Decrete de decorare semnate de Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naționale a României

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, cu ocazia Zilei Naționale a României, decretele de decorare a unor consuli onorifici ai țării noastre în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.
 
Astfel, în semn de deosebită apreciere pentru contribuția personală, avută de-a lungul timpului, în procesul de consolidare și dezvoltare a relațiilor bilaterale dintre România și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler lui Răzvan-Ungureanu Constantinescu, consul onorific la Bristol, Mihaelei Radostina Dickson, consul onorific la Morpeth/Newcastle, lui Andrew Egan Handerson Hendry, consul onorific la Inverness, lui Annemarie Vişoianu-Kanatas, consul onorific la Leeds, și lui Viorel Răducănescu, consul onorific la Liverpool.
 
Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Teodor-Viorel Meleşcanu.
 
Tot cu ocazia Zilei Naționale a României, Klaus Iohannis a semnat decretele de decorare a unor personalități din domeniul medical.
 
Astfel, în semn de înaltă recunoaștere și apreciere pentru întreaga lor carieră academică, reprezentând excelența medicală românească, pentru promovarea imaginii țării noastre în mediile științifice internaționale, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului academician Constantin Ionescu-Tîrgovişte, medic, și domnului profesor universitar doctor Nicolae Hâncu, medic, membru de onoare al Academiei Române.
 
De asemenea, pentru contribuția deosebită în cercetarea și practica medicală, pentru serviciile aduse la îmbunătățirea stării de sănătate a populației, pentru priceperea, grija și devotamentul arătate în îngrijirea bolnavilor, Președintele României a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler domnului doctor Alexandru Brezoiescu, medic dentist, președintele Colegiului Medicilor Dentiști, domnului profesor universitar doctor Silviu Constantinoiu, medic, Directorul Centrului de Excelență în Chirurgia Esofagiană, domnului profesor universitar doctor farmacist Dumitru Lupuliasa, președintele Colegiului Farmaciștilor, și domnului profesor universitar doctor Fior Dafin Mureșanu, medic, Clinica de Neurologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.
 
Totodată, în semn de apreciere pentru prestigioasa activitate medicală, pentru dăruirea și abnegația dovedite în actul medical, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, domnului doctor Nicolae Fotin, președintele Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale.
 
Astăzi, Klaus Iohannis, a semnat, cu ocazia Zilei Naționale a României, și decretele de decorare a unor personalități din domeniul cercetării.
 
Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru prodigioasa carieră academică, reprezentând excelența științifică și culturală românească, pentru promovarea imaginii țării noastre în mediile științifice internaționale, Președintele României a conferit:
• Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor domnului academician Victor Voicu;
• Ordinul Național „Steaua României” în grad de Ofițer domnului academician Șerban Papacostea;
• Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului academician Grigore Brâncuş, domnului academician Aureliu Emil Săndulescu, domnului academician Victor Spinei și doamnei academician Maria Zaharescu.
 
De asemenea, în semn de deosebită apreciere pentru prodigioasa carieră academică, reprezentând excelența științifică și culturală românească, pentru promovarea imaginii țării noastre în mediile științifice internaționale, Președintele Klaus Iohannis a conferit:
 
• Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Comandor domnului profesor universitar dr. Mircea Martin, membru corespondent al Academiei Române;
• Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer domnului profesor universitar dr. Cătălin Zamfir și domnului profesor universitar dr. Paul H. Niedermaier, membri corespondenți ai Academiei Române;
• Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler domnului profesor universitar dr. Ioan Cuculescu, membru corespondent al Academiei Române, și domnului profesor universitar dr. Ion Necoară, Universitatea Politehnică din București.
 
Totodată, în semn de apreciere a eforturilor depuse ca cercetători și profesori, contribuind astfel prin studii de înalt nivel academic, la creșterea performanțelor și competitivității învățământului, Președintele României a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler domnului conferențiar universitar dr. Alin-Constantin Dîrţu, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, și domnului conferențiar universitar dr. Lucian Drăguț, Universitatea de Vest din Timișoara.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis despre candidatura pentru funcția de Secretar General al NATO - „Nu este niciun secret că am discuții bilaterale cu aliați“

21 Mar 2024 392

Klaus Iohannis „România are toate premisele pentru a deveni un lider regional în sectorul energiei nucleare, prin dezvoltarea proiectului Unităților 3 și 4 de la Cernavodă“

21 Mar 2024 428

Președintele Iohannis a promulgat Legea „2 Mai“ – Traficul de droguri de mare risc, pedepsit cu închisoare cu executare

21 Mar 2024 505

CCR permite posesorilor de permis categoria B să conducă scutere

20 Mar 2024 413

Decretul semnat de Klaus Iohannis Anul 2025 va fi „Anul Centenar al Patriarhiei Române”

19 Mar 2024 423

Ambasadorul Marii Britanii îl refuză pe Iohannis „Am spus că susținem candidatura lui Rutte”

16 Mar 2024 1688

Curtea Constituțională a României, sesizată de președintele României în cazul legii privind executorii judecătorești

14 Mar 2024 449

Prefectul județului Constanța, despre anunțul președintelui Iohannis „Este momentul optim ca România să-și asume o responsabilitate cât mai ridicată la nivelul NATO“

12 Mar 2024 684

Președintele Klaus Iohannis „Am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general al NATO“ (VIDEO)

12 Mar 2024 735

Klaus Iohannis - „„Nu intenționez să îmi scurtez mandatul de Președinte“ (VIDEO)

12 Mar 2024 398

Klaus Iohannis- „România nu va trimite combatanţi în Ucraina“

12 Mar 2024 392

Iohannis, declarație de presă pe tema NATO la ora 17.00

12 Mar 2024 427

Modificarea Legii Concurenței, reexaminată la cererea președintelui Iohannis

11 Mar 2024 835

Legea care interzice vânzarea de energizante către minori, promulgată

11 Mar 2024 539

Iohannis- „Salut reuşita României în procesul privind Roşia Montană”

09 Mar 2024 468