 Mar 2021 3364

Pronunțare amânată în dosarul lui Decebal Făgădău!

10 Mar 2021 1068

Schimbări în Roxor Black Fosta firmă a soției lui Făgădău are un nou acționar majoritar. Despre cine este vorba

05 Mar 2021 1921

Fostul primar al Constanței, Decebal Făgădău, înlocuit de Daniel Băluță în Comitetul European al Regiunilor

25 Feb 2021 995

Apele Române revendică terenul din Faleză Nord pentru care a fost amendat Făgădău

25 Feb 2021 1969

Dosarul Decebal Făgădău - Radu Mazăre, amânat pentru luna aprilie

17 Feb 2021 1462

Perla Majestic SA, firma controlată de Mohammad Murad, parte vătămată Radu Mazăre și Decebal Făgădău, foști primari ai Constanței, termen azi la tribunal

17 Feb 2021 2034

Sondaj de opinie Radu Mazăre merită statuie în fața Primăriei Constanța, spun oamenii. A obținut 51% din 479 de voturi exprimate

08 Feb 2021 1075

Proces cu peste 100 de polițiști locali din Constanța. Dosarul a primit un nou termen

02 Feb 2021 2066